Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » У битві за чемпіонство: ДЮФК «Мукачево»
21:16
У битві за чемпіонство: ДЮФК «Мукачево»
Усього 5 турів залишилось до закінчення Вищої Ліги Закарпатської області з футболу сезону 2015.

У битві за чемпіонство: ДЮФК «Мукачево» У зв’язку з цим редакція lobda.at.ua знайомить своїх читачів із безпосередніми учасниками чемпіонської гонитви, яка цьогоріч буде дуже запеклою, адже на омріяний кубок претендують відразу 5 колективів: ФК «Ужгород», ФК «Дийдо», ФК «Оболонь», ФК Севлюш» та ДЮФК «Мукачево».

У цій серії інформаційних статей ми намагатимемось дати якомога більше інформації про те, чим «живуть» ці колективи, у який футбол грають і найголовніше – з якими шансами підходять до останнього чемпіонського спринту у вигляді п’ятьох заключних турів.

Свою роботу ми розпочинаємо з детального аналізу гри клубу, який станом на 17-тур посідає 5 місце у турнірній таблиці, проте залишає за собою шанси на найвище місце на п’єдесталі обласного чемпіонату. Сьогодні наша стаття присвячена ДЮФК «Мукачево».
 
  1. ДЮФК «Мукачево» у статистичному розрізі:
        

- Місце: 5.
- Ігри: 17 (10 перемог/2 нічиї/5 поразок; 41:26; 32 залікові пункти; відставання від лідера складає 5 балів)
- 1-ше коло чемпіонату: 11 матчів (6 пер./2 ніч./3 пор.; 27:16; 20 залікових пунктів)
- 2-ге коло чемпіонату: 6 матчів: ( 4пер./ 0 ніч./2. пор.; 14:8; 12 залікових пунктів – станом на 17-тур)
- Пять перемог мукачівці здобули вдома: над «Севлюшем» - 5-тур; над «Дийдо» - 9-тур; над «Боржавою» - 12-тур; над «Бужорою» - 14-тур; над «Середнім» - 16-тур.
- Пять перемог на виїзді: над «Бужорою» - 3-тур; над «Середнім» - 5-тур; над «Оболонню» - 7-тур; над ФК «Тячів» - 8-тур; над «Поляною» - 13-тур;
- Дві нічиї: одна вдома – з «Поляною» (2-тур); одна на виїзді – з «Боржавою» (1-тур).
- Пять поразок: дві вдома – від «Бийгані» (4-тур); від «Берегова» (11-тур); три у гостях – від «Ужгорода» (10-тур); від «Бийгані» (15-тур); від «Севлюша» (17-тур).
- Найдовша переможна  серія складає 5 матчів: над «Середнім» (5-тур), над «Севлюшем» (6-тур), над «Оболонню» (7-тур), над ФК «Тячів» (8-тур), над «Дийдо» (9-тур). Серія перервалась у виїзному матчі з «Ужгородом», де мукачівці поступились з рахунком 3:0.
- Найдовша серія з поразок складає 2 матчі: з «Ужгородом» (10-тур), з ФК «Берегове» (11-тур).
- Найдовша нічийна серія складає 2 матчі: з «Боржавою» (1-тур), з «Поляною» (2-тур).
- Найбільш розгромна перемога: над «Середнім» - 1:8 (5-тур)
- Найбільш розгромна поразка: від «Ужгорода» - 3:0 (10-тур)
- Два матчі мукачівці провели на «нуль»: проти ФК «Тячів» - 0:3 (8-тур); проти «Дийдо» - 3:0 (9-тур).
- У середньому ДЮФК «Мукачево» забиває 2.4 голи за матч: перше коло – 2.45 голи за матч; друге коло – 2.3 голи за матч (станом на 17-тур).
- У середньому пропускає 1.5 голів за матч: перше коло – 1.45 голів за матч; друге коло – 1.3 голів за матч (станом на 17-тур).
- Середній вік команди: 19.4 роки.
- Найкращий бомбардир команди: Володимир Варваринець – 9 голів (0)/ 17 матчів. У середньому Володимир забиває 0.52 голів за матч (1 гол за 2 матчі). Кожні 170 хвилин Володимир «розписується» у воротах суперника.
 
  1. Арсенал «Мукачева» у боротьбі за чемпіонство:
ДЮФК «Мукачево» можна сміливо вважати відкриттям року. Головною причиною такого висновку служить вік гравців, які захищають кольори цього клубу (19,4 роки). Для більшості молодих та недосвідчених футболістів цей сезон є першим на такому рівні, де їх опоненти сильніші фізично, мають більше ігрового досвіду. Напрошується питання: за рахунок чого, здавалось, зовсім «необстріляний» колектив за 5 турів до закінчення регулярного чемпіонату не вибув із чемпіонської гонки, залишивши позаду досить міцні та зіграні колективи?

Можна сміливо стверджувати, що неабиякий вклад у такий результат вніс головний тренер «Мукачева» - Золтан Сільваші. Перед початком сезону вони не розглядались як команда, яка в змозі зачепитись за високі місця. На це був ряд причин: зовсім юна команда до того ще й незіграна, фізично слабша за більшість колективів у чемпіонаті, та й були сумніви стосовно того, чи не підкосяться коліна у мукачівських молодиків перед тиском з боку «битих» бійців.

Однак, Золтан Сільваші зміг згуртувати команду навколо спільної мети, поставив дуже видовищну та цікаву гру, яка стала «візитівкою» «Мукачева» упродовж чемпіонату. Звісно, не варто й забувати про те, що велика кількість гравців пройшли школу СДЮШОРу та «Говерли», що є хорошим фундаментом для участі у змаганнях обласного масштабу.

Чим запам’яталось ДЮФК «Мукачево»? Насамперед, ця команда, вкотре повторюсь, запам’яталась своєю молодістю, своїм запалом, інколи шаленою грою. Короткий відрізок чемпіонату, коли мукачівці ділили пальму першості з «Ужгородом», також залишив свій відбиток не тільки у моїй пам’яті.

Відштовхуючись від статистичних показників, можна зробити певні висновки: «Мукачево» - у всіх розуміннях «весела» команда, козирем якої є гра в атаці. Яскравим підтвердженням цих слів служать показники забитих та пропущених м’ячів. Підопічні Сільваші, станом на 17-тур, є найбільш забивною командою у чемпіонаті, поділяючи це звання із іншим претендентом на титул – «Севлюшем» (по 41 забитий м’яч). Проте, є й інший бік медалі – коні, із усіх претендентів на титул, команда, яка найбільше пропускає (26 м’ячів). Така, не завжди впевнена, гра у захисті може створити для мукачівців проблеми. У команди на носі 5 заключних турів, у трьох з яких вони зустрічатимуться із прямими конкурентами у боротьбі за титул (з «Оболонню», з «Ужгородом» та з «Дийдо»). Будуть також матчі з ФК «Берегове», яке у другому колі втратило всього 4 очки та ФК «Тячів», якому вже втрачати нічого.

Отже, тільки останні 5 турів дадуть нам достеменно знати, чи молодість «поб’є» досвід, і чи зможе амбіційне ДЮФК «Мукачево» стрибнути вище голови, створивши сенсацію у вигляді чемпіонства?
 
  1. Тренерські слова:
«Шанси на чемпіонство, безумовно, є. Якби їх не було, то ми могли просто не виходити на поле, і в кожній грі ми вирішуємо тільки одну задачу – це виграти. Уже потім будемо дивитися, як грають інші суперники, які попереду нас. Звісно, від чемпіонства ми не збираємось відмовлятись і до останнього туру будемо вести вперту боротьбу за титул.

Якщо у нас не вийде з чемпіонством, то хотів би бачити на першому місці Виноградів («Севлюш» - прим. ред.). Запитаєте «чому»?У цій команді грає найбільше вихованців з нашої школи.

Опасатись ми не будемо нікого. З кожною з команд-претендентів на титул можна спокійно грати. Авжеж, «Ужгород» дещо виділяється на фоні інших колективів. Навіть на лавці сидять футболісти, які б спокійно могли у основі будь-якої команди чемпіонату.

Є фактори, які нам трохи заважають у боротьбі за найвищі місця. Це брак ігрової свіжості. У нас дуже молода команда: хтось грає за U-19, хтось у ДЮФЛ, тому інколи бракує фізичної підготовки, що дається взнаки у других таймах. Однак, думаю, що за рахунок віддачі й дисципліни ми можемо надолужити втрачене.

У нас наймолодша команда чемпіонату. Своїх хлопців я знаю змалечку, ми з ними росли до такого рівня разом.

Наприкінці чемпіонату, у боротьбі за титул я бажаю усім командам, насамперед, чесної гри у всіх аспектах, щоб можна було одне одному без сорому поглянути в очі і сказати, що була чесна боротьба», - Золтан Сільваші.
Аттіла Ерделі
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 939 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: