Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » В'ячеслав Чурко: "Для початку потрібно потрапити в основу Фрозіноне і закріпитися в ній"
16:26
В'ячеслав Чурко: "Для початку потрібно потрапити в основу Фрозіноне і закріпитися в ній"
Новачок Фрозіноне ужгородець В'ячеслав Чурко розповів про свій перехід в італійський клуб.

В'ячеслав Чурко:
Нагадаємо, днями 23-річний український півзахисник на правах оренди перейшов у Фрозіноне, де вже виступає інший українець, Василь Прийма.
 
- Що для вас означає перехід у Фрозіноне? Ця оренда - здійснення мрії, просто чергове місце роботи, або ж переїзд, якого вам особливо і не хотілося, тому що розраховували на інший поворот у кар'єрі?
 
- Процес переговорів при цьому переході тривав дуже довго. Після семи зіграних турів в Угорщині за Академію Пушкаш мій агент сказав, що Фрозіноне хоче викупити мій контракт у Шахтаря. Ну, і ось - через три місяці ми змогли домовитися. Тільки про оренду з правом викупу, але добре, що хоч так. Що стосується мого ставлення до цього переходу, то скажу так: я дуже хотів перейти в Фрозіноне. Були ще варіанти, але хотілося саме в цей клуб.
 
- Чому?
 
- Я сам не знав, що буде після того, як закінчиться чемпіонат Угорщини. До кінця залишалося трохи більше місяця, і була пропозиція від Фрозіноне ще в той момент, коли команда грала в Серії А. Тепер у неї завдання туди повернутися, і це теж амбітна мета. Та й Серія Б - це дуже сильна ліга, і мені цікаво зіграти в ній.
 
- Яка була позиція у Шахтаря під час переговорів з італійцями?
 
- Не хотілося б багато говорити на цю тему. Добре, що домовилися хоча б про оренду. Хоча досягти такого результату в переговорному процесі було складно.
 
- Шахтар буде стежити за вашими виступами в Італії? Чи відчуваєте ви, що клуб хоча б мінімально продовжує на вас розраховувати в майбутньому (хоча у Фрозіноне і є опція викупу контракту)?
 
- Це питання до керівників Шахтаря. Я не можу знати, про що вони думають. Можу лише констатувати той факт, що перед відходом в оренду під Фрозіноне продовжив контракт з Шахтарем до кінця 2018 року.
 
- Чи була у вас можливість поговорити з Паулу Фонсека?
 
- Ні, я з ним не спілкувався.
 
- Як ви оціните для себе період, проведений в Академії Пушкаша?
 
- Це був мій перший клуб закордоном, і мені все в ньому дуже сподобалося.
 
- Після Металіста сподобалося б, напевно, в будь-якому більш-менш пристойному клубі?
 
- Напевно (сміється).
 
- Чи можете порадити молодим українським футболістам Угорщину для розвитку кар'єри? Чи можуть середні клуби цієї країни дати нашим гравцям більше, ніж умовні Карпати і Чорноморець?
 
- Справа в тому, що поки я грав в Україні, варіантів з переїздом в хороші європейські чемпіонати не було. В Угорщині ж я провів в цілому півроку, а вже після сьомого зіграного матчу дізнався про предметний інтерес на той момент ще клубу Серії А. Не знаю, чи настільки активно європейські скаути стежать за угорським чемпіонатом, в порівнянні з нашим, але саме так сталося в моєму випадку. При цьому, звичайно ж, дуже сподіваюся, що в Україні все налагодиться, і футбол повернеться на той рівень, яким він був три роки тому.
 
- Ви грали в Угорщині за клуб-аутсайдер, який в підсумку понизився у класі. Чисто в ігровому плані вам вдавалося розвиватися?
 
- В Угорщині футбол більш тактичний, в Україні ж - силовий. Я в Італії перебуваю трохи більше тижня, і бачу, що тут футбол наближений до того, що я побачив в Академії Пушкаша і чемпіонаті в цілому. Тільки на Апеннінах футболісти сильніші фізично і технічно. При цьому, можу відзначити, що в Угорщині я набрав дійсно хорошу форму, якої не було у мене в Металісті.
 
- Академія Пушкаша була явним трампліном у кар'єрі. Фрозіноне сприймаєте так само?
 
- Ну, по-перше, вважаю, що переїзд в Угорщину, який зрозуміли на той момент далеко не всі, виправдав себе - я задоволений, що тоді вирішив перейти в Академію Пушкаша. По-друге, що стосується Фрозіноне, то відповім так: сподіваюся, що зможу себе тут проявити.
 
- Вам всього 23. Потрапити в збірну України з Серії Б - завдання здійсненне?
 
- Все буде залежати від мене. Але в чому я абсолютно впевнений, так це в тому, що тренери збірної будуть переглядати матчі чемпіонату Італії. Але щоб їм було що переглядати - для початку мені потрібно потрапити в основу Фрозіноне і закріпитися в ній. Тільки потім можна буде говорити про збірну.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 821 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: