Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Ужгородці перемогли у спарингу дублерів Кішварди
23:01
Ужгородці перемогли у спарингу дублерів Кішварди
Підопічні Мирослава Бабяка продовжили безпрограшну серію в Угорщині.

Ужгородці перемогли у спарингу дублерів Кішварди
Перший міжнародний матч для головної команди з обласного центру Закарпаття сприймався футбольними експертами неоднозначно. Згадуючи про «Ужгород», клуб Андрія Андріїва не зазнав ще жодної поразки у цьому сезоні. Та побоювання щодо оптимістичного результату в цьому матчі, відверто, були притаманні й нам. Позаяк дублючий склад «Варди» - загадка для ужгородців, плюс перший закордонний досвід. А тепер до самого матчу. Очікувалось, що ужгородці зустрінуться з другим складом «Варди». Проте кістяк кішвардської команди склали гравці молодіжки та кілька футболістів першої команди. Кольори угорського клубу захищали ряд закарпатських гравців. З-поміж них відомі: Віктор Ряшко та Віктор Гей.
 
Як не дивно, але другим номером грала саме «Варда». Підопічні Мирослава Бабяка зуміли загаздувати в центрі поля кішвардської команди й зачитувати супернику свої тактичні напрацювання. Перший гол у ворота «Варди» забиває один з найпродуктивніших гравців ланки нападу «Ужгорода» за прізвиськом «Маша» (у миру – Сергій Машталір). Проте атаку з центру поля розпочав Максим Олень, який на очну ставку з угорським голкіпером вивів найзабивнішого новачка команди Русина. Іван двічі завдавав удари по воротам кішвардської команди. Не склалось. На Закарпатті ж бо прийнято робити усе до тричі. А на м’ячі першим тоді якраз був Сергій. Машталір змусив угорців уперше вийняти шкіряного із сітки власних воріт. 0:1.
 
Другий гол був забитий під пресингом досвідченого Антона Предчука (змінив травмованого Івана Русина на 40-ій хвилині) – захисник «Варди» відпасував на голкіпера. Непорозуміння між кішвардськими футболістами призвело до авто голу. 0:2.
 
Загалом, перший тайм – за «Ужгородом». Кішвардські футболісти кілька разів шукали щастя, пострілами по воротах Юрія Славіка. Та досвідчений страж був на висоті. Непогано в складі «Ужгорода» зіграв захисник Станіслав Котьо, який, щонайменше, рази три перекусив атакувальні дії молодіжного складу «Варди».
 
Друга сорокап’ятихвилинка. Вона на тридцятій секунді не сподобалась поціновувачам угорського футболу. Бо в «Ужгороді» грає Бако. Олександр в один дотик замкнув подачу від Сергія Машталіра. 0:3.
 
Ужгородці, зрештою, заб’ють і четвертий гол на 60-ій хвилині. Триходівка закарпатської команди закінчилась прострілом з лівого краю. Микита Гальчак метрів із 16-ти повз голкіпера. 0:4.
 
А під завісу матчу арбітри призначили пенальті у ворота «Ужгорода». 1:4.
 
ФК «Ужгород» (1 тайм): Юрій Славік, Максим Олень, Станіслав Котьо, Вадим Селещук, Михайло Дудаш, Андрій Лазар, Богдан Павлич, Адріан Пуканич, Сергій Машталір, Вадим Ференцик, Іван Русин.
 
2 тайм: Андрій Калай, Юрій Дрозд, Станіслав Котьо, Вадим Селещук, Михайло Дудаш, Олександр Зимомря, Олександр Бако, Дмитро Рацин, Сергій Машталір, Микита Гальчак, Антон Предчук.
 
«Ми думали, що зіграємо з дублюючим складом, та «Варда» була сформована як з гравців молодіжки, так було і кілька футболістів основи. Попри великий результат, поєдинок був дуже напруженим, проходив на високих швидкостях від стартового до фінального свистка. Ми ще на мали такого суперника, а відповідно і глядачі не бачили такої швидкісної гри у підготовчий період. Загалом грою я задоволений. Футболісти практично виконали напрацьовані тактичні схеми. Претензій щодо самовіддачі не маю до жодного футболіста, щоправді і виділяти нікого не буду. Наразі чекаємо відповіді від «Спартакуса» з Ніредьгази (NB-2 – прирівнюється до Першої ліги чемпіонату України)». Контрольний поєдинок попередньо запланований на 13 березня. Хочеться грати із командами вищого класу, аби побачити наш справжній рівень», - зауважив головний тренер ФК «Ужгород» Мирослав Бабяк.

У рамках підготовки до весняних частин чемпіонату України з-поміж аматорських команд та Другої ліги, головна команда з обласного центру та єдина крайова професійна – проведуть очну зустріч. Матч «Ужгород» - «Минай» відбудеться на стандартному полі зі штучним покриттям Середнього 7-го березня о 15:00.
 
Віталій БІРОВЧАК, Олександр СЛЄСАРЧУК
Прес-служба ФК «Ужгород»
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 729 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: