Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » У першому поєдинку не виявили переможця
06:47
У першому поєдинку не виявили переможця
У першому стиковому матчі ПФЛ за право грати у Першій лізі хустяни вдома не втримали перевагу в один мяч.

У першому поєдинку не виявили переможця Віце-чемпіон Другої ліги – проти передостанньої команди Першої ліги. Такий вигляд має плей-офф ПФЛ. Гості вийшли практично в оптимальному складі, за винятком кількох травмованих, які вже давно поза грою. В ворота повернувся основний голкіпер Кравцов, в атаку – Биковський і вилучений в передостанньому турі Літовченко. Після двох поразок із загальним рахунком 0:4 від Скорука та Гірника-Спорт ФСК Маріуполь підходить до стикових матчів у всеозброєнні та з великим бажанням реабілітуватися за останні невдачі.

А от ФК Хуст в заключному турі досягнув неможливого – в меншості виграв у Бучі, де його приймав чемпіон Другої ліги – Нива (Бузова). Ця команда раніше ніколи не програвала на власному полі. Щоправда, провідний оборонець, Тихненко, через вилучення не міг допомогти закарпатцям у першому матчі плей-офф. Після виходу Колчина та деякої перебудови в захисті господарі грали все ж у далекому від оптимального поєднанні оборонців.


Уже в дебюті матчу це далося взнаки. Через лівий край на воротаря вирвався Пентелейчук, і Бєліменко збив його ціною жовтої картки та пенальті. Літовченко цілив точно в кут, але пробив несильно, це його й підвело. Сам голкіпер реабілітувався за порушення, парирувавши удар Данила та прийнявши на себе добивання від капітана гостей Мочевінського.

Хиба з 11-метровим надихнула господарів. Надалі вже хустяни зі швидкими Станковичем, Борисенком і Луцівими почали проводити свої багатоходівки. Найнебезпечнішу з них на 25-й хвилині завершував Павлич – його смачний удар прийняв на себе захисник гостей. А коли невдовзі дальній удар того ж Павлича зупиняв за межами карного майданчика оборонець Чушенко, рефері зафіксував гру рукою й видав йому червону картку. Небезпечний удар Станковича зі штрафного оминув ворота, але кількісна перевага залишалася з ФК Хуст на 2/3 цього поєдинку.

Натомість, перед самою перервою ФСК Маріуполь міг вийти вперед. Биковський зіграв у стилі Ярмоленка, змістившись із правого краю та смачним обвідним ударом з лівої ноги поціливши в поперечину. Здалося, воротар господарів вдало підкоригував м’яча кінчиками пальців – а трішки пізніше Бєліменко пішов у поле й головою у падінні вибив м’яча, який адресувався на хід супернику. Проте, всупереч очікуванням, гості дуже компактно та організовано грали в меншості й тривалий час утримували цілком прийнятні нулі на табло зі своїми шансами атакувати.

Аж поки Станкович не відпасував у глибину на Приходька, а Назар хорошим ударом з лівої ноги з-за меж карного майданчика влучив точно в ворота – 1:0. Третій гол при двох асистах у молодого півзахисника закарпатців. Але тут варто віддати належне Краснопьорову, в якого є відчуття на заміни. Вже невдовзі один гравець із лави запасних, Літюк, тонким пасом на правий край вивів на воротаря іншу вдалу заміну – Михайленка. Микита чітко пробив правою повз воротаря ‒ 1:1. Другий гол при одному асисті в сезоні для півзахисника маріупольців.

Тепер уже гості володіли ініціативою. Бєліменко справився з дальнім ударом Гори, а Шушко після кутового пробив дещо в сторону від воріт – момент був вельми перспективним. Здорово тягнув м’яча свіжий Гора – часом здавалося, що зупинити його можна тільки з фолом. Але й ФК Хуст не менш самовіддано відіграв у моменти випадів суперників. Більше того, в самій кінцівці Стрілець під кутом вилітав на воротаря, але Кравцов зіграв не менш гідно, ніж його колега в господарів.

Отже, перший стиковий матч не виявив переможця. Перед виїздом ФК Хуст матиме хіба що ту перевагу, що захист опонентів не зможе задіяти ще одного гравця – крім травмованих Скиби та Павлиша, це ще й вилучений Чушенко. Що засумує закарпатців – так це травма Павлича в самій кінцівці матчу.


ФК Хуст – ФСК Маріуполь – 1:1

Голи: Приходько, 70 ‒ Михайленко, 79

Незабитий пенальті: Літовченко (М), 5 – воротар

Хуст (стартовий склад): Бєліменко, Мердєєв, Іванов, Колчин, Романенко, Павлич, Станкович, Приходько, Борисенко, П.Луців, В.Луців. 
Запасні: Левченко, Бучок, Р.Пилип, Фляшко, М.Пилип, Боднарук, Андріца, Стрілець. 
Головний тренер: Володимир Циткін.

Маріуполь (стартовий склад): Кравцов, Харжевський, Шушко, Чушенко, Тепляков, Чернецький, Доброхотов, Мочевінський, Пантелейчук, Літовченко, Биковський. 
Запасні: Якубенко, Мамросенко, Булгаков, Мельниченко, Петров, Михайленко, Літюк, Гора, Махиня. 
Головний тренер: Олег Краснопьоров.

Вилучення: Чушенко (М), 32 – повторне попередження

Джерело

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 340 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: