Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » У битві за чемпіонство: ФК «Оболонь»
22:21
У битві за чемпіонство: ФК «Оболонь»
Усього 5 турів залишилось до закінчення Вищої Ліги Закарпатської області з футболу сезону 2015.

У битві за чемпіонство: ФК «Оболонь» У зв’язку з цим редакція lobda.at.ua знайомить своїх читачів із безпосередніми учасниками чемпіонської гонитви, яка цьогоріч буде дуже запеклою, адже на омріяний кубок претендують відразу 5 колективів: ФК «Ужгород», ФК «Дийдо», ФК «Оболонь», ФК Севлюш» та ДЮФК «Мукачево».

У цій серії інформаційних статей ми намагатимемось дати якомога більше відомостей про те, чим «живуть» ці колективи, у який футбол грають і найголовніше – з якими шансами підходять до останнього чемпіонського спринту у вигляді п’ятьох заключних турів.

На черзі колектив з Хусту, який увірвався по-справжньому у чемпіонську гонку тільки по ходу другого кола, зібравши «скелети» усіх команд, які траплялись йому шляху. Так, станом на 17-тур, «Оболонь» у другому колі йде зі стовідсотковим показником, здобувши у 6 матчах 6 перемог.
  1. ФК «Оболонь» у статистичному розрізі:

 
  • Місце: 3
  • Ігри: 17 (12 пер./0 ніч./ 5 пор.; 28:25; 36 залікових пунктів; відставання від лідера складає 1 заліковий бал).
  • Перше коло чемпіонату: 11 матчів (6 пер./0 ніч./5 пор.; 14:22; 18 залікових пунктів).
  • Друге коло чемпіонату: 6 матчів (6 пер./0 ніч./0 пор.; 14:3; 18 залікових пунктів).
  • Вісім перемог пивовари здобули вдома: над «Бужорою» - 2-тур; над «Середнім» - 4-тур; над «Ужгородом» - 9-тур; над «Боржавою» - 11-тур; над «Поляною» - 12-тур; над «Бийганню» - 14-тур; над «Севлюшем» - 16-тур; над ФК «Тячів» - 17-тур.
  • Чотири перемоги здобули на виїзді: над «Поляною» - 1-тур; над ФК «Тячів» - 6-тур; над «Бужорою» - 13-тур; над «Середнім» - 15-тур.
  • Пять поразок: одна вдома – проти ДЮФК «Мукачево» (7-тур); чотири в гостях – проти «Бийгані» (3-тур); проти «Севлюша» (5-тур); проти «Дийдо» (8-тур); проти ФК «Берегове» (10-тур).
  • Найдовша переможна серія складає 7 матчів: над «Боржавою» (11-тур); над «Поляною» (12-тур); над «Бужорою» (13-тур); над «Бийганню» (14-тур); над «Середнім» (15-тур); над «Севлюшем» (16-тур); над ФК «Тячів» (17-тур).
  • Найдовша серія з поразок складає 2 матчі: проти ДЮФК «Мукачево» (7-тур); проти «Дийдо» (8-тур).
  • Найбільш розгромна перемога: над «Севлюшем» - 3:0 (16-тур).
  • Найбільш розгромна поразка: проти «Дийдо» - 5:0 (8-тур).
  • Шість матчів відіграли на нуль: проти «Поляни» (1-тур); проти «Бужори» (2-тур); проти «Ужгорода» (9-тур); проти «Бужори» (13-тур); проти «Середнього» (15-тур); проти «Севлюша» (16-тур).
  • У середньому «Оболонь» забиває 1.65 голів за гру – перше коло: 1.3 голів за матч; друге коло: 2.3 голів за гру.
  • У середньому пропускає 1.47 голів за гру – перше коло: 2 голи за матч; друге коло: 0.5 голів за матч.
  • Середній вік команди: 25 років.
  1. Арсенал «Оболоні» у боротьбі за чемпіонство:
Чемпіонат для пивоварів можна розділити на дві частини: у першому колі підопічні Браєра виступили провально як для одного з претендентів на золото чемпіонату. Колектив з Хусту поступався принциповим суперникам з розгромними рахунками, пропускаючи цілий мішок голів.

Найслабшим місцем «Оболоні» у першому колі, як свідчить статистика, приведена вище, була оборона. 22 пропущені м’ячі за 11 матчів – далеко не чемпіонський показник. Пішовши на перерву, Браєр та компанія вміло попрацювали над цим аспектом гри. Ось і результат: станом на 17-тур пивовари виймали м’яч зі своїх воріт всього три рази. Не дарма кажуть: «Найвищі місця у футболі посідає той, хто найменше пропускає». «Оболонь», у свою чергу, хоч і забиває небагато, однак захист у них говорить сам про себе. Якщо справа у 5 заключних турах так і триватиме, то хустяни матимуть доволі таки непогані шанси на найвище місце.

Останні 5 турів стануть для пивоварів справжньою перевіркою на міцність, адже попереду на них чекає виїзний двобій з «Мукачевом»; домашня битва з «Дийдо»; вояж до Ужгорода; протистояння з непоступливим «Берегове»; та найлегший опонент для здобуття перемоги – «Боржава».
Доля чемпіонства розігруватиметься у останніх турах, панове.
  1. Тренерські слова:
Олександр Браєр був зовсім лаконічний у своїх висловлюваннях, однак вони (це було помітно) були просякнуті оптимізмом стосовно чемпіонських амбіцій пивоварів:

«Я особисто вірю в чемпіонство своєї команди. Щоб досягти цього результату, ми повинні перемогти у всіх п’яти матчах. Серед опонентів, що боротимуться з нами за титул, хотів би виокремити «Ужгород», «Мукачево» та «Дийдо». Ці колективи можуть створити нам найбільше проблем. Особняком стоїть «Ужгород», який є найреальнішим претендентом на перше місце, проте я вірю у свою команду!»

Аттіла Ерделі
 
 
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 732 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: