Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » У дербі Іршавщини мирова на користь річкових
21:12
У дербі Іршавщини мирова на користь річкових
На іршавському стадіоні пройшло чергове дербі, в якому місцева «Бужора» приймала довжанську «Боржаву».

На іршавському стадіоні пройшло чергове дербі, в якому місцева «Бужора» приймала довжанську «Боржаву».

Гра розпочалась без особливої розвідки і пройшла на зустрічних курсах.

На початку 1-го тайму м’яч більше контролювали гості, які віддавали перевагу комбінаційній грі в короткий та середній пас. Однак, Староста, Химинець та їх партнери, за рахунок дрібного фолу та застосування штучного положення поза грою, збивали атакувальний запал Чедрика, Остафійчука та Батрина.

Іршавці середніми та довгими передачами шукали Довгінка. Втім точність цих пасів, м’яко кажучи, не була гросмейстерською. Як наслідок, у цьому відрізку була рівновага як за ударами – 1:1, так і за влучаннями в площину – 0:0. Постріл іршавця Довгінка на 10-й хвилині був трохи небезпечніший за удар суперників.

У середині тайму більше атакувальних дій створили господарі, які мали перевагу й за ударами – 4:2. Пострілам Ломаги та двом ударам від Старости бракувало точності. Перший влучний постріл Леви на 26-й хвилині не створив особливих проблем для Гази. А от на 30-й хвилині, після потужного точного удару Шусти у відповідь, Ігнатишин продемонстрував майстерність, відбивши мяч. Вячеслав знову встиг на добивання, та повторний постріл рикошетом від захисника вилетів на кутовий. Як наслідок, за влучаннями у площину була така собі не дуже рівноцінна рівновага – 1:1. У цьому відрізку іршавці грали ще жорсткіше. Зокрема, в одному з не надто спортивних епізодів (із застосуванням хокейного прийому викидання опонента на бігову асфальтну доріжку стадіону) ушкодженння кисті правої руки зазнав Боднар. Суперники відповіли дрібним фолом проти Глеби, Леви та Довгінка.

Кінцівка тайму пройшла на зустрічних курсах із майже рівною кількістю атакувальних дій від обох колективів. У іршавців найпомітнішими були Глеба, Лева, Довгінко, Бровді та Староста, а в суперника – Чедрик, Остафійчук, Батрин, Шуста та Каганець. Глеба та Батрин запамяталися небезпечними навісами з флангів, яким не завжди користувались партнери. Найнебезпечніше було на 35-й хвилині, коли на навіс від Юрка зі стандарту з правого флангу відгукнувся Бундаш, та трохи не дотягнувся до мяча. Добре на виходах грали обидва воротарі. Як наслідок, хоча за ударами мінімальну перевагу мали гості – 2:1, та після пострілів Остафійчука, Чедрика та Леви мяч оминув обидві воротарські брами. Щодо Леви, то забігаючи наперед відзначаємо, що Іван пристрілювався, щоб досягти свого у другому таймі.

Друга половина гри була ще більш динамічною і принесла хвилини задоволення та розпачі уболівальникам обох клубів. Його початок відбувся за незначної територіальної переваги гостей, які досягли переваги й за ударами – 4:3. Та тільки один із чотирьох пострілів від довжанців був влучним. Його на 54-й хвилині з 30-ти метрів завдав Батрин, та м’яч рикошетом від захисника зменшив швидкість, і воротар впорався з ним. Натомість, від «Бужори» влучними були два з трьох ударів. Обидва постріли Леви привели до валідольного стану тренера суперника Павла Іванчова. На 48-й хвилині після удару Івана в правий кут, Газу від голу врятувала стійка. Та Дмитро вирішив повернути борг фортуні і на 58-й хвилині необачно вийшов на кілька метрів із воріт. Це врахував Лева та пробив із 40-ка метрів у праву девятку – 1:0. Стрибок кіпера вслід м’ячу виглядав як політ пораненого птаха.

Після пропущеного м’яча «Боржава» перехопила ініціативу, однак підійти до воріт їм довго не вдавалось. Та вони все ж досягли переваги як за ударами – 2:1, так і за влучаннями в площину – 1:0. Після удару Леви м’яч полетів повз стійку, а внаслідок пострілу Чедрика круглий попрямував у 20-25 сантиметрах над поперечиною. Та на 75-й хвилині стався другий переломний момент у двобої. Атака правим флангом довжанців завершилась прострілом Остафійчука у штрафний майданчик, яку влучним пострілом у лівий кут замкнув Віктор Ганчич, що за мить до того звільнився від опіки захисників. У Ігнатишина не було можливості зреагувати – 1:1. На радощах довжанські уболівальники заспівали славнозвісну «Червону руту».

Іршавці оговтались і понеслись в атаку, у якій провели майже весь час, який залишався до кінця другого тайму, та користі з цього не дістали. Запам’ятався хіба удар-простріл від Довгінка на 83-й хвилині, який намагався замкнути у стрибку Лева та його випередив воротар і забрав м’яча у руки . Решта пострілів блокувалась захисниками. На 90-й хвилині уболівальники встали і акапельно заспівали гімн України. Його слова краще вплинули на гостей, які перехопили ініціативу і втримали доволі неочікувану мирову.


Арбітр: Михайло Митровський
Асистенти: Валерій Шкура, Томаш Бабич
Делегат: Василь Козик.
Кількість глядачів: 900

"Бужора" (Іршава) – "Боржава" (Довге) 1:1

Голи: Лева, 58 – В. Ганчич, 75.

«Бужора»: Василь Ігнатишин, Володимир Староста, Олександр Бундаш, Іван Химинець, Іван Бровді, Мирослав Ломага, Вадим Синицький, Юрій Глеба, Ярослав Горзов, Іван Лева, Іван Довгінко.
Запасні: Василь Брич, Андрій Жеренко
Тренер: М. Рацин

«Боржава»: Дмитро Газа, Василь Боднар, Михайло Якуб, Юрій Каганець, Ярослав Сухан, Віктор Ганчич, Олександр Скакун, Вячеслав Шуста, Михайло Батрин, Олексій Остафійчук, Михайло Чедрик.
Запасні: Іван Шиман, Крістіан Шелемба, Любомир Ганчич.
Тренер: П. Іванчов.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 768 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: