Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Ужгородську "Говерлу" можуть придбати іноземні інвестори
13:13
Ужгородську "Говерлу" можуть придбати іноземні інвестори
У «Говерли» може з’явитися новий власник.

Ужгородську За інформацією MatchDay, керівництво ужгородців веде переговори із зарубіжними покупцями про можливий продаж клубу. Якщо у «Говерли» з’явиться новий інвестор, то клуб, швидше за все, переїде з Ужгорода до Львова.

Також раніше повідомлялось, що у переговорах бере участь легендарний український футболіст і тренер Олег Лужний (з боку нових потенційних покупців), який і мав би стати у керма клубу. Однак сам Лужний спростував цю інформацію. "Це маячня божевільного! Де я, а де Закарпаття? Я зараз перебуваю у Львові, чекаю пропозицій від клубів. Але їх поки що немає", - сказав Лужний.
 
Власники «Говерли» планують продати клуб одній з німецьких компаній, яка планує направити інвестиції в Україну і побудувати на території Львівської області завод.
 
В якості соціальної складової компанія вибрала футбол і готова інвестувати в клуб, який володіє ліцензією на виступ у прем'єр-лізі.
 
Переговори про продаж «Карпат» зірвалися, оскільки українська сторона запросила занадто велику суму - близько 15 млн доларів за клуб.
 
Власники ужгородського клубу можуть отримати від продажу від 7 до 10 млн доларів. Складність в переговорному процесі становить сума боргів «Говерли», яка варіюється в межах трьох мільйонів.
 
Очікується, що в якщо сторони домовляться, то весняну частину чемпіонату «Говерла» почне з новим спонсором.
 
А от сайт Depo вирішив порахувати скільки насправді може коштувати "Говерла".

Основний склад: 23 футболісти (14 орендованих). 

Вартість основного складу (без врахування орендованих): 1 млн 100 тис. доларів

Молодіжний склад: 18 футболістів

Склад U-19: 21 футболіст

База, Стадіон: Не належать клубу

Зарплати: середня $10 тис. 

Затримка зарплат: 15 місяців.

Борги: $3 млн

Прибутковість клубу: збитковий

Бренд: Клуб заснований у 1925 році.

Вартість клубу: Враховуючи величезні борги, а також низьку вартість гравців, інвестор переважно платитиме за бренд клубу. Інфраструктуру він не купуватиме у клубу. Вартість "Говерли" може становити максимум $1 млн.

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1027 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: