Головна » Усі публікації » у світі » Українська жіноча молодіжка здолала угорських одноліток (ФОТО)
20:20
Українська жіноча молодіжка здолала угорських одноліток (ФОТО)
11 серпня на берегівському стадіоні «Дружба» відбувся перший товариський матч між юнацькими жіночими збірними України та Угорщини.

11 серпня на берегівському стадіоні «Дружба» відбувся перший товариський матч між юнацькими жіночими збірними України та Угорщини.

Нагадаємо, що українська збірна проводить навчально-тренувальний збір на Закарпатті із 7 по 14 серпня.

Перед матчем відбулася зустріч керівників угорської делегації, національної збірної України та представників Федерації футболу Закарпаття.

Закарпаття на цій зустрічі представили заступник голови Федерації футболу Закарпаття Віктор Наскалов та голова Берегівської районної Федерації футболу Олександр Чегіль.

У привітальному слові делегат ФФУ Віктор Борисович Наскалов зазначив, що проведення таких матчів у нашому краї не тільки дає поштовх у розвитку дитячо-юнацького та жіночого футболу України та Закарпаття, зокрема, а й сприяє дружнім відносинам сусідніх країн.

– Приємно, що саме наш край було обрано для проведення навчально-тренувального збору збірної України, адже інфраструктура Срібної землі ще раз підтверджує свій клас. Щороку ми намагаємося вдосконалювати найстарші стадіони області та будувати нові. Сподіваємось, що вже у майбутньому футбольні поля Закарпаття прийматимуть у міжсезоння на НТЗ ще більше українських клубів, а також із інших країн.

Хотілося би також зазначити, що перший матч між збірними України та Угорщини відбувся саме на Закарпатті у квітні 1992-го на стадіоні «Авангард». Матч закінчився 3:1 на користь угорців, а єдиний гол у ворота суперників забив закарпатець Іван Гецко.

Сьогодні уперше за часів Незалежності нашої країни проходитиме товариський матч юнацьких жіночих збірних України та Угорщини. Цей матч проходить у рамках підготовки до кваліфікаційного етапу чемпіонату Європи-2016 року з футболу серед дівчат віком до 19 років, який відбудеться у вересні в Австрії. Бажаємо обом командам побільше тренувальних голів.

Під час неформального засідання було обговорено низку питань щодо організації матчів, а також подальшої тісної співпраці між федераціями сусідніх країн із розвитку дитячо-юнацького і жіночого футболу та обміну досвідом.

А далі відбувся перший поєдинок, який викликав неабиякий ажіотаж серед юнацької аудиторії Берегівщини.

З перших хвилин гри наші дівчата пішли вперед, намагаючись на початку поєдинку заволодіти ініціативою. Але це особливих дивідендів їм не принесло. Усі атаки завершувалися на підступах до штрафного майданчика. Після десяти хвилин ігрову ініціативу перехопили дівчата з Угорщини, які протягом першого тайму володіли ініціативою, створюючи небезпечні моменти у воріт збірної України. Збірна Угорщини мала декілька нагод відкрити рахунок, але на висоті була наша воротар Кислова. Вона діяла відмінно, грамотно вибирала позицію і не давала м’ячу пересікти лінію власних воріт.

На 22 хвилині центральний захисник збірної України порушила правили у власній штрафній. Арбітр призначив вільний удар, який чудово виконали угорські дівчата і повели в рахунку. Гол забила Петра Кос. До перерви більше можливостей розписатися у воротах суперника мали футболістки збірної Угорщини.

Під час перерви команди зробили по кілька замін. Більш вдалими вони були в української збірної, яка заволоділа повною ігровою і територіальною ініціативою. Тож наші дівчата почали створювати небезпечні моменти у воріт збірної Угорщини. До середини другого тайму українки змарнували кілька стовідсоткових нагод зрівняти рахунок. Гравці угорської збірної фізично підсіли і не витримували темп, нав’язаний суперницями. Але круглий не йшов у ворота гостей.

На 77 хвилині, після флангового проходу по правому краю – подача в штрафну, Будаєва сильно головою пробила по воротах і зрівняла рахунок. Наші дівчата на цьому не зупинились і продовжили штурм воріт гостей. На 81-й хв. гол красень забила Роксолана Кравчук. Прийнявши м’яч на груди біля лінії штрафного майданчика, скинула під удар і сильно пробила у верхній правий кут воріт.

До завершення гри українки продовжували володіти ініціативою. Але збільшити рахунок не вдалося. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу збірної України з рахунком 2:1.

Наступний матч між збірними України та Угорщини відбудеться 13 серпня на стадіоні «Дружба» у Берегові о 12.00 к.ч.


Стадіон «Дружба» (Берегово), температура + 37

Збірна України WU-19 – Збірна Угорщини WU-19 – 2:1 (0:1)

Голи: Будаєва (77), Роксолана Кравчук (81) – (22) Зоє Мадяріч

Україна WU-19: Кислова (Діхтяр) – Кравчук (Назаренко 90+1 хв.), Левицька, Матвіїшин, Петрик, Будаєва, Полюхович (Команда 46 хв.), Головач, Мохнач, Шевчук, (Лимар 46), Ковтун (Худа 60 хв.)

Угорщина WU-19: Крістіна Мейсар – Діана Чані (Кітті Торок 65 хв.), Лілла Турані, Ганна Неймет, Напшугар Неймет (Беттіна Золтан 85 хв.), Емеше Соконі (Барбара Кун 65 хв.), Брігітта Грубер, Петра Кочан, Зоє Мадяріч, Едіна Фораді Сабов, Петра Кош (Дора Шуле 65 хв.).

ФОТОРЕПОРТАЖ з турніру Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: у світі | Переглядів: 837 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: