Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Ужгородський синдром нічиїх: мирова з «Металургом» (ФОТО)
22:46
Ужгородський синдром нічиїх: мирова з «Металургом» (ФОТО)
8 серпня на ужгородському «Авангарді» зійшлися ужгородська (київська) «Говерла» та безумовний аутсайдер чемпіонату – запорізький «Металург».

суботу, 8 серпня на ужгородському «Авангарді» у рамках четвертого туру УПЛ зійшлися ужгородська(київська) «Говерла» та безумовний аутсайдер чемпіонату – запорізький «Металург».

Як зазначили обидва тренери перед грою, ця зустріч має стати двобоєм за 6 пунктів: «Говерла», повністю домінуючи над матчем, утратила перемогу, «Металург», своєю чергою, хоч і не здобув тріумфу, проте вдовольнився нічиєю й отримав перший заліковий пункт у чемпіонаті.

Із перших хвилин стало зрозуміло, якою буде вся гра. Підопічні Грозного відразу почали грати першим номером, гості сподівалися на контратакувальну гру. Головною перепоною для здійснення задумів команд виявилася погода. Невимовна спека змушувала футболістів змагатися в економрежимі. Як наслідок – моменти почали виникати тільки всередині тайму.

Першими «вистрілили» говерляни: Чумак, отримавши пас ледь не у воротарський майданчик Старцева, пробиває точно по центру. Такий передбачуваний хід молодого футболіста й урятував запоріжців від гола. Через кілька хвилин свою відповідь організували гості: навіз із кутового завершував Лисицький – м’яч розминувся з дальньою дев’яткою.

Ця небезпека стала останньою біля воріт Рудькав першому таймі. «Ведмеді» зібралисядухом і всіма силами намагалися піти на перервупереможцями. Момент мав Хльобас, пробиваючи із шістнадцятки, здалеку прицілювався Чумак, однак іноді бракувало точності, десь Старцев демонстрував свій клас. Найімовірніша можливість ужгородців «розмочити» сухі нулі на табло датована 41 хвилиною: Кузик на підступах до карногоСтарцева витончено розібрався з опонентом і робив «простріл» на дальню штангу. Хльобасу не вистачило всього одного кроку, аби проштовхнути шкіряного в пусті ворота.

0:0 – «спекотна» нічия за підсумками першого тайму.

У другі 45-хвилинці Грозний вирішив задіяти Сергійчука, який відразу ж почав приносити користь, стабільно навантажуючи лівий фланг захисту запоріжців. Один із таких рейдів завершився ударом із гострого кута від півзахисника, де Старцев вийшов переможцем.

Із кожною атакою господарі поля були дедалі ближчими до гола. Здавалось, ось і захист підопічних Чанцева на чолі з Лисицьким зазнає фіаско. Це трапилося на 55 хвилині: Чумак «запускає» у відрив Гемегу. Той виходить на побачення зі Старцевим, уміло переграє його й забиває. Віталій уже почав святкувати, однак піднятий прапорець бокового арбітра свідчив про офсайд. Чесно кажучи, доволі суперечливий.

Незарахований гол дещо вибив із колії «ведмедів». Звісно, це не спричинило їм проблем у захисті, проте вся атакувальна гра господарів застрягла в центрі поля, що дозволило запоріжцям трохи відпочити й налаштуватися на нові наступи підопічних Грозного. Один із них мав завершитися голом: Люлька навішував із флангу, а Хобленко, який замінив Хльобаса, пробивав із вигідної позиції головою. Невідомо, чого забракло півзахиснику в цьому моменті, та його «постріл» не спричинив проблем «володінням»Старцева.

У зустрічі знову настав той момент, коли гол у ворота «Металурга» назрівав із кожною хвилиною. Ужгородці з успіхом комбінували, що практично завжди призводило до небезпек. Однак підвів своїх партнерів Савченко, який отримав друге попередження. Здавалося, це мало б трохи призупинити атакувальний «апетит» підопічних Грозного, але за справу взявся Цуріков, котрий, до речі, провів увесь матч на хорошому рівні. Номінальний півзахисник протягнув м’яч ледь не крізь усе поле. Авжеж, не без допомоги везіння, але футболіст дібрався до карного Старцева, де сфолив Кулініч. Захисник «Металурга» слідом за Савченко також пішов відпочивати. Сам постраждалий узявся за виконання пенальті й не схибив. 1:0 – «капітанський» подвиг Цурікова наближає «Говерлу» до першої перемоги в чемпіонаті.

Запоріжцям нічого не залишалось, окрім того, як іти у ва-банк і атакувати всіма силами. Проте підопічні Чанцева, скоріш, могли пропустити: вихід два в один не реалізували ужгородці. Кузик виходив сам на сам зі Старцевим, однак в останній момент віддав пас на порожні ворота Гемезі. Той дивовижним чином схибив.

Не хочеться вживати безглуздих журналістських штампів, однак тут по-іншому не скажеш: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Це правило спрацювало проти «Говерли». На 89 хвилині запоріжці отримують право на пробиття штрафного практично на самій лінії карного Рудька: оригінальний розіграш, «гармата» Каплієнка – Рудько безсилий.

1:1 – не завжди перемагає сильніший.


«Говерла» — «Металург» - 1:1

Голи: Цуріков, 80 (з пен.) — Каплієнко, 89

Говерла: Рудько, Люлька, Ягодінскіс, Лухтанов, Цуріков, Савченко, Чумак, Яременко (Сергійчук, 46), Гемега, Кузик, Хльобас (Хобленко, 63)

Металург: Старцев, Попов, Лисицький, Помазан, Каплієнко, Кулініч, Жураховський (Платон, 85), Гвілія, Татарков, Орелесі, Корнєв (Демченко, 81)

Попередження: Савченко, Гемега — Орелесі, Корнєв, Гвілія

Вилучення: Савченко, 78 — Кулініч, 79
Аттіла Ерделі

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 661 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: