Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" здобуває перемогу над оболонцями
17:02
"Ужгород" здобуває перемогу над оболонцями
У заключному матчі 18-го туру Першої ліги Оболонь на своєму стадіоні приймала Ужгород.

Нинішнього сезону команди вирішують зовсім різні завдання: кияни поки що перебувають у першій четвірці турнірної таблиці та сподіваються наздогнати Кривбас, який йде другим, а підопічні Богдана Блавацького є головним аутсайдером чемпіонату та посідають останнє місце.

У минулому турі Оболонь програла Альянсу, хоча у другому таймі грала у більшості, тому до нового поєдинку команда Валерія Іващенка підійшла вмотивованою реабілітуватися перед вболівальниками. Становище Ужгорода, у свою чергу, з кожним новим туром стає все безнадійнішим – лише одна перемога в останніх п’яти матчах при чотирьох поразках.

Наступний матч ужгородців запланований на 20-е листопада проти ФК “Волинь”. І підопічні Богдана Блавацького не являються фаворитом цього матчу. Зробити ставку на гру можна в популярній БК Вінлайн, яка пропонує бонуси та акції бетторам. Детальніше про бонуси Вінлайн можна прочитати на порталі Metaratings.

Перший небезпечний момент у матчі виник вже на початку гри: Матяж класно пробив здалеку, але м’яч пролетів поряд зі штангою. Саме футболісти Оболоні на правах господарів захопили ініціативу на старті поєдинку, частіше володіли м’ячем і постійно робили свої спроби підійти до чужих воріт. Ужгород діяв на контратаках і декілька перспективних випадів команда Блавацького мала на перших хвилинах, але не вистачало останнього пасу.

Незважаючи на ігрову перевагу киян, моментів біля воріт Готри було не так багато. Подачу Майданевича ледь не замкнув Батальський, а після ще одного удару Матяжа з-за меж штрафного м’яча пролетів над поперечиною. Варто відзначити дисципліновану та надійну гру оборони Ужгорода, яка явно дотримувалася певного плану і в першому таймі, по суті, не дозволила супернику нічого створити біля своїх воріт. Особливо показовою була статистика до 40-ї хвилини: нуль ударів у ворота на обидві команди.

А наприкінці першого тайму гості зненацька вийшли вперед! Ужгород заробив перспективний штрафний на правому фланзі, Ряшко виконав класний навіс, а Гайдучик, випередивши голкіпера, головою точно пробив у порожній кут – 0:1! Команда Блавацького довго терпіла, чекала на свій шанс і коли він з’явився – скористалася ним на сто відсотків.

На другий тайм футболісти Оболоні вийшли з бажанням відігратися і при цьому зробити це якнайшвидше. Господарі поля збільшили темп і заграли значно активніше, ніж у першій половині матчу. При цьому перший небезпечний епізод після перерви створив Ужгород, але після розіграшу кутового Федорівський з другої спроби зловив м’яча. Ще за кілька хвилин стріляв Машталір, але воротар витяг круглого з кута воріт.

На 56-й хвилині вже кияни отримали чудову нагоду забити зі штрафного, але Мате пробив дуже неточно. У наступній атаці прострілював Мурза, але ніхто з його партнерів не зміг відгукнутися на цю передачу. Серія замін у виконанні Іващенка не допомогла господарям поля змінити гру та не дала бажаного ефекту. Ужгород, як і раніше, чудово захищався і не соромився йти вперед, коли суперник давав йому таку можливість. Так, після чергової контратаки стріляв Сартіна – вище воріт, а з ударом Пиняшка впорався Федорівський.

Заради справедливості варто сказати, що Оболонь, як і раніше, більше володіла м’ячем, але створити щось небезпечне біля чужих воріт у киян майже не виходило. Господарі багато і часто подавали до чужого штрафного майданчика, підходили до володінь Готри, але не могли завершити свої атаки тямущим ударом. А от футболістів Ужгорода справді варто похвалити за сміливість, адже вони не закрилися на своїй половині поля, а шукали нагоди забити ще.

Як результат – мінімальна та сенсаційна перемога Ужгорода. Оболонь не тільки втратила чудовий шанс скористатися осічкою Кривбасу, а й сама залишилася ні з чим. А ось гості, видавши справді класну гру, заслужено взяли три очки та перервали серію із трьох поразок поспіль.


Оболонь (Київ) – Ужгород – 0:1 (0:1)

Гол: Гайдучик, 44

Оболонь (стартовий склад): Федорівський, Осман, Мате, Лук’янчук, Майданевич, Матяж, Лобов, Мединський, Слободян, Мурза, Батальський
Запасні: Литвиненко, Слуцький, Безуглий, Покотилюк, Щебетун, Прокопенко, Суханов, Олійник, Касімов, Чідомере, Глошардін, Скидан
Головний тренер: Валерій Іващенко

Ужгород (стартовий склад): Готра, Савошко, Допілка, Сартіна, Чушенко, Аксьонов, Ряшко, Машталір, Пиняшко, Гайдучик, Хомченко
Запасні: Ющишин, Славік, Федак, Дуран, Шкіндер, Вискребенцев, Мердєєв, Корнєв
В.о. головного тренера: Богдан Блавацький
За матеріалами сайту Sportarena
Фото ФК "Оболонь"

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 299 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: