Головна » Усі публікації » на Закарпатті » У Мукачеві пройшов відбір юнацьких команд та вшанували пам’ять Г. М. Мезева
08:31
У Мукачеві пройшов відбір юнацьких команд та вшанували пам’ять Г. М. Мезева
Минулої суботи на мукачівському стадіоні «Харчовик» відбувся дебютний футбольний турнір серед юнаків 2000–2001 рр. н.

У Мукачеві пройшов відбір юнацьких команд та вшанували пам’ять Г. М. Мезева Минулої суботи на мукачівському стадіоні «Харчовик» відбувся дебютний футбольний турнір серед юнаків 2000–2001   рр. н., присвячений пам’яті мс СРСР, заслуженому працівникові фізичної культури і спорту України, екс–голові Мукачівської райради ФСТ «Колос» та директорові ДЮСШ цієї спортивної організації Г. М. Мезеву. Цей турнір також був відбірним до чемпіонату Закарпаття (ДЮФЛ) серед юнацьких команд 

Гейза Миколайович, сказав на урочистому відкритті цих змагань екс-голова облради ФСТ «Колос» Г. Куруц, понад 50 років у сільському товаристві. У 1952–1964 рр. був у складі збірної команди Укрради ФСТ «Колос» з велосипедного спорту. Виступав разом із екс–головою ЦР ФСТ «Колос» А. Усенком. У 1960 році виконав норматив майстра спорту СРСР. Був суддею національної категорії з цього виду спорту. Як тренер виховав шістьох майстрів спорту СРСР з велосипедного спорту. Також свого часу у районі відкрив три ДЮСШ, які в області стали одними з кращих. 

Більш детальну автобіографію Г. М. Мезева розповіла заступник голови оргкомітету Світлана Ложнікова, яка з Гейзом Миколайовичем пропрацювала разом у Мукачівській райраді ФСТ «Колос» більше 25 літ. 

Про колишнього свого товариша теплі слова мовив і директор стадіону «Харчовик» І. Левко, який багато років (80–90-ті роки минулого століття) виступав за збірну команду Мукачівської райради ФСТ «Колос» і кілька разів був навіть переможцем та призером обласних сільських спортивних ігор із шашок. До речі, Ілля Іванович свого часу побив рекорд самого Стаханова, працюючи на шахтах Донбасу.   

Після хвилини мовчання головний суддя турніру, відомий у краї дитячий тренер–викладач ДЮСШ Мукачівської райорганізації ФСТ «Колос» Василь Кучінка розповів учасникам турніру як будуть проходити самі футбольні баталії. 

До речі, першими на поле вийшли саме його підопічні з рідного села змс СРСР та залізного капітана київського «Динамо» Василя Турянчика та капітана одеського «Чорноморця» Володимира Плоскіни (с. Чинадієво). Їх суперниками стали вихованці Василя Федаки та Мирослава Гали з сс. Страбичьово та Іванівці. 

Уже на сьомій хвилині чинадіївці відкрили лік голам. «Маленьке чудо» (свого часу так гол назвав метр тренерського ремесла, наставник київського «Динамо» у 60-х роках минулого століття Віктор Маслов — В. Г.) уболівальники, яких зібралося чимало (принаймні їх було більше, аніж на календарному матчі чемпіонату Закарпаття між ФК «Мукачево» — ФК «Боржава» Іршава, який цього ж дня проходив на сусідньому стадіоні «Авангард»), побачили ще 5 разів. Фінальний свисток судді зафіксував нічийний результат 3:3. Згідно положення, аби назвати переможця матчу учасники гри пробили по 5 одинадцятиметрових ударів. Фортуна усміхнулася підопічним Василя Кучінки та Йосипа Мучички. 

У другій грі на поле вийшли односельчани мсмк Ференца Медвідя та мс СРСР В’ячеслава Медвідя (с. Нове Давидково). Їх суперником стали господарі (ФК «Карпати» Мукачево), яких тренує Богдан Тенкач. Долю поєдинку теж визначили пенальті. Точнішими були новодавидківці, яких тренує Гаврило Кузьма та Віктор Басараб. 

У матчі за третє місце зустрілися господарі та збірна команда сіл Іванівці та Страбичьова (до речі, останнє рідне село Василя Кобіна, який свого часу виступав за збірну України, ужгородське «Закрпаття», львівські «Карпати», донецький «Шахтар», харківський «Металіст», а тепер перебуває у складі білоруського ФК «Шахтар» Солігорськ, який   виступає у вищій лізі). Перемогу святкували мукачівські юнаки. 

За головний трофей та золоті нагороди у фіналі боролися дві кращі команди. Більшість спеціалістів і уболівальників перевагу надавали чинадіївським хлопцям, однак перемогу святкували юні футболісти з Нового Давидкова. 

Переможців та призерів нагородили грамотами, медалями, кубками, а також м’ячами ...гарбузами та кожен учасник від організаторів отримав пакет із сухим пайком. 

Цінні призи також були вручені кращим гравцям за амплуа. Цю почесну місію (нагородження) виконали голова ЗОО ФСТ «Колос» АПК України Микола Тимчак, екс-голова облради ФСТ «Колос» Георгій Куруц, директор стадіону «Харчовик» Ілля Левко, екс-тренер ДЮСШ облради ФСТ «Колос» мс СРСР із важкої ателетики Микола Сорокін, заступник голови оргкомітету турніру Світлана Ложнікова, відомий меценат спортивних заходів Василь Швардак та в. о. голови села Н. Давидково, дитячий тренер Євген Качурта син Г. М. Мезева Арпі. 
Василь Гаджега, 
голова Закарпатського обласного осередку Асоціації спорт ивних журналістів України. 


Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 741 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: