Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Ужгороду» все ж бути!
22:46
«Ужгороду» все ж бути!
Обласний центр повертається у великий футбол…

Обласний центр повертається у великий футбол…

Спочатку Чоп, згодом Ужгород, Берегово, Мукачево… Потроху, але впевнено зникали з футбольної карти області. Погоджуюсь, був ряд вагомих причин, проте... Соромно було, важко і прикро. Натомість честь і хвала невеликим, однак по-справжньому футбольним селам - Пістрялову та Поляні, які наперекір великим містам здобували чемпіонські звання, розбудовували інфраструктуру. Ужгород ж бо впевнено котився в аж ніяк не футбольну, взагалі незрозумілу для мене, прірву. І ось нарешті збулося…

Без жодних прізвищ, установ чи то владних прошарків. Спочатку стадіон «Автомобіліст» реанімували, та ще й як! Саме він у другому колі слугуватиме ареною для футбольних боїв новоствореного ФК «Ужгород». Клубу, який до слова, першим розпочав підготовку до сезону-2015. Ніхто нічого не розповідав, нічим не вихвалявся, кожен займався своєю справою. Увечері випадково шлях додому ляг через спортспоруду ліцею-інтернату. А там робота кипить. Знайомі обличчя футболістів, знайомий тренер. Михайло Іваниця, між іншим. Виявилось ФК «Ужгород» тренується з 19 січня. Серйозні ж бо завдання поставлені перед командою, подумав я, і рушив трохи розбалансувати налагоджений процес. Не приведи Господи, не нашкодити я футболу хотів. Так, інформації трохи для Вас почерпнути.

Гравці та й сам тренер доволі лаконічні, без гіперболізму приземлено розповідають про життя-буття футбольне. «Наразі команда укомплектована відсотків на 80. Переважно з гравців «Середнього». Є звісно і нові, і добре відомі старі обличчя, проте поспішати з прізвищами я б не хотів. Часу ще достатньо, аби підсилитись. Без сумніву, є проблеми з реалізацією моментів, тож не завадить хороший нападник. Воротар нам потрібен. І ми їх обов’язково знайдемо. Закарпаття – край талантів. Цьогоріч ми братимемо учать у всіх змаганнях – від зимової першості до чемпіонату. І в кожному турнірі поставлено завдання-максимум. А як буде – час покаже»», - говорить коуч Михайло Іваниця. Забігаючи наперед. Бути і футбольному клубу «Середнє», не хвилюйтесь, і бути йому також у вищій лізі. Микола Фанта працює у поті чола, але це вже наступна історія.

З-поміж футболістів на тренуванні і досвідчений Юрій Шукаль. Каже: «Команда дружня, збалансована. В іншій я себе і уявити не міг. Знаю хлопців і тренера вже не перший рік. Думаю, нарешті у цьому сезоні доля нам усміхнеться і ми покажемо на що здатні. А так все йде за планом, особливий акцент тренер ставить на роботу з м’ячем», - зазначив Юрій.

На думку Віталія Чумака «Середньому» в останні роки забракло лишень фарту. Є десь в цьому істина. Це ж найстабільніша команда у всіх, наголошую, у всіх аспектах. «…десь би більше фортуни. Хоча в цьому році кожна команда може вистрілити. Я про новачків. Але тільки бовдур дозволить собі списати зі списку претендентів на золото «Оболонь», «Поляну», «Середнє», «Севлюш», «Мукачево». Новий сезон це як новий чистий аркуш паперу…»», - сказав Віталій.

Далі перешкоджати тренувальному процесу я не наважився, проте наважусь сказати наступне. Багато років багато людей були голослівними щодо другої ліги чемпіонату України. Це і берегівчани, і мукачівці, і свалявці, і ми ужгородці говорили, та нічого не робили. Аналізуючи перипетії футбольні в обласному центрі останнього з гаком року, в Ужгороді великому футболу бути. Подивитесь…

Віталій Біровчак

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1215 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: