Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » У «пивному дербі» розімялись на братах своїх менших (ФОТО)
21:53
У «пивному дербі» розімялись на братах своїх менших (ФОТО)
Пропонуємо вашій увазі репортаж про поєдинок першого туру третьої групи зимової обласної першості.

Пропонуємо вашій увазі репортаж про поєдинок першого туру третьої групи зимової обласної першості.

Незважаючи на кризу й важкі часи для спорту і футболу зокрема в столиці «Карпатської України» Хусті підтримують традиції і знову виставили в четвертий за рівнем турнір нашої області два повноцінні колективи – «Оболонь-1» та «Оболонь-2». При цьому на мій суб’єктивний погляд обидва колективи є чи не найстабільнішими що стосується складів команд.

Початок першого тайму пройшов у доволі спокійному руслі. Контролем над м’ячем володіла провідна хустська команда, яка трохи більше атакувала по центру, хоча й флангові півзахисники час-від-часу влаштовували стрімкі прориви. Та до ударів справа доходила тільки зрідка. Перший стався на 7-й хвилині від юного вундеркінда 7-го № Владислава Хайнаса, який у минулому році захищав кольори молодіжного складу «Оболоні-1». У одній із атак Владик першим встиг на відскок м’яча з лінії воротарського майданчика і пробив із 12-ти метрів. Воротар продемонстрував хорошу реакцію. Ще одна небезпека сталась через п’ять хвилин, коли Росоха, Мадяр та Браєр розігнали швидку багатоходівку по центру. Сашко, який підійшов до цього двобою в ролі головного граючого тренера завдав потужного удару, та м’яч просвистів у пів-метрі над поперечиною. Дублери більше йшли вперед правим флангом, та до штрафного майданчика їм не дозволяли підійти Панця та Міллер, які перекусували атаки ще в зародку.

Значно веселішою була середина тайму, коли Росоха з Мадяром затероризували лівий край захисту суперника. У одному з епізодів у одного з гравців клубу імені «молодого хмільного напою» здали нерви і він порушив правила проти Мітю (Росохи). Браєр зробив черговий простріл на лінію штрафного майданчика, де м’яч у повітрі елегантно зловив Ігор Пилип і переправив його в ліву шістку – 1:0. Через чотири хвилини Мадяр мав подвоювати рахунок, коли потужним влучним ударом завершив чергову атаку по центру. Та голкіпер відбив м’яч. Через хвилину Браєр зробив заміну, та не вимушену, а так щоб досвідчений воротар Драгула зміг побути в ролі уболівальника.

Кінцівка пройшла у спокійнішому руслі. Запам’ятались тільки три потенційно небезпечні атаки, під час яких на вістрі був Макарусь. Та його перший удар заблокували суперники. У другому епізоді небезпеку ціною ушкодження ліквідував один із захисників. Ще був якісний навіс від Мадяра на 34-й хвилині на Макаруся та Росоху. Та цього разу воротар «Оболоні-2» на виході з воріт був сама надійність.

Початок другого тайму пройшов у значно гострішій силовій боротьбі в центрі поля. На мить мені здалось, що на полі «Оболонь» та «Поляна», та небезпека в одну сторону запевнила мене, що такого бути не може. Спочатку на 37-й хвилині Мітю приклався з 25-ти метрів, та м’яч полетів вище воріт. Через чотири хвилини на завершенні атаки правим флангом Браєр вирізав гостру передачу в район лінії воротарського майданчика, де повз м’яч дивом пролетіли десяток футболістів обох команд. Зрештою воротар виніс м’яч, та його підібрав Росоха і віддав на капітана. Панця влучив точно в правий кут. Воротар випростався в струнку і перевів круглого на кутовий.

У середині другого тайму Браєр знову замінив воротаря і на 51-й хвилині новачок першої команди Анатолій Похилюк, який вийшов на заміну, хотів потренувати третього голкіпера «Оболоні-1» і зрізав м’яч в сторону своєї брами. На щастя для нього м’яч полетів не так сильно як цього хотіли суперники. Це додало наснаги «Поповичу і компанії» і вони видали найкращий відрізок гри. Чого тільки вартий епізод на 57-й хвилині, коли якісного удару завдав Гелеван. Воротар був неготовий і відбив просто на Поповича. Владислав навіть не мріяв про такий подарунок. Скоріше м’яч мріяв про своє «царство сітки» й відлетівши від спантеличеного форварда затріпотів у воротах – 1:1.

Цей курйоз став холодним душем для «Оболоні-1» і вони видали непогану кінцівку другого тайму. Спочатку Браєру вдався точний постріл з 25-ти метрів у лівий нижній кут – 2:1. А далі за справу взявся його тезка, який є ще одним представником нового золотого покоління «Оболоні-1» Фляшко. Сашко у стилі «київського Ярмоли», з використанням фінтів, змістився з правого флангу до центру і ударом з-за меж штрафного майданчика викрутив м’яч у дальній лівий кут – 3:1. Команди продовжили грати у «веселий футбол» з атаками в обидві сторони. Браєр намагався залишити поле в ролі красеня, та після його удару з льоту м’яч оминув ворота. Суперник відповів двома гострими випадами і одним влучним пострілом, на який зреагував воротар. У одному з моментів поле на ношах залишив Рацин, який зазнав відчутного ушкодження. На цьому й завершили чергову «пивну розбірку».


Арбітр – Денис Федяй
Асистенти – Анатолій Гал, Юрій Яцкович
Делегат – Георгій Жбора

«Оболонь-1» – «Оболонь-2» – 3:1 (1:0)

Голи: Ігор Пилип, 14, Олександр Браєр, 59, Олександр Фляшко, 61 – Владислав Попович, 57

«Оболонь-1»: Віктор Драгула, Михайло Алексик, Олександр Браєр (граючий тренер клубу), Ярослав Мадяр, Олександр Макарусь, Віталій Міллер, Сергій Панця (капітан), Василь Пилип, Ігор Пилип, Микола Росоха, Владислав Хайнас.
Запасні: Ярослав Бучок, Антон Вайнраух, Володимир Гарастей, Юрій Калинич, Роберт Пилип, Анатолій Похилюк, Тарас Форкавець, Юрій Фотан, Олександр Фляшко.

«Оболонь-2»: Еміл Склер (капітан), Ярослав Бучок, Микола Росоха, Михайло Червеняк, Віталій Волтер, Віктор Темихудов, Ярослав Гелеван, Владислав Орос, Михайло Лемко, Валентин Рацин, Владислав Попович.
Запасні: Костянтин Синетар, Володимир Цубера, Отілло Борош, Максим Шайгаров.
Тренер – Богдан Швець.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 669 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: