Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » У столиці «Карпатської України» склав зброю діючий чемпіон першої ліги (ФОТО)
21:15
У столиці «Карпатської України» склав зброю діючий чемпіон першої ліги (ФОТО)
У Хусті з нетерпінням очікували на центральну битву 14 туру, у якій місцева «Оболонь» прагнула реваншуватись за виїзне фіаско у В. Бийгані.

У столиці «Карпатської України» склав зброю діючий чемпіон першої ліги (ФОТО) Для цього були досить хороші перспективи. Пивовари в поточному чемпіонаті на своєму полі вибороли шалені 85.7 % можливих залікових очок (при дещо скромнішій середній різниці голів – (+ 1.0) за поєдинок). «Велика Бийгань» незважаючи на невдачі залишається серед кращих виїзних команд 2015 року. У поточній першості підопічні Вайданича здобула в гостях 66.7 % можливих залікових балів (при непоганій середній різниці голів – (+ 1.0) за матч). Із огляду на це, найреальнішим підсумком, як на мене, мала б стати бойова нічия.
Сам двобій був дуже видовищним, однак епізодами носив нервовий характер з боку команди, яка, в той чи інший момент, не могла досягти потрібного результату. Уболівальники, які в цей день злякались мряки і залишились біля теплих обігрівачів, багато втратили. Атакувальні дії були на різні смаки та вподобання. У першому таймі м’ячем більше володіли господарі, які завдали втричі більше ударів. Утім влучність гравців була абсолютно рівною – по 33.3 %.
Перші десять хвилин пройшли взагалі без ударів. «Оболонь» напружувала захисні редути суперника через лівий фланг, звідки гіперактивні гравці, граючий тренер Браєр та юний вихованець вишківської футбольної школи Барна, раз-за-разом робили гострі простріли та навіси у штрафний майданчик. Мадяр, Росоха та Ігор Пилип довго не могли відгукнутись на ці паси. Гості віддавали перевагу атакам через правий фланг. Перші два удари відбулись на 11-й хвилині. Якщо постріл великобийганців був заблокований, то після удару Вурсти, з 35-ти метрів, м’яч полетів поруч із правою дев’яткою. Через вісім хвилин круглий вперше потрапив в рамку воріт Бучка. Після удару Бабича, він, рикошетом від Сироватка, зменшив силу польоту та опинився в рукавичках воротаря.
Господарі продовжили «прогинати» свою лінію через лівий фланг. У одній з таких атак черговий простріл від Браєра на праву стійку завершився влучанням м’яча у руку Бабичу. Маточка без вагань показав на позначку. Росоха, ударом з точки, поклав Ковача в лівий, а круглого легенько спрямував у протилежний кут – 1:0. Пивовари продовжили атакувати і через три хвилини черговий прорив лівим краєм завершився пострілом Вурсти у ближній верхній кут. Воротар зреагував. Ще через три хвилини під час атаки у відповідь великобийганці заробили право на штрафний удар. Один із найактивніших у гостей Ковчар навісив на дальню стійку на Верейці, якого залишили без нагляду. Та Ерік змарнував дуже вигідну нагоду, пробивши повз ближню стійку.
Щось схоже сталось біля протилежних воріт на 37-й хвилині. «Білим» вдалась рідкісна атака правим флангом, куди змістився Вурста, додавши креативу пасивним партнерам. Гості на мить погасили пожежу виносом за ворота. Браєр навісив із кутового на дальню ліву стійку на вільного, від опіки, Микуляка. Віктор приклався з льоту точно в рамку воріт. Опонентів від голу врятувала поперечина, від якої м'яч вилетів у поле. Захисники винесли, та недалеко. Круглого підхопив Василь Пилип і потужно пробив. Опоненти заблокували.
Червоно-чорні на 41-й хвилині могли вирівняти ситуацію на рідкісному для закарпатських стадіонів електронному табло. Атака по центру завершилась прицільним пострілом з 40-ка метрів майже в ліву дев'ятку від Горшоні. Бучок у стрибку перевів круглого на кутовий. Через чотири хвилини партнери вивели майже віч-на-віч із воротарем Барну. «Даня» влучно пробив, та Ковач продемонстрував чудову реакцію і відбив.
У другому таймі гості трохи вирівняли ситуацію з володіння м'ячем. Утім за ударами господарі мали перевагу майже у два рази, а за влучність майже в півтора.
Безударні атаки «Оболоні» на старті тайму змінив перший постріл у другій половині від «Великої Бийгані». На 55-й хвилині, під час атаки лівим флангом, проти Пейтера порушили правила. Після удару-прострілу, «а-ля Шевченка у ворота Філімонова», від Пахомова, мяч пролетів над головами партнерів та суперників і підступно лігав під дальню стійку. Бучок був закритий «кучею малою гравців», однак дивом, у стрибку, зумів таки дістати круглого з мертвої зони. «Паха» в розпачі схопився за голову.
Пивовари влучили у рамку Ковача тільки через дев'ять хвилин. На черговий простріл з лівого краю від Барни нарешті відгукнувся Мадяр. Ярослав підступно поцілив у ближній нижній кут. Ковач із труднощами дістав м'яч ногою, врятувавши свою команду від голу. Після цього спрацювала рідкісна атака по центру від гостей. Пейтер заробив супершанс спровокувавши суперників на фол перед лінією вланого карного майданчика. Сам постраждалий майстерно пробив обвідним ударом низом, поклавши круглого під праву стійку. Бучок знову стрибав, та м'яч оминув його рукавички в лічених сантиметрах – 1:1.
Через дві хвилини фортуна знову посміхнулась «червоно-чорним». Атаку правим флангом,  небезпечним прострілом на дальню стійку, завершив Браєр. Вурста, якого залишили без нагляду, з ходу спрямував круглого в ближній кут. Цього разу від голу Ковача врятувала стійка, від якої м'яч вилетів у поле. Та незабаром пивовари змусили своїх фанів стрибати на радощах. Спрацювала атака по центру, під час якої гості були змушені сфолити. Партнери швидко розіграли і спрямували круглого на лівий край штрафного майданчика на Барну, а Даніель переправив м'яч під дальню стійку – 2:1. Деяким уболівальникам було байдуже хто й кому забив. Їх «Оболонь» вигравала і вони були готові розділили свою радість навіть із фанами суперників.
Останню можливість врятуватись підопічні Вайданича мали на 93-й хвилині. Навіс з лівого флангу від Бабича влучним ударом головою завершив Сироватко. Бучок вдало обрав позицію і зберіг для своєї команди переможний рахунок.
За наслідками перемоги «Оболонь» відтіснила клуб із Берегівщини з 5-го на 6-е місце. Та спочивати на лаврах підопічним Браєра не слід. Уже наступного уїк-енду на них очікує важка мандрівка в Середнє, де в ролі наздоганяючих у рахунку найімовірніше вже будуть вони самі. У «Великої Бийгані» ще важчий опоненент – «ДЮФК Мукачево», навіть нічия з яким реабілітує підопічних Вайданича перед власними фанами.      
 
Арбітр – Микола Маточка
Асистенти – Олександр Гога, Василь Зайтлер
4-й арбітр – Василь Балог
Делегат ФФЗ – Іван Кампов.

м. Хуст, стадіон «Карпати», 800 глядачів, хмарно, місцями дощ.
 
«Оболонь» Хуст – «Велика Бийгань» – 2:1

Голи: Росоха, 24 (з пен.), Барна, 78 – Пейтер, 67.

«Оболонь»: Ярослав Бучок, Олександр Браєр (Річард Петрушко, 68), Микола Вурста (Віталій Симулик, 82), Ярослав Мадяр (Роберт Пилип, 54), Віктор Микуляк, Віталій Міллер, Василь Пилип, Микола Росоха, Ігор Пилип, Йосип Мункачі, Даніель Барна.
Тренер – Олександр Браєр.

«Велика Бийгань»: Іван Ковач, Станіслав Котьо, Чобо Гайдош, Андріан Бабич, Шандор Горшоні, Ерік Верейці, Олександр Ковчар, Денис Пахомов (Алекс Горват, 64), Михайло Крьока, Дьордь Пейтер, Андрій Сироватко.
Тренер – Тарас Вайданич.                                                                                                                        
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 845 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: