Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" здолав вдома "Рубікон"
18:57
"Ужгород" здолав вдома "Рубікон"
Мінімальна перемога ужгородців робить їх ще на крок ближчими до чемпіонаства у Другій лізі.

Лідер приймав Рубікон, який йде 11-м, з рівно 30-очковою перевагою над командою гостей. Перемога над галицькими Карпатами, яка відкрила ФК Ужгород шлях до одноосібного лідерства, стала третьою поспіль у чемпіонаті для підопічних Васютика. Рубікон, з непоганими футболістами і досвідченим тренером Литовченко (він вигравав навіть Першу лігу з Арсеналом-Київ) скромно виступає в дебютному сезоні серед професіоналів. Всього два очка набрали кияни в останніх шести іграх.

Проте, результат в цьому матчі лідеру дався не так просто. Навіть був момент, коли воротар господарів Готра змушений був парирувати дуже непоганий удар після пасу п'ятою Копитова від досвідченого півзахисника Рубікону Зарічнюка. Звичайно, фаворити протистояння володіли ініціативою. Були моменти. Але перспективний штрафний Чонка прийняла на себе стінка, Машталір здалеку по воротах не влучив, а Пуканич хоч і цілив у рамку воріт зі штрафного, але проблем Прокопенко не доставив. Відразу кілька стандартів різної перспективності витратили обидві команди - м'яч метався по штрафній площадці і у одних воріт, і у інших, але забити його не вдавалося.

І ось Ференцик хорошим пасом підключив справа Вишневського, який, строго кажучи, бив по воротах. Але м'яч зрикошетив на дальню штангу, де досвідчений Пуканич випередив усіх у ближньому бою - 1:0. А це у 37-річного півзахисника 13-й гол у чемпіонаті - ніхто у всій Другій лізі не забив більше, ніж Адріан. Міг забивати черговий м'яч Майборода, але йому останнім часом неймовірно не щастить в завершенні. Зате відразу після перерви Пуканич повернув Вишневському «боржок», вистелив йому низовий пас в штрафну, а там вже Олег в оточенні суперників зумів пробити без шансів для воротаря - 2:0. Це четвертий гол при одному асисті вдалого зимового посилення ужгородців.

Міг Вишневський забивати і ще, а також Олег намагався прокинути м'яч повз Прокопенко чи не з пісочної ями. Бив і Пуканич - втім, так, що воротар міг справлятися з ударом. Але бажаного третього гола не було, тому доводилося ужгородцям хвилюватися після кожної гострої передачі суперників - то після штрафного Тищенко ледь не підрізав м'яч у ворота, то гості реально претендували на пенальті, натякаючи на руку у захисника (який, втім, руки за спиною тримав). На 89-ій хвилині Кабанюк відіграв один м'яч, що змусило понервувати наприкінці гри господарів.

Справа обійшлося легким переляком, на щастя для лідера. 50 очок у підопічних Васютика - як би не зіграли конкуренти, вони залишаються першими за підсумками туру.

Адріан Пуканич вражає результативністю, що ймовірно деякі букмекери вже не приймають ставки на його гольові звершення.


ФК Ужгород - Рубікон (Київ) - 2:1

Голи: Пуканич, 37, Вишневський, 52 - Кабанюк, 89

Ужгород (стартовий склад): Готра, Машталір, Минайленко, Сартіна, Цень, Шкіндер, Пуканич, Чонка, Вишневський, Ференцик, Майборода.
Запасні: Восконян, Дуран, Тищук, Лютнянський, Січка, Повхан, Ряшко.
Головний тренер: Володимир Васютик.

Рубікон (стартовий склад): Прокопенко, Ясницький, Ходуля, Новиков, Боровик, Цурупін, Луценко, Копитов, Зарічнюк, Коверник, Тищенко.
Запасні: Майборода, Глущук, Кабанюк, Карвацький, Нянка, Пилипенко, Швець.
Головний тренер: Сергій Литовченко.

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 487 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: