Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" у меншості не втримав перемогу у Галичі
21:10
"Ужгород" у меншості не втримав перемогу у Галичі
У драматичному поєдинку команда Баб'яка заробляє один пункт і втрачає можливість змінити своє турнірне становище.

ФК «Ужгород» до Галича виїхав сьогодні о 8:30 і за дві години прибув на місцевий стадіон «Колос». Щоправда газон останнього був у жахливому стані після затяжних дощів. Та й розміткою поля один працівник стадіону разом із товаришем займались впритул до поєдинку. Щодо інфраструктури – тут, згідно з регламентом Федерації футболу Закарпаття, офіційні поєдинки крайової першості чи то чемпіонату проводити заборонено: вбиральні не функціонують (сантехніка є, однак не підключена), поле огороджене тільки з однієї сторони. Якщо коротко – пострадянська назва стадіону відповідає реаліям.
 
А тепер до самого поєдинку. Галицькі «Карпати», які до цього матчу дислокувались на 4-ій позиції із 26 заліковими пунктами, розпочали у статусі фаворита. Розпочали із центру поля. А от щодо гри – «Ужгород» (7 позиція – 16 очок) зі стартового свистка намагався нав’язати супернику власну гру. Підопічні Мирослава Бабяка розпочали досить агресивно і вже на 5-ій хвилині у напрямку воріт Миколи Плетеницького послідувала черга ударів: Олександра Бако, Володимира Дурана, Михайла Дудаша. Але усі вони були заблоковані захисниками.
 
Господарі відповіли контрвипадом – глибоким пасом на очну ставку із Юрієм Славіком партнери по команді вивели Андрія Слободяна. Загрозу від власних воріт відвів Володимир Дуран – він в останній момент вибив м’яч з-під ніг нападника.
 
Ужгородці тут же організували дві небезпечні атаки, на вістрі яких діяв Сергій Машталір. Спочатку захисник за попереднім сценарієм завадив 77-ому номеру завдати завершального удару. А згодом, після проходу лівим краєм та потужного пострілу від Машталіра, м’яч опинився у сітці, проте із зовнішньої сторони.
 
Головна команда обласного центру Закарпаття у цьому матчі показала своє істинне «я»: володіла ігровою і територіальною перевагами, гостріше атакувала, показала бійцівські морально-вольові якості. Такої гри, на жаль, хотіли, але не побачили уболівальники в Ужгороді з «Агроном». До слова про уболівальників – сьогодні обидва фанати клубу: Віктор Понцір та Павло Сочка приїхали до Галича разом із командою. І хоч дочасно, але привітали капітана Юрія Славіка із прийдешнім Днем народження.
 
У середині першого тайму підопічні Мирослава Бабяка провели дві небезпечні атаки. Спочатку Сергій Машталір знову демонструє хорошу майстерність на власному фланзі, входить в штрафну і прострілює. Однак ні Дудаш, ні Пуканич замкнути не змогли. А згодом досвідчений Адріан пробив пробив метрів із 17-ти – м’яч у кількох сантиметрах просвистів над поперечиною.
 
На 28-ій хвилині Володимир Дуран на правому краї скинув назад під удар Адріану Пуканичу – знову постріл на останньому рубежі блокує захисник. А в наступній атаці штрафний метрів із 26-ти виконував Бако. З ударом Олександра страж упорався.
 
Останню третину тайму гра проходила переважно в центрі із невеликою перевагою «Ужгорода». На 41-ій хвилині міг відзначитись Юрій Дрозд – він головою замикав подачу від Пуканича зі штрафного. Вище.
 
Перший тайм голами так і не увінчався. 0:0. Це була найкраща перша 45-хвилинка у весняній частині аматорського чемпіонату України від «Ужгорода».
 
А от на старті другого тайму саме господарі могли відкрити рахунок. Богдан Денега із 18-ти метрів добряче потрусив ближню стійку. Певно, подіяв прочухан від Петра Русака у перерві.
 
Бо на 56-ій хвилині галицькі футболісти поцілили і в поперечину – подачу з лівого краю замкнув Богдан Кримінський. М’яч, облизавши каркас воріт, покинув межі поля.
 
Ужгородці відповіли ударом з-за меж штрафної від Адріана Пуканича, але він не склав труднощів Миколі Плетеницькому.
 
На 62-ій хвилині гості залишились у меншості. Друге попередження заробив Станісла Котьо. А ще Юрій Дрозд зазнав травми. Мирослав Бабяк змінив його на Богдана Павлича.
 
Іван Русин заробив через 5 хвилин, як виявиться згодом, гольовий стандарт. Бездоганно штрафний із 25-ти метрів виконав Адріан Пуканич, відправивши м’яч під ліву хрестовину. 0:1.
 
А от в захист, після взяття воріт, Мирослав Бабяк делегував В’ячеслава Пінковського, який змінив саме Івана Русина.
 
У наступних двох епізодах звання героя заслужили Юрій Славік та Олексій Сич. Спочатку капітан ужгородців знівелював вихід віч-на-віч від Андрія Слободяна. А в наступній атаці Олексій Сич вдало постелився у підкаті перед лінією воріт, заблокуваши удар у порожні ворота від Ярослава Кицьки.
 
На 82-ій хвилині підопічні Петра Русака усе ж зрівняли рахунок. Андрій Драган головою із п’яти метрів розстріляв володіння Юрія Славіка.
 
Останні 10 хвилин у захисті відсиджувались уже господарі. Сергій Машталір протягнув м’яч своїм флангом, віддав на Павлича, який заробив кутовий. Подачу з корнера замкнув Селещук. Воротар на місці.
 
А на 90-ій хвилині ужгородці вдруге вийшли уперед. Знову нагадав про себе маестро Пуканич. Сергій Машталір навісив справа – Адріан на дальньому куті штрафної прийняв м’яч, розвернувся і відправив шкіряного у дальню дев’ятку. 2:1.
 
Арбітр матчу Іван Родін до основного часу додав 8 хвилин. 8 найвалідольніших хвилин у моєму футбольному житті. Але за що 8?
 
На 95-ій хвилин Андрій Слободян вдруге відновлює статус кво – Андрій Слободян з кількох метрів, після подачі зліва, відправив м’яч у сітку. А на останній хвилині у штрафній «Ужгорода» відбулась справжня пожежа. Знову на допомогу Славіку прийшла стійка.
 
«Ужгород» відповів проходом Ференцика лівим краєм та ударом від Вадима. Воротар на місці. 2:2.
 
Підопічні Мирослава Бабяка провели найкращий матч у весняній частині аматорського чемпіонату України, який тривав у підсумку 101 хвилину.

 
Стадіон – «Колос» (м. Галич, Івано-Франківська обл.), 76 уболівальників.
 
Арбітр матчу – Іван Родін (м. Львів).
1-ий асистент – Юрій Кравченко (м. Львів).
2-ий асистент – Анастасія Волощук (м. Чернівці).
4-ий арбітр – Андрій Шадюк (м. Тернопіль).
Спостерігач арбітражу – Борис Трач (м. Тернопіль).

ФК «Карпати» (м. Галич) - ФК «Ужгород» 2:2

Голи: Драган, 82, 90+5 - Пуканич, 67, 90.

 
ФК «Карпати» (м. Галич): Микола Плетеницький, Роман Прошак, Богдан Кримінський, Віталій Турчанський, Ярослав Кицька, Роман Третяк, Іван Легкий, Богдан Денега, Назар Гуменюк, Андрій Драган, Андрій Слободян.
Запасні: Андрій Петрик, Михайло Федюк, Ярослав Вовчук, Анатолій Тітунін, Валерій Грабець, Артур Комар.
Головний тренер – Петро Русак.
 
ФК «Ужгород»: Юрій Славік, Станіслав Котьо, Вадим Селещук, Олексій Сич, Володимир Дуран, Юрій Дрозд, Сергій Машталір, Олександр Бако, Михайло Дудаш, Адріан Пуканич, Іван Русин.
Запасні: Андрій Калай, В’ячеслав Пінковський, Богдан Павлич, Олександр Зимомря, Дмитро Рацин, Вадим Ференцик, Максим Олень.
Головний тренер – Мирослав Бабяк.
Віталій БІРОВЧАК,
Прес-служба ФК «Ужгород»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 682 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: