Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » У битві за чемпіонство: «Севлюш» (Виноградів)
22:12
У битві за чемпіонство: «Севлюш» (Виноградів)
Усього 5 турів залишилось до закінчення Вищої Ліги Закарпатської області з футболу сезону 2015.

У битві за чемпіонство: «Севлюш» (Виноградів) У зв’язку з цим редакція lobda.at.ua знайомить своїх читачів із безпосередніми учасниками чемпіонської гонитви, яка цьогоріч буде дуже запеклою, адже на омріяний кубок претендують відразу 5 колективів: ФК «Ужгород», ФК «Дийдо», ФК «Оболонь», ФК Севлюш» та ДЮФК «Мукачево».

У цій серії інформаційних статей ми намагатимемось дати якомога більше відомостей про те, чим «живуть» ці колективи, у який футбол грають і найголовніше – з якими шансами підходять до останнього чемпіонського спринту у вигляді п’ятьох заключних турів.

Продовжимо ми статтею про командою, яка здійснила просто неймовірний ривок у другому колі чемпіонату, яка станом на 17-тур, втратила всього 2 залікові бали. Цей клуб, родом з Виноградова, називається «Севлюш».
  1. ФК «Севлюш» у статистичному розрізі:


 
  • Місце: 4.
  • Ігри: 17 (10 пер./4 ніч./3 пор.; 41:19; 33 залікові пункти; відставання від лідера складає 4 бали).
  • Перше коло чемпіонату: 11 матчів (6 пер./2 ніч./3 пор.; 21:10; 20 залікових пунктів).
  • Друге коло чемпіонату: 6 матчів (4 пер./1 ніч./1 пор.; 20:9; 13 залікових пунктів)
  • Шість перемог виноградівці здобули вдома: над «Оболонню» - 5-тур; над «Берегове» - 9-тур; над «Поляною» - 11-тур; над «Бужорою» - 12-тур; над ФК «Тячів» - 15-тур; над ДЮФК «Мукачево» - 17-тур.
  • Чотири перемоги на виїзді: над ФК «Тячів» - 4-тур; над «Ужгородом» - 8-тур; над «Боржавою» - 10-тур; над «Бийганню» - 13-тур.
  • Три нічиї: дві вдома – з «Дийда» (7-тур); із «Середнім» (14-тур); одна на виїзді – з «Бужорою» (1-тур).
  • Чотири поразки: одна вдома: проти «Бийгані» (2-тур); три у гостях: проти «Середнього» (3-тур); проти ДЮФК «Мукачево» (6-тур); проти «Оболоні» (16-тур)
  • Найдовша переможна серія складає 6 матчів: над «Ужгородом» (8-тур); над «Берегове» (9-тур), над «Боржавою» (10-тур); над «Поляною» (11-тур); над «Бужорою» (12-тур); над «Бийганню» (13-тур). Серія перервалась у домашньому матчі 14-туру з «Середнім», де команди зіграли внічию – 3:3.
  • Найдовша серія з поразок складає два матчі: з «Бийганню» (2-тур); з «Середнім» (3-тур).
  • Найбільш розгромна перемога: над «Бужорою» - 6:0 (12-тур)
  • Найбільш розгромна поразка: від «Оболоні» - 3:0 (16-тур)
  • Шість матчів відіграли на «нуль»: проти «Бужори» - 0:0 (1-тур); проти ФК «Тячів» - 0:1 (4-тур); проти «Оболоні» - 4:0 (5-тур); проти «Дийдо» - 0:0 (7-тур); проти «Боржави» - 0:3 (10-тур); проти «Бужори» - 6:0 (12-тур).
  • У середньому «Севлюш» забиває 2.4 голів за матч: перше коло – 1.9 голів за матч; друге коло – 3.3 голів за матч (станом на 17-тур).
  • У середньому пропускає 1.1 гол за матч: перше коло – 0.9 голів за матч; друге коло – 1.5 голів за матч (станом на 17-тур).
  • Середній вік команди: 23.2 роки
  • Найкращий бомбардир: Юрій Чонка - 9 голів/16 матчів (0). У середньому Юрій забиває 0.56 голів за матч. Кожні 160 хвилин Юрій забиває.
  1. Арсенал «Севлюша» у боротьбі за чемпіонство
ФК «Севлюш» у цьому чемпіонаті встиг відзначитися з різних сторін: кампанію виноградівці розпочали дуже нестабільно, здобувши всього-на-всього 8 залікових пунктів у семи стартових турах. Погодьтесь, для претендента на чемпіонство це вкрай мало. Після не надто вдалого старту підопічні Білака спромоглись на справжній прогрес у ігровому плані. Це й позначилось на очковому здобутку команди. Починаючи з 8-туру, виноградівці втратили лише 4 очки, що свідчить про високу якість гри. І справді, «Севлюш» упродовж левової частини чемпіонату демонструє гостроатакувальний футбол, який приносить дивіденди. 41 забитий м’яч у 17 зустрічах – це дивовижний результат. Такому показнику безпосередньо сприяє атакувальне тріо: Ребрик, Чонка та Мешко. Ці хлопці спроможні самотужки забезпечити результат завдяки націленості на ворота, швидкості, техніки та нестандартним діям. Однак, варто й сказати декілька слів про захист команди, який також еволюціонує як і вся команда. 6 матчів на нуль – по-справжньому гідний результат.

У заключних п’яти турах підопічні Білака зустрінуться з «Ужгородом» та «Дийдо». Ці протистояння й вирішать претензії «Севлюша» на чемпіонство – чи залишаться виноградівці на борту корабля серед обраних, чи покинуть перегони вже у найближчий час.
  1. Тренерські слова:
«Скажу так: то не тренер, який не вірить у свою команду. Тим більше, склалась така ситуація, що усі п’ять претендентів на чемпіонське звання мають приблизно однакові шанси. Обовязково треба вірити у чемпіонство – це давня наша мрія. Якщо цього року не вдасться, то ми будемо наступного працювати над цим.

За рахунок чого ми можемо тріумфувати? Думаю, по-перше, за рахунок самовіддачі, за рахунок свіжої крові молодих футболістів. Звісно, виконавці, які приєднались до нас протягом сезону, дуже допомагають нам. Це, насамперед, Чонка та Ребрик, однак заслуги командної у досягненні такого результату ніхто не віднімає. Якщо зіграємо на 150% своїх можливостей, то все буде добре.

Зараз, крім нас, на чемпіонство претендують ще чотири команди. Навіть «Бийгань» ще всім нерви попсує. Наразі не можу виокремити лідера чемпіонської гонки.

Бажаю усім командам-претендентам на титул чесного суддівства, чесної боротьби на полі – це найголовніше. Цей чемпіонат пройшов на дуже високому рівні, тому хочеться, аби так і закінчився», - Іван Білак.
Аттіла Ерделі
      
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 871 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: