Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » У битві за чемпіонство: ФК «Ужгород»
22:46
У битві за чемпіонство: ФК «Ужгород»
Усього 5 турів залишилось до закінчення Вищої Ліги Закарпатської області з футболу сезону 2015.

У битві за чемпіонство: ФК «Ужгород» У зв’язку з цим редакція lobda.at.ua знайомить своїх читачів із безпосередніми учасниками чемпіонської гонитви, яка цьогоріч буде дуже запеклою, адже на омріяний кубок претендують відразу 5 колективів: ФК «Ужгород», ФК «Дийдо», ФК «Оболонь», ФК Севлюш» та ДЮФК «Мукачево».

У цій серії інформаційних статей ми намагатимемось дати якомога більше інформації про те, чим «живуть» ці колективи, у який футбол грають і найголовніше – з якими шансами підходять до останнього чемпіонського спринту у вигляді п’ятьох заключних турів.

Наостанок, ми Вас познайомимо із лідером чемпіонату Закарпаття. З командою, яка представляє обласний центр. З командою, у якої красень-стадіон. З командою, гравці якої пограли навіть на рівні чемпіонату України. Остання наша стаття буде про ФК «Ужгород».
  1. ФК «Ужгород» у статистичному розрізі:

 
  • Ігри: 17 (12 пер./ 1 ніч./ 4 пор.; 39:11; 37 залікових пунктів).
  • Перше коло: 11 матчів (7 пер./ 0 ніч./ 4 пор.; 22:6; 21 заліковий пункт).
  • Друге коло: 6 матчів (5 пер./ 1 ніч./ 0 пор.; 17:5; 16 залікових пунктів – станом на 17-тур).
  • Шість перемог здобули вдома: над ФК «Тячів» - 1-тур; над «Берегове – 2-тур; над «Поляною» - 4-тур; над ДЮФК «Мукачево» - 10-тур; над «Боржавою» - 14-тур; над «Бужорою» - 16-тур.
  • Шість перемог на виїзді: над «Боржавою» - 3-тур; над «Бужорою» - 5-тур; над «Середнім» - 7-тур; над ФК «Тячів» - 12-тур; над «Поляною» - 15-тур; над «Бийганню» - 17-тур.
  • Одна нічия: у гостях – проти ФК «Берегове» (13-тур).
  • Чотири поразки: дві вдома – проти «Бийгані» (6-тур); проти «Севлюша» (8-тур); дві у гостях – проти «Оболоні» (9-тур); проти «Дийдо» (11-тур).
  • Найдовша переможна серія складає 5 матчів: над ФК «Тячів» - 1-тур; над ФК «Берегове» - 2-тур; над «Боржавою» - 3-тур; над «Поляною» - 4-тур; над «Бужорою» - 5-тур.
  • Найдовша серія з поразок складає 2 матчі: проти «Севлюша» - 8-тур; проти «Оболоні» - 9-тур.
  • Найбільш розгромна перемога: над «Поляною» - 7:0 (4-тур).
  • Найбільш розгромна поразка: від «Дийдо» - 2:0 (11-тур).
  • Десять (найбільше серед усіх команд, як і «Дийдо») матчів провели на нуль: проти ФК «Тячів» - 1-тур; проти ФК «Берегове» - 2-тур; проти «Боржави» - 3-тур; проти «Поляни» - 4-тур; проти «Бужори» - 5-тур; проти «Середнього» - 7-тур; проти ДЮФК «Мукачево» - 10-тур; проти «Боржави» - 14-тур; проти «Бужори» - 16-тур; проти «Бийгані» - 17-тур.
  • У середньому забивають 2.3 голів за гру: перше коло – 2 голи за матч; друге коло – 2.8 голів за матч.
  • У середньому пропускають 0.65 голів за гру: перше коло – 0.55 голів за гру; друге коло – 0.83 голів за гру (станом на 17-тур).
  • Середній вік команди: 25.5 років
  1. Арсенал «Ужгрода» у боротьбі за чемпіонство:
Ще із самого початку регулярного чемпіонату «Ужгород» розцінювався як безумовний фаворит змагань. Про це свідчив один, як на мене, важливий факт: ніхто не стане сперечатись, що у складі ужгородців зібрана бригада найкращих гравців краю.

І справді, все йшло за сценарієм Іваниці. Його команда здобула у стартових п’яти турах стільки ж перемог, не пропустивши жодного голу. Навіть у найзавзятіших скептиків, після такого сильного старту, відпадали сумніви щодо того, хто удостоїться звання чемпіона області.

Проте, після дивовижного старту в «Ужгорода» спостерігався певний ігровий спад. З чим це пов’язано? Першим спадає на думку гіпотеза щодо недооцінки суперників та певна вальяжність у діях цього колективу. Можливо, так і було. Після певних змін у складі й у грі найбільш іменитого колективу справи пішли вгору. Під час перерви команда Іваниці ще й непогано підсилилась. Прийшли Гібалюк, Жаренко та Оржеховський, як тримали «Бийгань» на плаву упродовж першого кола чемпіонату.

У заключних п’яти турах ужгородці зустрінуться із «Севлюшем», «Оболонню», ДЮФК «Мукачево», «Дийдо», а це прямі конкуренти клубу з обласного центру.

Що ж, на нас чекає по-справжньому гаряча кінцівка.
  1. Тренерські слова:
«У нас є поставлена задача – стати чемпіонами. І ми до цього будемо йти. Гарантії ніхто не дає у футболі. Ми постараємось, але говорити щось наперед не хочеться. Я не чарівник або ж факір, що може вас у чомусь запевнити. Тим більше, що команди, які претендують на чемпіонство – всі рівні.
Будь-яка команда, із тих, що мають шанси на перемогу у змаганнях, можуть доставити якісь проблеми, адже за класом це повністю рівні команди. Ми будемо налаштовуватись на кожну серйозно.
Всім командам-претендентам хочу побажати, аби виступили якомога краще у заключних турах. Щоб проявили усі здібності на полі, а не за його межами», - Михайло Іваниця.
Аттіла Ерделі
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1311 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: