Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » У битві за чемпіонство: ФК «Дийдо»
22:34
У битві за чемпіонство: ФК «Дийдо»
Усього 5 турів залишилось до закінчення Вищої Ліги Закарпатської області з футболу сезону 2015.

У битві за чемпіонство: ФК «Дийдо» У зв’язку з цим редакція lobda.at.ua знайомить своїх читачів із безпосередніми учасниками чемпіонської гонитви, яка цьогоріч буде дуже запеклою, адже на омріяний кубок претендують відразу 5 колективів: ФК «Ужгород», ФК «Дийдо», ФК «Оболонь», ФК Севлюш» та ДЮФК «Мукачево».

У цій серії інформаційних статей ми намагатимемось дати якомога більше інформації про те, чим «живуть» ці колективи, у який футбол грають і найголовніше – з якими шансами підходять до останнього чемпіонського спринту у вигляді п’ятьох заключних турів.

         Цього разу мова йтиме про клуб, який ще минулого року боровся за найвищі місця у Першій Лізі області, проте у новому сезоні стрімко увірвався у футбольну обласну еліту і завоював серця багатьох прихильників своїм колоритом та дисциплінованою грою. Перші кроки цієї команди на такому рівні були геть успішними. Колектив із Берегівщини виграв Зимовий кубок Закарпатської області у драматичному фіналі проти ФК «Ужгород», однак уже фіналі Кубка області поступився футболістам Іваниці. Так, ви маєте рацію, сьогодні ми поговоримо про ФК «Дийдо».
  1. ФК «Дийдо» у статистичному розрізі

 
  • Місце: 2
  • Ігри: 17 (11 пер./ 3 ніч. / 2 пор.; 31:13; 33 залікових пунктів; відставання від лідера складає 1 бал).
  • Перше коло чемпіонату: 11 ігор (6 пер./ 3 ніч./2 пор.; 22:7; 21 заліковий пункт).
  • Друге коло чемпіонату: 6 матчів (5 пер./ 0 ніч./ 1 пор.; 9:6; 15 залікових пунктів – станом на 17-тур).
  • Вісім перемог здобули вдома: над «Боржавою» - 2-тур; над «Бужорою» - 4-тур; над «Середнім» - 6-тур; над «Оболонню» - 8-тур; над «Ужгородом» - 11-тур; над «Берегове» - 12-тур; над «Поляною» - 14-тур; над «Бийганню» - 16-тур; Цікавий факт: «Дийдо» - єдина команда, яка виграла всі домашні матчі чемпіонату.
  • Три перемоги здобули на виїзді: над ФК «Тячів» - 10-тур; над «Боржавою» - 13-тур; над «Бужорою» - 15-тур;
  • Три нічиї: всі у гостях – з «Поляною» (3-тур); з «Бийганню» (5-тур); з «Севлюшем» - 7-тур.
  • Три поразки: всі на виїзді – проти «Берегове» (1-тур); проти ДЮФК «Мукачево» (9-тур); проти «Середнього» (17-тур).
  • Найдовша переможна серія складає 7 матчів: над ФК «Тячів» (10-тур); над «Ужгородом» (11-тур); над «Берегове» (12-тур); над «Боржавою» (13-тур); над «Поляною» (14-тур); над «Бужорою» (15-тур); над «Бийганню» (16-тур). Серія перервалась у виїзному матчі 17-туру проти «Середнього» (3:1).
  • Серій з поразок немає.
  • Найбільш розгромна перемога: над «Боржавою» - 7:0 (2-тур).
  • Найбільш розгромна поразка: від ДЮФК «Мукачево» - 3:0 (9-тур)
  • Десять (найбільше серед усіх команд чемпіонату) матчів провели на нуль: проти «Боржави» - 2-тур; проти «Поляни» - 3-тур; проти «Бужори» - 4-тур; проти «Бийгані» - 5-тур; проти «Севлюша» - 7-тур; проти «Оболоні» - 8-тур; проти ФК «Тячів» - 10-тур; проти «Ужгорода» - 11-тур; проти «Боржави» - 13-тур; проти «Бийгані» - 16-тур; найдовша серія «сухих» матчів складає 5.
  • У середньому «Дийдо» забиває 1.8 голів за матч: перше коло – 2 голи за матч; друге коло – 1.5 голів за матч.
  • У середньому пропускає 0.76 голів за матч: перше коло – 0.6 голів за матч; друге коло – 1 гол за матч (станом на 17-тур).
  • Середній вік команди: 23.9
  1. Арсенал «Дийдо» у боротьбі за чемпіонство:
Чесно кажучи, підопічні Гіді навели фурор на закарпатського глядача, видавши серію запеклих матчів проти «Ужгорода» до початку чемпіонату. Орли змусили про себе говорити, заслуживши повагу вболівальника.
Так, перше коло чемпіонату «Дийдо» провело досить нерівно. Була певна футбольна «лихоманка» у клубу з Берегівщини. Перемоги вони розбавляли з нічийними результатами, або ж, що бувало рідше, з програшами. Звісно, такі показники не змушували розглядати «Дийдо» як претендента на титул.

Однак, починаючи із закінчення першого кола, і аж до самого 16-туру підопічні Іштвана Гіді видали стрік із семи перемог, який дав можливість боротись за найвищі позиції у чемпіонаті.

За рахунок чого ж «Дийдо» зробило такий неймовірний ривок? Опираючись на безвідмовну штуку, статистику, можна певним чином подискутувати на цю тему. Отже, головними козирями у рукаві Іштвана Гіді є прагматизм, сила волі гравців та прекрасна лінія захисту. У семи матчах орлам вдавалось здобувати вольові перемоги (з різницею в один м’яч). Десять матчів зіграно на нуль. Ці статистичні витримки свідчать лише про одне – з таким захистом чемпіонські амбіції більш ніж виправдані.

Давайте не будемо забувати й про лінію атаки. Це сплав хорошої молоді та досвідчених гравців. Це, насамперед, Олександр Грицкевич – гравець з величезним досвідом та технічним оснащенням.
П’ять заключних турів будуть зовсім нелегкими для підопічних Гіді. Це чотири гри з прямими конкурентами: з «Ужгородом», з «Мукачевом», з «Оболонню» і з «Севлюшем». По-справжньому чемпіонські матчі та пристрасті чекають «Дийдо».
  1. Тренерські слова:
«Дивіться, я скажу так, як своєму давньому знайомому: якби я не вірив у чемпіонство нашої команди, то вже не випускав би команду на наступну гру. Ми відстаємо всього на один бал від лідера, а якби зіграли проти «Середнього» краще, то були б у більш вигідному становищі. Попереду п’ять вирішальних ігор, які все розставлять по поличкам, а поки шанси на чемпіонство у всіх однакові. Два роки тому ми ще грали у чемпіонаті району. Хвала Богу, що ми доросли до такого рівня, що можемо боротись за призові місця у чемпіонаті області.

Не секрет той факт, що «Ужгород» створив збірну Закарпаття. По-перше, я дуже здивований, що вони досі не виграли цей чемпіонат. Думав, що після першого кола вони створять собі пристойний очковий гандикап від інших суперників. А у другому колі легко доведуть справу до чемпіонства, залишивши інтригу тільки у боротьбі за друге та третє місце. Але це, знаєте, не мої проблеми. На щастя, всі команди почали йти дуже рівно, і ми отримали прекрасний за інтригою чемпіонат.

Серед основних претендентів на чемпіонство, крім нашої команди, хотів би виокремити, безумовно, «Ужгород» та «Севлюш». Звісно, ніхто не скидає з рахунків «Мукачево» та «Оболонь». У них теж все може вийти, якщо гратимуть у свій футбол, і якщо фортуна буде на їх стороні.

Бажаю своїм суперникам за чемпіонство удачі, хорошої та чесної гри. Собі та своїй команді хочу побажати витримки, щоб ми боролись за медалі найвищого ґатунку. Щоб не було травм, щоб грали у своє задоволення. Нехай виграє найкращий!» - Іштван Гіді.
Аттіла Ерделі
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 743 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: