Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » У Руські Комарівці повертається футбол
23:30
У Руські Комарівці повертається футбол
Футболу с. Р. Комарівці, що на Ужгородщині, більше 70 років.

У Руські Комарівці повертається футбол Багато років це була одна з кращих команд у районному чемпіонаті. Прізвища Степана Білака, Степана та Рудольфа Рижаків, Степана Поляка, Степана Дзямки, Юрія Булеци, Михайла Грабовського, Михайла Митровки, Данила Рижака, Омеляна Червака, Еміла Анталовці, Степана М. Селменського, Степана Шпонтака, Степана І. Селменського, Івана Давидовича, Івана Товта, Івана Рижака, Михайла Буксара, Івана Федорки були добре відомі в районі. Тоді основними суперниками руськокомарівських футболістів були команди Вовкового, Анталовців, Чабановки, Дубровки, Чертежа, В.Геївців, В.Доброні, В.Лаз, Худльова, Д.Поля. Матчі збирали великі аудиторії вболівальників. Після матчів перебіг подій і поєдинків до пізньої ночі обговорювався за погарчиком домашнього вина.

Наприкінці 70-х років команда с. Р. Комарівці впевнено перемогла у районному чемпіонаті і вперше в своїй історії стала учасником обласної першості. Перший старт виявився вдалим. Команда «Механізатор» Р. Комарівці здобула бронзові нагороди обласної першості. Лідерами команди були Іван Петій, Степан С. Селменський, Іван Скалинчан, Михайло Манцулич, Іван Фофлак, Михайло Фатула, Анатолій та Борис Соколови, Василь Чепура, Павло Дикун, Іван Адам, Степан Ходанич, Михайло Ковцун, Степан Булеца, Михайло Пекар та інші. Футбол у Р.Комарівцях міг бути трохи кращим, трішки гіршим, але ніколи не був поганим.

Команда завжди задавала тон у чемпіонатах району. У селі матчі ніколи не проходили при порожніх трибунах, адже село завжди було спортивним. Воно дало Закарпаттю відомих тренерів із фехтування Василя та Анатолія Гереїв, а син Анатолія, теж Анатолій Герей-молодший, у складі збірної України в 2015 році виборов звання чемпіона світу з фехтування на шпазі. Першим лайнсменом ФІФА на Україні став Степан Селменський. Найвідомішим тренером і організатором у художній гімнастиці на Закарпатті є Валентина Плавайко. Одним із кращих у пауерліфтингу області є Василь Туряниця, призером Всеукраїнської Спартакіади профспілок із шашок стала Марта Гурніш (Селменська). І це далеко не повний список спортивних людей села. На початку 2000 років, як і загальний рівень життя, футбол села почав здавати позиції. Ні, хороших футболістів менше не стало, але організація роботи дала збій…

У суботу за ініціативи активу села Р. Комарівці відбулися збори, на яких було розглянуто питання відродження футболу села. Із пропозиціями виступили Юрій Янцо, Станіслав Молнар, Михайло Буксар, Віктор Буксар, Юрій Лукач, Олександр Хамник, Тарас Гурніш, Сергій Легеза, Тарас Мигалко, Анатолій Соколов. Голова Руськокомарівської сільської ради Віталій Білак пообіцяв повну підтримку життєдіяльності новоствореного футбольного клубу з боку сільської влади. Ініціативи жителів села підтримали депутат обласної ради Мирон Помпель, депутати районної ради Сергій Андріканич та Степан Матіцо, які взяли участь у зборах активу й запропонували свою допомогу у вирішенні ряду організаційних питань. На засіданні були присутні головний редактор газети «Спорт тайм», уродженець села Р. Комарівці Степан Селменський та один із найкращих тренерів Закарпаття Михайло Іваниця, які пообіцяли всебічну допомогу у відродженні футболу с.Р.Комарівці.

На зборах обговорено питання життєдіяльності новоствореного футбольного клубу, поетапне приведення до ладу сільського стадіону, відкриття у селі відділення ДЮСШ тощо. Через тиждень відбудеться чергове засідання, на якому формуватиметься правління клубу та керівний склад команди. План роботи складається на три наступні роки. У сезоні 2016 року команда с. Р. Комарівці розпочне сходження до рівня кінця 70-х років, а, можливо, завдання будуть і більш серйозні.

Відновлювати традиції футболу села доведеться молодим Ростиславу Молнару, Ярославу та Василю Абрамовичам, Сергію та Олександру Телепаничам, Мирославу Ладжуну, Юрію та Ярославу Янцо, Володимиру Кардашинцю, Максиму Стеценку, Василю Галушці, Богдану Дзямку, Антону Бакайсі, Євгену Матринцю, Євгену Сотмарі, Івану та Михайлу Лукачам, Івану Вийгеші та досвідченим Ігорю Солодовнику, Івану Корпошу, Василю Буглині, Василю Романюку.

Ініціатива жителів села порадувала. Незважаючи на важкий економічний стан, на перипетії політичного життя країни, мешканці села турбуються про здоров’я дітей та авторитет свого села. Потрібні справи, а не пусті розмови.
Степан Селменський, «Спорт тайм»
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1908 | Додав: lobda | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: