Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Ужгород" у грі з "Севлюшем" повертає собі лідерство (ФОТО)
22:53
"Ужгород" у грі з "Севлюшем" повертає собі лідерство (ФОТО)
У головній битві другого кола сильнішими були підопічні Івана Шанти.

Розпочався матч дещо із запізненням, через очікування арбітрів з матчу юнаків, які грали в іншому місці. На переповненому стадіоні «Автомобіліст» більшість глядачів змушені були самі шукати собі спосіб присісти або просто стояти вздовж стіни. Перегляд матчу в таких умовах не викликав захоплення у присутніх на стадіоні.

У господарів була лише одна несподіванка у стартовому складі – це Віктор Ряшко на лівому фланзі захисту. Севлюшці вийшли на гру з одним нападником, наситивши середину поля, а в центрі захисту вперше грала пара Шопота-Ловска.

Провівши перші хвилини в розвідці, першим потривожили воротаря виноградівці. Чонка з штрафного поцілив у рамку та Лютянський на місці. Ужгородці ж розпечатали ворота суперника чи не першим ударом. На 12-ій хвилині Гегедош відкинув на правому фланзі Оржеховському, який сходу подав у штрафну, де Ількович був першим на м’ячі і головою переправив круглого за призначенням – 1:0.

Ужгородці і надалі досить легко наближались до воріт Гринишина, особливо через правий фланг. Саме звідти Оржеховський ще раз прострілив і Пиняшко пробивав з 11 метрів, але заслабо і кіпер забрав. Та вже на 19-ій хвилині Гегедош уникнувши офсайду вийшов один в один з Гринишином, обіграв його і закотив м’яч у ворота – 2:0.

Чим далі, тим частіше гравці відповідали один одному грубістю на полі. В одному з епізодів у центрі поля Ільковича жорстко збили, він не зміг продовжити гру і Шанта змушений був вносити корективи у гру. Замість Миколи вийшов Горський, який зайняв місце лівого захисника, а Ряшко пішов на свою рідну позицію в центрі поля.

Підопічні Білака досить повільно виходили в атаку і Ребрик часто залишався без підтримки. А довгі розіграші закінчувалися лише дальніми ударами Чонки та Ребрика, які не були складними для воротаря. Натомість Гегедош і компанія продовжували робити свою справу. Роберт прорвався до воріт з лівого краю штрафної і з доволі гострого кута пробив повз голкіпера – 3:0.

Ще в першому таймі кращий бомбардир чемпіонату міг оформити хет-рик, та після триходівки Оржеховський – Пиняшко – Гегедош його удар з 12 метрів пройшов вище воріт. Ближче до закінчення першого тайму Севлюш пішов вперед великими силами і в них теж почали виникати моменти. Чонка прострілив зліва та Вашкеба з семи метрів не зміг переграти воротаря.

На 41-ій хвилині Вайда подав з флангу, а Шопота пробив головою, але влучив у поперечку. Чергове підключення центрального оборонця закінчилось ударом з 15 метрів Себастіяна, але воротар грає надійно. Під завершення тайму ужгородці заробили штрафний в 20 метрах від воріт. Удар Ряшка голкіпер витяг з дальньої дев'ятки.  

Такий результат здавалось вбив інтригу в матчі та зовсім іншої думки були гості, які зі старту другої половини побігли виправляти становище. По перерві Білак випустив ще одного нападника замість опорного півзахисника і ця заміна одразу ж дала результат. Свіжий Розман з лівого краю віддав передачу на Чонку, який з 10 метрів пробив точно у дальній кут – 3:1.

Трохи згодом Розман вистрілив з 17 метрів, але вище. Градус боротьби на полі наростав і арбітр заспокоював гравців жовтими картками. На 65-ій хвилині Пуканич подав у штрафну зі стандарту, де Мешко продовжив політ м’яча головою, а Ребрик підправив ногою у ворота – 3:2.

Та розвинути успіх виноградівці не змогли. А ужгородці користувались атакувальною захопленістю суперника. Так Гегедош вийшов один в один на Ловску, пройшов його і намагався закинути за комірець Гринишину, але трохи не влучив у рамку. Вже за хвилину господарі домоглись свого – Ряшко сильно пробив з 15 метрів, воротар відбив, та Пиняшко на добиванні збільшує рахунок у матчі – 4:2. Хоча на початку цієї атаки Пиняшко ймовірно підіграв собі рукою.

Іван Білак вніс зміни у тактику перейшовши на гру в три захисники, відрядивши вперед Ловску. Та це тільки усугубило ситуацію для них. Шопота не встигав за швидкими переміщеннями Гегедоша. Так Роберт прорвався до воріт по правому краю і викотив під удар Реплюку та Михайло з вбивчої позиції не зміг пробити Гринишина.

Вже під завершення поєдинку Гегедош на швидкості втік від Вашкеби, вийшов на ворота і покотив паралельно на Бако, який пробивав у пустий кут воріт – 5:2.

У відповідь Ломага прострілив справа, а Чонка пробив з п’яти метрів та Лютнянський забрав. Вже у доданий арбітром час Пиняшко підібрав шкіряного перед штрафною і завдяки дриблінгу пройшов кількох захисників і забив свій другий гол у матчі – 6:2.   

Після гри пристрасті не вщухали і в підтрибунному приміщенні гравцям довелось розбороняти Чонку і Лютнянського.

Яскравий та багатий на події матч закінчується впевненою перемогою діючого чемпіона області, який став ще на крок ближче до захисту свого титулу.
  
 
Арбітри: Козик Я., Різніченко В., Готько В. 
4-й арбітр – Павлюкович Б. 
Делегат – Наскалов В. 
 
Ужгород, стадіон «Автомобіліст», 1200 глядачів 
 
ФК «Ужгород» – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 6:2 

Голи: Ількович, 12, Гегедош, 19, 26, Пиняшко, 77, 90+1, Бако, 88 – Чонка, 48, Ребрик, 65. 

ФК «Ужгород»: Мирослав Лютнянський, Павло Оржаховський (Олександр Ковчар 75), Василь Куделко, Станіслав Котьо, Віктор Ряшко, Іван Бандурович, Микола Ількович  (Василь Горський, 24), Євген Добровольський (Олександр Бако, 84), Василь Пиняшко, Михайло Реплюк, Роберт Гегедош (Роман Білінський, 89) 
Запасні: Ерік Гречка, Олександр Свадеба.
Тренер – Іван Шанта. 

ФК «Севлюш» (Виноградів): Віталій Гринишин, Денис Ребрик, Юрій Чонка, Василь Вашкеба, Адріан Пуканич, Юрій Мешко (Борис Ковня, 77), Віталій Чейпеш (Олександр Розман, 46), Сеьастіан Шопота, Андрій Ломага, Ігор Ловска, Артур Вайда. 
Запасні: Роман Гобона, Ерік Віщак, Микола Ляхович, Василь Козар. 
Тренер – Іван Білак.
 
Попередження: Гегедош, 49, Оржаховський, 60, Ряшко, 64 – Чейпеш, 15, Ловска, 43. 
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1762 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: