Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Ужгородці вдома переграють "Епіцентр" (ФОТО)
20:15
Ужгородці вдома переграють "Епіцентр" (ФОТО)
Два голи під завершення обох таймів стали вирішальними у цьому важливому матчі

Ужгородці вдома переграють На третьому-четвертому місцях з різницею в одне очко розташовувалися суперники напередодні цього матчу. У будь-якому турі ця зустріч була б центральною в Групі «А», але перенесений матч 11 туру через коронавірус довелося проводити в резервний день. 

Господарі підійшли до цієї гри з куди більшою практикою: вони встигли розгромити 3:0 Волинь-2. Епіцентр ж минулий тур пропускав (перенесене дербі з Поділлям), тому було загадкою в якій формі підійде один з фаворитів сезону до першого офіційного матчу 2021 року.

Якщо ФК Ужгород нічим особливо не здивував, повторивши успішний, переможний склад, то Епіцентр явив несподівану схему одночасно з трьома форвардами (нехай, звичайно ж, було зрозуміло, що Івашко, Процик і Барбоса будуть опускатися, підніматися, змінюватися зонами). Новачків гості не пред'явили: хтось (як Захарченко) виявився в запасі, інші (як ті ж добре знайомий господарям Шпак з Миная або Геловані з першолігового Кременя) були ще не готові до гри з причин травм.

Господарі вже в дебюті випробували свій фірмовий «коник»: здалеку бив досвідчений Пуканич, але один з кращих в ПФЛ по дальніх ударів на цей раз по воротах не влучив. А вже через дві хвилини ще більш небезпечно огризнувся Епіцентр. Хоча удар у Процика не вийшов, біля лицьової м'яч дістав В. Кузів, виманив на себе воротаря і віддавав під набіг Беженару - молодець Готра, що встиг повернутися і врятував від вірного удару у ворота. 

На 24 хвилині господарі здивували ранньою заміною: без видимих ​​ознак пошкодження покинув поле лівий захисник Цень, замість якого вийшов Федак. Причини рокіровки ми по ходу матчу не знали, так що просто відзначимо цей факт. А тим часом вже у гостей майстерність дальнього удару показав Буй. Готрі довелося парирувати м'яч, який метрів з 25-ти йшов в ціль. А ще хвилин через п'ять, на 33-й, захисник Нечипоренко після подачі кутового головою спрямував м'яч у поперечину воріт господарів.

Переживши ці неприємні миті, ФК Ужгород забив найважливіший «м'яч в роздягальню». Гол прийшов з розіграшу штрафного: Пуканич замість удару покотив по флангу на Бецу, той навісив на дальню штангу. Спритний Машталір скинув назад в центр, де в падінні заніс м'яч головою в сітку Вишневський - 1:0. Нічого так старт в команді у Олега - третій гол у двох матчах! Якби «зайшов» штрафний на початку другого тайму - це був би взагалі неймовірний перебіг подій для господарів, але Пуканич пробив повз ворота. Було настільки близько, що м'яч влучив у стійку, яка утримує сітку воріт...

Другий гол був би дуже до речі, так як Епіцентр небезпечно огризався. Пару раз на проникаючі передачі гостей доводилося висуватися воротареві Ужгорода, ще в одному моменті, після скидки зі штрафного, Беженар небезпечно пробив прямо над поперечиною. Але в середині другого тайму сталася подія, яка підкосила боєздатність Епіцентру. Майже в центрі поля на правому фланзі свого захисту Бадло-молодший пішов у підкаті на Машталіра - підсумком жорсткого зіткнення стало те, що Дунаївці залишилися в урізаному складі. Оперативно реалізувати більшість не вийшло, але це вже була кількісна перевага до кінця зустрічі.
 
Незважаючи на тиск Епіцентру, до конкретики біля воріт господарів не дійшло. Замість цього Ряшко, отримавши м'яч метрах в 20-ти від воріт, відмінно пробивав здалеку - і Попович перевів м'яч у поперечину воріт. А в кінцівці зіграли свою роль заміни. Ряшко відпасував з лівого краю в центр, Пуканич вдало підіграв на Чонку, і Юрій виявився прямо перед воротарем. Далі - розсудливий удар з лівої ноги в дальній кут і 2:0. 

Набравши 28 очок, ФК Ужгород зрівнявся з Діназом. Епіцентр залишився четвертим, упустивши шанс поліпшити своє становище в щільній групі лідерів.


ФК Ужгород - Епіцентр (Дунаївці) - 2:0

Голи: Вишневський, 43, Чонка, 88

Ужгород (стартовий склад): Готра, Беца, Допілка, Сартіна, Цень, Шкіндер, Пуканич, Ряшко, Вишневський, Машталір, Майборода.
Запасні: Восконян, Минайленко, Чонка, Тищук, Ференцик, Повхан, Федак. 
Головний тренер: Володимир Васютик.

Епіцентр (стартовий склад): Попович, В.Кузів, В.Бадло, Кривобедрий, Ничипоренко, Раца, Буй, Беженар, Процик, Івашко, Барбоса.
Запасні: Котелба, Морозов, Захарченко, Пліс, Жмуйда, Р.Кузів, Федоров. 
Головний тренер: Ігор Бадло.

Вилучення: В.Бадло, 66 (повторне попередження) ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 464 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: