Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Ужгород виходить у фінал
23:37
Ужгород виходить у фінал
22 квітня в Ужгороді на стадіоні «Спартак» відбувся матч-відповідь 1/2 фіналу Кубку області між ФК «Ужгород» та ФК «Велика Бийгань».

22 квітня в Ужгороді на стадіоні «Спартак» відбувся матч-відповідь 1/2 фіналу Кубку області серед аматорів між ФК «Ужгород» та ФК «Велика Бийгань».

Нагадаємо, що перший матч закінчився впевненою перемогою ужгородців 1:3 на виїзді.

Матч в Ужгороді зібрав велику кількість глядачів, чому сприяла прекрасна весняна погода. Проте, створений вболівальниками антураж, не підтримали гравці обох команд на полі.

Однак, перша десятихвилинка ледь не стала найбільш насиченим на події відрізком матчу. Уже на 3 хв. сенатор закарпатського футболу – Мирослав Бундаш обвідним ударом головою намагався відкрити рахунок у зустрічі, проте досвідчений голкіпер гостей Ковач явно не погоджувався з таким перебігом подій. Шикарний сейв від Івана. М’яч, дорогою на кутовий, встиг зачепити штангу. Браво, голкіпер. Після цього моменту підопічні Іваниці спіймали кураж і, здавалось, розгрому не уникнути. Унаслідок масованих наступів господарів, виникає ще один момент: Бундаш приймає м’яч на фланзі і робить зрячий навіс на дальню штангу. Хавбек «Ужгорода» Кундрик оцінив задум Мирослава і був першим на м’ячі. Удар головою! Не вистачило міліметрів, шкіряний пролетів над поперечкою. Ковачу залишалось тільки спостерігати за епізодом осторонь.

Це був останній більш-менш небезпечний момент у першій половині зустрічі. Згодом основні події матчу проходили у центрі поля, де гравці «з’ясовували стосунки» посередництвом жорстких єдиноборств. Ніякого конструктиву з боку як одного, так й іншого колективу. Багато боротьби, на перший план вийшов арбітр та його свисток, який раз-по-раз сигналізував нове порушення правил. Подекуди складалось враження, що головний арбітр втрачає контроль над матчем. Футболісти, користуючись цим, не цурались грати бруднувато. Дійшло навіть до конфлікту: Мирослав Бундаш був незадоволений жорсткою грою «трійки» гостей – Григоровича. Дякувати Богу, за межі словесної перепалки справа не дійшла. Ці події вклались у перші 25 хвилин матчу.

Наступні 20 хвилин стали для вболівальників хорошим заспокійливим. Ніякої гостроти з боку гостей, яким конче було потрібно забивати. Все, на що спромоглись бийганці – це кілька неточних ударів з-за меж штрафної. Господарів же ж влаштовував такий сценарій. Перевага у 2 м’ячі дозволяла футболістам поберегти себе.

Напевно, сам головний суддя був розчарований такою безініціативністю команд, тому вирішив обійтись без додаткового часу. Свисток про закінчення першого тайму відправив команди у підтрибунне приміщення, де на них чекала розмова зі своїми наставниками.

Не минуло й 15 хвилин, як команди повернулись на смарагдовий газон стадіону «Спартак». Розпочали так само, як і перший тайм – з небезпечних атак «Ужгорода». Уже на 47 хвилині матчу центрбек «Великої Бийгані» Григорович обрізається близько до власного карного. Найспритнішим у відборі виявився крайній хавужгородців – Ковчар. Набравши спринтерську швидкість, півзахисник вийшов на ударну позицію. Ніхто не заважав, проте пострілу забракло сили. Ковач фіксує шкіряного. Бийганці не забарились з відповіддю. Екс-гравець ужгородської «Говерли», а нині лідер бийганців – Микола Гібалюк «стріляє» з тридцяти метрів. Куляста сфера кілька разів змінює траєкторію під час польоту, тим самим плутаючи голкіпера господарів – Лютнянського. Однак, забракло точності.

На цьому футболісти взяли паузу. Підопічні Вайданича намагались демонструвати тікі-таку, але це не приносило ніяких дивідендів, навпаки – розконцентрувало гравців з Берегівщини. Цим на 65 хвилині вміло скористалися Станіслав Котьо та Іван Скундзяк. Станіслав робить закидання «за комірець» захисникам, а Іван, користуючись провалом в обороні берегівчан, пробиває безперешкодно головою. Воротар знову тільки у якості глядача. Однак, не вистачило лічених сантиметрів. Цей епізод став тривожним дзвіночком для підопічних Вайданича, тому футболісти відразу сконцентрувались і взяли м’яч під свій контроль. Але, крім тотального володіння та неточних ударів здалеку, це нічого не дало. Дзеркальне відображення подій першого тайму. Було видно неозброєним оком, що бийганці змирились з невиходом у півфінал. Головний арбітр, побачивши це, вирішив не мучити футболістів компенсованим часом і дав свисток, який сповіщав про закінчення кубкової казки для футболістів «Великої Бийгані» та вихід «Ужгорода» до фіналу!

Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Мирослав Гала, Михайло Дулов
Делегат ФФЗ – Василь Козик

м. Ужгород, стадіон «Спартак»
Глядачів 500.

ФК «Ужгород» - ФК «Бийгань» 0:0

Ужгород: Мирослав Лютнянський, Роберт Смокоровський (Мирон Гулович, 74), Віктор Чумак, Василь Куделко, Василь Горський, Олександр Ковчар (Станіслав Котьо, 69), Сергій Кундрик, Ігор Вагін, Іван Бондарович, Мирослав Бундаш (Юрій Віщак, 46) Іван Скунзяк (Михайло Трухан, 88).
Заміна: Михайло Костюк, Володимир Лисаченко.
Тренер – Михайло Іваниця.

Бийгань: Іван Ковач, Микола Ількович, Василь Григорович , Адріан Бабич, Чобо Гайдош, Михайло Крьока, Олександр Зубанич, Микола Гибалюк, Павло Оржеховський, Іван Жаренков, Дьордь Пейтер.
Заміна: Ерік Верейці, Тіберій Орос, Тіберій Гаврилай, Ерік Гоздог, Денис Чегіль.
Тренер – Тарас Вайданич

Попередження: Вагін – Зубанич, Жаренков, Крьока.

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути тут.
Аттіла ЕРДЕЛІ

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1170 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: