Головна » Усі публікації » на Закарпатті » УТЕІ КНТЕУ стали кращими серед вищих навчальних закладів області
10:48
УТЕІ КНТЕУ стали кращими серед вищих навчальних закладів області
Турнір із чоловічого футзалу серед вишів області ІІІ та ІV рівнів акредитації відбувся днями в спортивному комплексі «Юність».

УТЕІ КНТЕУ стали кращими серед вищих навчальних закладів області

Цьогоріч у двох групах змагалося 6 команд вищих навчальних закладів регіону: у групі «А» – Закарпатська академія мистецтв, Закарпатський угорський інститут ім. Ракоці ІІ (ЗУІ), Ужгородський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету (УТЕІ КНТЕУ); групу «В» утворили колективи Ужгородського національного університету (УжНУ), Карпатського інституту підприємництва Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» та Мукачівського державного університету (МДУ).

Грали за коловою системою, переможці груп зустрічалися у фіналі турніру, а ті команди, що посіли ІІ місця, розігрували бронзу. Аутсайдери визначали, хто опиниться на 5–6 позиції. Кожна гра тривала один 15-хвилинний тайм.

У першій групі рівних не виявилося студентам УТЕІ КНТЕУ. Вони спершу обіграли берегівців – 3:1, у наступному поєдинку перемогли академістів – 4:0. У третьому матчі групи «А» юнаки університету ім. Ференца Ракоці ІІ виграли в студентів з ужгородського мистецького закладу – 3:1.


У групі «В» боротьба виявилася більш напруженою. МДУ переміг студентів «України» з рахунком 5:2. УжНУ розгромив тих же «підприємців» – 7:0. У третьому матчі було найгарячіше. Команду найбільшого вишу області більшість глядачів вважала фаворитом не тільки групи, а й турніру. Та вже до 5-ї хвилини футзалісти Ужгородського університету «горіли» суперникові 0:3. Здавалося, пахне сенсацією. Та все ж до честі ужнівців, більшість яких грає за провідні команди області, а нині виступає й в Ужгородській футзальній лізі, вони зуміли переламати хід поєдинку й зрівняти рахунок за декілька секунд до фінального свистка. І через кращу різницю забитих і пропущених м’ячів саме ужгородці пробилися до головного поєдинку змагань.

Матчу за 5-е місце не відбулося через відмову «академістів» виходити на майданчик – тож у них останнє місце. Студенти з Хуста стали 5-ми.

Матч за бронзу звів команди з Берегова та Мукачева. Перебіг поєдинку виявився напруженим до останніх секунд. Студенти МДУ зуміли двічі вразити ворота суперника на початку гри, відтак фізично «підсіли», що призвело до пропущеного м’яча. Берегівці відчули слабину опонента й понеслися вперед, однак вихопити бодай нічию не спромоглися, отож 2:1 – і бронза дістається мукачівцям.

Матч за золото між двома ужгородськими командами (УжНУ та УТЕІ КНТЕУ) розпочався дуже активно: на 2-й хвилині ужнівці повели в рахунку, в ще за хвилину рахунок уже був рівним.

Надалі на майданчику було видно лише одну команду – збірну УжНУ, яка атакувала весь час аж до фінального свистка. «Торговельники» хіба що кілька разів гостро вибігали в контратаки. Ужнівці завдали по воротах суперника понад 30 ударів, 20 із яких – цілили в рамку воріт. Проте забити не вдалося: якщо не голкіпер, то каркас воріт рятував УТЕІ. 15 хвилин основного часу так і не виявили переможця. Довелося пробивати пенальті.

Лотерея теж виявилася напруженою, про що свідчить кількість ударів: кожна команда пробила по 8 разів, замість 3 регламентованих. Влучнішими були студенти УТЕІ – 6:5.

Після завершення турніру, команди нагородили грамотами, переможцю ж дістався Кубок із рук заступника начальника Закарпатського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Анатолія Плеханова.

Юрій Піясюк
Джерело

 

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1008 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: