Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Ужгородські ультрас: від "Говерли" до ФК "Ужгород"
19:45
Ужгородські ультрас: від "Говерли" до ФК "Ужгород"
Фанати ужгородської "Говерли", яку вони як і раніше називають "Закарпаттям", відмовилися підтримувати клуб.

Фанати ужгородської "Говерли", яку вони як і раніше називають "Закарпаттям", відмовилися підтримувати клуб.

Упродовж цілого сезону єдиний професійний клуб краю мав підтримку і вірних уболівальників. Група фанів у 19-му секторі постійно нагадувала команді про присутність «12-го гравця» на трибунах. Однак, схоже, віднедавна ситуація змінилася – «Говерлу» залишила група вболівальників.

Активні фани команди оприлюднили в ЗМІ заяву, що більше не підтримуватимуть ужгородський професійний клуб, натомість стають вірними ультрас аматорського ФК «Ужгород», який виступає у Вищій лізі чемпіонату Закарпаття.

Тож чому найпалкіші вболівальники залишили поза увагою «Говерлу», журналіст «КО» довідувався в лідерів закарпатської групи ультрас.

Спочатку хотів би зупинитися на короткій історії розвитку активного фан- руху «Говерли». Він зародився на початку 2000-х років, коли ужгородський клуб почав виступати у Вищій лізі. Відтоді змінилося майже третє покоління активних фанів. Певний час клуб підтримували навіть два угруповання ультрас, які жорстко ворогували між собою. Одні з них мали політичне спрямування, інші – суто спортивне. У протистоянні перемогли останні. Та наразі фани, окрім уболівання за власну команду, активно пропагують боротьбу країни із зовнішнім агресором. Здається, саме останній фактор і став причиною конфлікту між очільниками «Говерли» та фанатами, які на знак протесту вирішили просто не підтримувати команду.

«Уже довгий час між нами та керівництвом клубу тривали суперечки з приводу нашої манери вболівання. Кілька разів відбувалися зустрічі, де почесний президент «Говерли» пробував диктувати нам умови, яких ми мали би дотримуватися на трибунах під час матчів. Вимагав прибрати червоно-чорний прапор та не вигукувати відому кричалку. Звісно, ми на це не пішли, тоді нам стали погрожувати, навіть доходило до побиття наших хлопців та дівчат, – кажуть уболівальники. – Окрім того, дуже боляче спостерігати за тим, що фактично в закарпатській команді на поле не виходить жоден вихованець місцевого футболу. На трибунах пересічні вболівальники не впізнають футболістів, перепитуючи, хто грає під тим чи іншим номером. Це просто соромно».

Більшість хлопців навіть за власні кошти підтримували команду на виїздах. А як подяку від клубу отримали тільки докори та осуд. Тож саме це й стало каталізатором того, що вболівальники вирішили залишити без підтримки цей клуб.

«Ми швидко знайшли спільну мову з керівництвом та тренером «Ужгорода», нас розуміють, надають допомогу в організаційних питаннях, чого протягом останнього часу в «Говерлі» не було», – зауважують лідери фанатів.

Можна констатувати, що, на жаль, упродовж кількох сезонів клуб так і не зміг налагодити тісну співпрацю з уболівальниками. А нині ситуація в команді така, що проблеми фанів, мабуть, останні в списку, які потребують нагального вирішення. Сезон завершився майже місяць тому, а з персоналом та гравцями «Говерли» досі не розрахувалися, тож із більш ніж річними боргами футболісти, звісно, не в хорошому настрої, роз’їхалися по домівках. Деякі з них уже розпочали боротьбу за зароблене, зневірившись в обіцянках керівників «Говерли», і вирішили подати судові позови. Але все ж ФФУ виявила лояльність до ужгородського клубу й дала йому атестат на право участі в новому сезоні, правда, змусивши ФК підписати меморандум про погашення боргів.

Тож новий чемпіонат «Говерла» розпочне з боргами, без гучної підтримки вболівальників й дуже великою перспективою стати найскандальнішим клубом УПЛ.

Семен МИХАЙЛИК


ФОТОРЕПОРТАЖ з фан-сектору Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1448 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: