Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Ужгородці поступаються вдома "Поліссю"
09:49
Ужгородці поступаються вдома "Поліссю"
Обидва своїх м'яча житомиряни забили у другому таймі.

Ужгородці поступаються вдома На Закарпатті поки що головний аутсайдер нинішнього сезону ФК Ужгород приймав житомирське Полісся. Господарі зустрічі, які ще в минулому сезоні грали у Другій лізі, стартували в Першій лізі настільки невдало, що вже встигли змінити тренера – в кінці минулого місяця замість Михайла Іваниці виконуючим обов’язки головного тренера був призначений Богдан Блавацький. Очок Ужгороду ця рокіровка поки що не принесла, але гра закарпатців поступово починає перетворюватися, і з’являється надія на майбутнє.

Полісся, яке вразило трансферною кампанією в міжсезоння, а також не так давно змінило форму власності на приватну, також поліпшило свою гру в останніх турах. На старті сезону клуб з Житомира дійсно не вражав, були образливі результати, але ось тепер команда Калитвинцева активніше почала набирати очки і поступово намацує свою гру. Навряд чи житомиряни розраховували сьогодні на інший результат, окрім перемоги – зобов’язує непогана позиція в таблиці і не найсильніший статус суперника. У той же час незрозумілий моральний стан команди, яка не так давно вилетіла з Кубка України від Оболоні (0:1).

Але все ж перший момент від Полісся не змусив себе чекати – після подачі кутового непогано пробивав головою Андрій Нестеров вже на шостій хвилині, але м’яч полетів в парі метрів від воріт. Однак відповідь Ужгорода також сталася дуже скоро – Пиняшко здорово стріляв в дальній кут після помилки від воротаря Полісся Заура Махарадзе, але м’яч у ворота не влучив. Конструктиву попереду у команд було мало, але потрібно віддати їм належне, адже матч в першому таймі все таки проходив під акомпанемент взаємних атак. При цьому перевага все ж було у гостей.

У Ужгорода продовжував проявляти активність Пиняшко, який не соромився бити по чужих воротах, а після одного з таких пострілів Василя м’яч потрапив в голову Нестерова, і гравець Полісся на деякий час опинився в нокдауні. Трохи пізніше Пиняшко бив з небезпечної позиції і потрапив у ворота, але не дуже сильно – зловив Махарадзе. З кута воротарського також небезпечно наносив постріл Ряшко – на цей раз кіпер гостей вже з трудом ногами відбив м’яч. У кінцівці Шкіндер навіть спробував пробити ударом через себе, але у ворота не влучив. Неточним виявився і постріл з флангу Мердєєва. Житомиряни відповіли небезпечною подачею зі штрафного з боку Грицака – м’яч підступно з флангу прямував в створ воріт, але все ж Готра зреагував і відбив круглого кулаками. Варто зазначити, що кінцівка першого тайму залишилася за Ужгородом, проте на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

У перерві Юрій Калитвинцев зобов’язаний був провести серйозну розмову зі своїми підопічними. І в другому таймі перший момент Полісся не змусив себе чекати – здорово стріляв з лівої ноги Власюк, проте в площину воріт не влучив, а ще через кілька хвилин Коломоєць чіплявся за м’яч попереду, але арбітр зафіксував фол в атаці проти Михайла Готра. Житомиряни продовжували тиснути: непогано пробивав Владислав Шаповал, але вище воріт. А на 61-й хвилині прийшов гол: з лівої ноги пробив Артем Козак після передачі Грицука – Готра пропустив м’яч, який летів в дальній кут, під своєю ногою. 0:1 – вийшло вперед Полісся!

У другому таймі тренери суттєво оновили склади команд за допомогою замін, а Богдан Блавацький, зокрема, випустив в атаку орендованого у Вереса Миколу Гайдучика. Втім, моменти в основному продовжували створювати гості: дуже здорово з-за меж штрафного пробивав Василь Грицук – поруч зі штангою. Але в підсумку зіграли заміни від Калитвинцева: Оринчак через кілька хвилин після появи на полі втік вперед і обійшов воротаря, змусивши зробити фол останньої надії на собі від Владислава Чушенка – арбітр показав гравцеві Ужгорода червону картку, а Поліссі реалізувало свій момент: Власюк пробив зі штрафного і влучив у стінку, м’яч відскочив до Шастала, а той з близької дистанції переправив м’яч в сітку – 0:2.

В результаті Ужгород продовжує йти без перемог в нинішньому сезоні, заробивши лише одне очко після стартових семи турів. А ось Полісся хоч і в непросом стилі, але все ж здобуло важливу перемогу – команда Юрія Калитвинцева прагне до найвищих висот і сьогоднішня гра це підтвердила.

Подивитись які коефіціенти букмекери дають на ці команди на наступні їхні матчі можна за цим посиланням.


“Ужгород” — “Полісся” 0:2

Гол: Козак 62, Шастал 86.

“Ужгород”: Михайло Готра, Владислав Чушенко, Олександр Кобеляш, Владислав Шкіндер, Олександр Савошко, Андрій Вискребенцев (Вадим Ференцик 84 хв), Віктор Ряшко (Микола Гайдучик 58 хв), Андрій Кохман (Дмитро Сартіна 46 хв), Вадим Мердєєв (Павло Тищук 54 хв), Василь Пиняшко, Віктор Хомченко (Володимир Дуран 69 хв)
На заміні: Вадим Ющишин, Олег Допілка, Стефан Федак, Вадим Ференцик, Сергій Машталір
Тренер: Богдан Блавацький

“Полісся”: Заурі Махарадзе, Андрій Власюк, Андрій Гітченко, Андрій Нестеров, Владислав Шаповал, Владислав Огіря, Артем Козак (Ігор Чайковський 69 хв), Денис Янаков (Дмитро Шастал 46 хв), Василь Грицук, Євген Морозко (Максим Андрущенко 72 хв), Юрій Коломоєць (Богдан Оринчак 83 хв)
На заміні: Антон Яшков, Сергій Швець, Максим Андрущенко, Олександр Глагола, Артем Тєрєхов, Бадрі Акубардія, Анатолій Тимофєєв
Тренер: Юрій Калитвинцев

Попередження: Вадим Мердєєв, Денис Янаков, Андрій Гітченко, Андрій Нестеров, Василь Пиняшко

Вилучення: Владислав Чушенко 85 хв.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 388 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: