Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Ужгород - володар кубку Закарпаття 2015 (ФОТО)
17:26
Ужгород - володар кубку Закарпаття 2015 (ФОТО)
10 травня на центральному стадіоні міста Берегово відбувся фінал кубку Закарпаття.

10 травня на центральному стадіоні міста Берегово відбувся фінал кубку Закарпаття.

Берегівський стадіон сьогодні був заповнений вщент. Ще багато вболівальників споглядало за грою стоячи за воротами. У обох команд, впродовж всього матчу, була відчутна і голосна підтримка. Та ужгородські фанати окрім стандартних кричалок відзначились і піротехнічним шоу та петардами. Берегівські ультрас, вже за традицією, використовували різні музичні інструменти.

Після виходу футболістів на зелений газон, сонячна погода одразу змінилася на поривистий вітер. На руку це було скоріш берегівчанам, так як першу половину гри вони грали за вітром. Тренери нічим не здивували, на поле вийшли всі найсильніші гравці.

Любителі гри першим номером гості відразу взяли м'яч під свій контроль, тоді як дийдівці розраховував на надійну оборону і швидкі контратаки. Згадуючи попереднє їхнє протистояння, перебіг на полі не сильно відрізнявся.

Просування до воріт Славіка у зелено-жовтих відбувалось поступово. Перша десятихвилинка пройшла без якихось загострень. Та й взагалі до середини першого тайму можна відмітити лише небезпечний стандарт біля воріт господарів. Смокоровський виконав подачу, м’яч застряг у штрафній, та у метушні ніхто не встиг завдати акцентованого удару.

На 29 хвилині підопічні Гіді відповіли своїм випадом. Куцкір відпасував Розману, який по центру метрів з 24 потужно б’є. Гостей рятує перекладина від вірного голу. Ужгородці не забарились з відповіддю, до того ж результативною. Віщак отримує чудовий пас по своєму лівому краю і втікаючи від свого опонента, вривається у штрафну. Славік вийшов на перехват, щоб скоротити кут обстрілу. Та Віщак покотив круглого вздовж воріт, де Бандурович вразив вже пусті ворота.

Дідово мало схожу можливість, коли Чумак не зміг перервати передачу на Давіда і той з правого краю робить дуже гострий простріл, який на якусь мить не встиг замкнути Розман.

По перерві Іваниця проводить подвійну заміну, щоб якось оживити атакувальні дії своєї команди. Вихід Юрія Томи, без перебільшення, можна вважати ключовим моментом у цьому матчі. Тільки-но з’явившись, своєю активністю Юрій організував два голи для своєї команди. Спочатку Тома віддає на Бандуровича по правому краю штрафної і той робить простріл, який не зумів замкнути Віщак. Та Тома тут як тут, і проштовхує шкіряного у ворота.

За дві хвилини знову Тома бере на себе гру, після обіграшу в стінку із Ковчаром, вривається у володіння Славіка, та воротар не встигаючи збиває юного ужгородця. Про це впевнено сигналізував лайнсмен Гарлач, який добре бачив цю ситуацію. Арбітр ставить пенальті, який сам постраждалий і реалізовує, розвівши м’яч і голкіпера по кутам.

Гра пішла в комфортному для Ужгорода руслі. Вони стримували суперника і йшли вперед вже не великими силами. Команда Іваниці створювала тиск в центрі поля, використовуючи пресинг. Господарям нічого не залишалось, як йти вперед. Та серйозно потурбувати Лютнянського вони зуміли лише після подачі зі штрафного, коли Барта пробивав головою і Мирослав у стрибку перекинув круглого над перекладиною. Ще одного разу зв’язка Давід – Розман організувала небезпечний чи то удар, чи простріл від Роберта, але не точно.

Ужгород спокійно тримав потрібний темп зустрічі і здобув необхідний результат, довівши матч до перемоги.

По завршенні фінального поєдинку відбулось нагородження команд. Кращими у своїх командах стали Юрій Береш з Дийди та Віктор Чумак в Ужгорода.

У другому, за рік, фіналі, ужгородці змогли показати свою найкращу гру, яка приносить їм кубок і золоті медалі. Команда Іштвана Гіді показала себе, як сильного кубкового борця, та проти столичних гостей вони виявилися беззубими.


Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Микола Маточка, Ігор Гарлач
4-й арбітр – Іван Грубінка
Делегат матчу – Віктор Наскалов
Інспектор арбітражу – Василь Попович

м. Берегове, стадіон «Дружба»
Глядачів 3250

ФК «Дийдо» Дідово – ФК «Ужгород» 0:3

Голи: Бандурович, 32, Тома, 54, 57 (з пен.).

Дийдо: Юрій Славік, Юрій Береш, Роланд Антал. Роланд Качов, Юрій Кохан, Михайло Куцкір (Кемень Ч., 46), Ференц Барта (Віктор Парада, 62) , Адам Пушкаш (Чобо Переш, 72), Іван Ковач, Олександр Розман, Роберт Давід.
Запасні: Золтан Кардош, Габор Егреші.
Тренер – Іштван Гіді.

Ужгород: Мирослав Лютнянський (Михайло Костюк, 90), Роберт Смокровський (Станіслав Котьо, 81), Віткор Чумак, Василь Куделко, Василь Горський Мирон Гулович, 88), Олександр Ковчар, Сергій Кундрик Валентин Слюсар, 71), Ігор Вагін, Юрій Віщак Мирослав Бундаш, 55), Іван Бандурович, Іван Скунзяк (Юрій Тома, 50).
Тренер – Михайло Іваниця.

Попередження: Кемінь Ч., 52, Береш, 57, Барта, 58, Розман, 58, - Бандурович, 18, Горський, 20, Смокоровський, 63, Куделко, 90.

Тарас Галушка

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1993 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 4
4 123  
0
Є ж офіційна вмістимість стадіону) плюс ще люди стояли напроти трибуни, а ще й за воротами

3 Artur84  
0
Шановні, та як не підраховуйте, але вболівальників на аматорський футбол ходить реально побільше ніж на ігри "Говерли" Ужгород (до уваги не беру ігри проти Шахти та Диномо бо фанати приходять саме на ці два гранди, а не на наших ба......)
А чому на іграх аматорів більше глядачів ніж на іграх тіпа "професіоналів" із Говерли? Бо аматори б'ються на полі - це по перше, а по друге - грають всі свої, а в Говерлі мало того, що одні випадкові перехожі в команді, так ще ігри нагадують нудний зародиш футболу початку 40-х років!

А ще хочу навести слова Кварцяного - "......  Вот та же Первая лига… Смотрю матчи по онлайн трансляции – пять минут, и можно выключать. Во второй лиге – аналогично. Только аматоры серьезно играют. Они целый день бананы продавали, а вечером пошли на тренировку и бьются".

Короче кажучи вітаю Ужгород із накінець-то першим трофеєм, а Дідово із першим срібним Кубковим фіналом!

1 123  
0
Стадіон у Берегові вміщає 1800 глядачів!!! А у Вас лише на матчі було 1000) мабуть просто всі жирні були)))

2 lobda  
0
Трибуни берегівського стадіону діляться на 4 сектори + ВІП. В кожному секторі, у цей недільний матч, сиділо близько 130-150 людей. Виходить 520 - 600 + ВІП десь 100 + і десь 200-300 ще навколо поля. А ви як рахували вболівальників?

الاسم *:
Email *:
كود *: