Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Ужгород" вирвав перемогу в Хусті (ФОТО)
00:06
"Ужгород" вирвав перемогу в Хусті (ФОТО)
Про те, як підопічні Івана Шанти гостювали в столиці "Карпатської України" читайте далі.

Гандикап у 4 голи дозволяв команді з обласного центру грати по рахунку. Господарі прагнули будь-що перемогти й привітати з днем народження свого шанованого земляка Ромео Буковецького. Якщо брати загалом, то по грі їм майже вдалось цього досягти. У володінні м’ячем підопічні Браєра трохи перевершили опонентів, однак поступились за ударами - 8:9, за влучністю - 37.5 % проти 44.4 % в жовто-зелених, та за відсотком гостроти від цих пострілів - 75 % проти 77.8 % в "Ужгорода".

У першому таймі господарі мали суттєву перевагу з володіння м’ячем та завдали вдвічі більше ударів, однак вдвічі поступились за влучністю - 50 % проти 100 % у підопічних Шанти та трохи програвали за відсотком гостроти від цих пострілів.

Перші десять хвилин "Оболонь" намагалась забити швидкий гол, тому круглий був більше на половині поля суперника. Ужгородці з труднощами стримували загострення опонентів лівим краєм. При цьому вони на весь поєдинок змогли нейтралізувати атаки жовто-синіх по центру, якими славиться місцева команда.

Перший удар глядачі побачили тільки на 17-й хвилині. На лівому фланзі атаки "Оболоні" Ігор Пилип виграв боротьбу в Пиняшка й віддав на Барну, а той ударом з 25-ти метрів поцілив точно під поперечину ближче до лівої дев’ятки. Лютнянський у відчайдушному стрибку перевів на кутовий.

Через чотири хвилини друге загострення тим же флангом, під час якого пивовари заробили аут. Барна вкинув на Симулика, а Віталій далі знайшов пасом Росоху. Микола прискорився, залишивши позаду опонента, й пробив з 27-ми метрів у ближній нижній кут. Лютнянський у карколомному стрибку відбив, а захисники в пожежному режимі винесли круглого подалі. Це були два з трьох найнебезпечніших моментів біля воріт Лютнянського, з яких він вийшов переможцем. Вони й стали ключовими в плані стратегічного забезпечення проходження до наступного етапу змагань.

На 23-й хвилині ужгородці завдали першого удару, який відбувся внаслідок їх найгострішої контратаки в першому таймі, яку по центру розігнали Реплюк, Бандурович, Бако та Горський. Останній з цієї четвірки влучно пробив у правий кут, та Пахомов зреагував.

Через вісім хвилин відбулось нове загострення правим флангом, під час якого Жаренко заробив право на штрафний. До слова, протягом матчу ужгородці хоча й в 2.5 рази частіше за суперника порушували правила, однак гостроти від штрафних ударів було значно більше від підопічних Шанти. На згаданій вище 31-й хвилині Бандурович ударом зі штрафного з 35-ти метрів пробив влучно, та Пахомов вдало обрав позицію й заволодів м’ячем.

Останнє загострення в першому таймі відбулось на 35-й хвилині біля воріт "Ужгорода". Пивовари в атаці лівим флангом заробили право на штрафний удар. При цьому поряд із місцем фолу сталась трихвилинна штовханина. Пристрасті вирували не на жарт, тому арбітр прийняв рішення дати свисток на перерву.

У другому таймі команди володіли м’ячем майже однакову кількість часу. При цьому, ужгородці в понад півтора рази перевершили опонентів за ударами - 7:4, та були трохи кращими за влучністю - 28.6 % проти 25 % у хустян. А от відсоток гостроти від цих ударів у обох колективів був майже рівним.

Перші п'ять хвилин боротьба відбувалась переважно ближче до центра поля з поодинокими вилазками до лінії штрафного майданчика. Та на 41-й хвилині господарі самі "привезли" до своїх воріт першу небезпеку. У одній з атак "Ужгорода" Пахомов невпевнено вибіг із воріт на перехоплення м’яча від Реплюка. Михайло скористався з цього й виклав круглого під удар Пиняшку, який міг розстрілювати порожні ворота. Ситуацію врятував один із захисників, який заблокував його. Пізніше ця невпевненість воротаря передалась його партнерам з лінії захисту. Якби тренер замінив голкіпера, то це можливо змінило б подальший перебіг подій. Після наступних ударів гостей, на 43-й та 46-й хвилинах, круглий оминув браму над поперечиною та повз праву стійку.

Господарі огризнулись на 49-й хвилині атакою лівим флангом, у якій Росоха заробив право на штрафний удар. Після удару-прострілу від Микуляка, м’яч оминув численних гравців та праву стійку воріт із зовнішнього боку. Під час наступного загострення підопічні Шанти вперше у другому таймі влучили в площину й вона стала гольовою. Під час атаки правим флангом проти Жеренка знову на виході грав Пахомов. У боротьбі з ним Іван встиг відкинути круглого на Скунзяка і той вколотив його в правий верхній кут - 1:0.

Не встигли місцеві зірки як слід відійти від гольового шоку, як в наступній атаці партнери середнім пасом вивели Скунзяка на воротаря й той спрямував круглого повз Пахомова - 2:0.

На 57-й хвилині стався третій найнебезпечніший момент у матчі біля воріт Лютнянського. У атаці по центру жовто-сині заробили право на штрафний удар. До слова в другому таймі гості в сім разів частіше за суперників порушували правила. Постріл із точки Ігоря Пилипа суперники відчайдушно заблокували, та м’яч рикошетом влетів у штрафний майданчик до Росохи й Микола із вбивчої позиції потужно пробив під праву стійку. Лютнянський ще раз здивував, діставшись до круглого, який від його рукавиць зрикошетив у стійку, а захисники далі винесли його.

Остання можливість забити гол престижу була через хвилину. Атака лівим флангом завершилась прострілом Даніеля Барни на Симулика, який зміг завдати удару. Та м’яч полетів над поперечиною.

"Оболонь" залишає зимову першість Закарпаття в статусі кращої команди Східного Закарпаття першої декади 2016-го року й готуватиметься до кубка Закарпаття, де буде одним із фаворитів. "Ужгород" отримав добротний вишкіл боєм перед ще важчим протистоянням із діючим зимовим чемпіоном "Дийдою".  

 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Анатолій Котубей, Юрій Яцкович
Делегат ФФЗ – Іван Староста 
 
м. Хуст, запасне поле «Оболонь-арени», хмарно
 
«Оболонь» Хуст – «Ужгород» 0:2

Голи: Скунзяк, 52, 54. 

«Оболонь»: Юрій Пахомов, Михайло Алексик, Даніель Барна (Тарас Форкавець, 62), Віктор Микуляк, Йосип Мункачі, Василь Пилип, Роберт Пилип (Микола Пилип, 43), Ігор Пилип, Микола Росоха, Віталій Симулик.
Тренер – Олександр Браєр.

«Ужгород»: Мирослав Лютнянський (Ерік Гречка, 65), Василь Горський, Василь Куделко, Станіслав Котьо, Павло Оржеховський, Іван Бандурович (Олександр Ковчар, 53), Микола Ількович (Роман Белінський, 59), Олександр Бако, Іван Жаренко, Василь Пиняшко, Михайло Реплюк (Іван Скунзяк, 43).
Тренер – Іван Шанта.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1274 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 misha  
0
І як шо я не помиляюсь стадіон перебуває під умовним покаранням!!!!!
Покарання має бути самим суворим!!!!
Такого вже давно не було
Ми повертаємось у часи десятилітньої давнини часів бичкова

1 misha  
0
Чому в статті не зазначено про удар тренера Шанти????знову закриєм очі на безпорядки і рукоприкладство в Хусті????дуже цікава реакція федерації!!!!!!!!!!!

الاسم *:
Email *:
كود *: