Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » В'ячеслав Чурко: "Мав можливість переїхати до Бельгії, але зупинив свій вибір на Італії"
21:27
В'ячеслав Чурко: "Мав можливість переїхати до Бельгії, але зупинив свій вибір на Італії"
23-річний ужгородський футболіст В'ячеслав Чурко працевлаштувався в італійському клубі "Фрозіноне".

В'ячеслав Чурко: 23-річний футболіст В"ячеслав Чурко працевлаштувався в італійському клубі "Фрозіноне". 

Вихованець донецького "Шахтаря" В'ячеслав Чурко підписав контракт з італійським "Фрозіноне", який в минулому сезоні виступав в елітному дивізіоні. Українець вже встиг дебютувати у матчі Кубку Італії проти "Пескари". На Аппеніни наш футболіст переїхав з Угорщини, де на правах оренди захищав кольори "Академії Пушкаша". В елітному угорському ешелоні Чурко провів дванадцять матчів і забив три голи. В'ячеслав Чурко став  другим нашим легіонером в італійській першості, адже кольори "Фрозіноне" нині захищає оборонець Василь Прийма. 

-- Варіант з Італією виник ще наприкінці минулого сезону, -- росказав В'ячеслав Чурко, -- Коли я виступав в Угорщині, то мені зателефонував агент і повідомив про те, що "Фрозіноне" хоче бачити мене у своєму таборі. Мені приємно було почути, що представник Серії А цікавиться моїми послугами. Настало літнє міжсезоння й італійці знову запропонували мені співпрацю. Я зрозумів, що все дуже серйозно. Мав можливість переїхати до Бельгії, але зупинив свій вибір на Італії. Тепер не шкодую, адже потрапив у справжню мекку футболу. 

-- Чим саме вразила вас італійська футбольна кухня? 

-- Мене переповнюють позитивні емоції від побаченого. Тут все не так, як в Україні. Італійці живуть футболом. У Фрозіноне мешкає 50 тисяч людей. Таке враження, що всі переймаються долею рідної команди. Я побув у клубі  декілька днів, і мене почали впізнавати на вулиці. Місцеві просять автографи, запрошують до спільного фотографування. Також мені імпонує тренувальний процес. Працюємо інтенсивно, без жодних перерв. Дуже багато працюємо з м"ячем і чимало часу приділяємо тактичній побудові гри. Тренери оповідають де і в який момент кожен футболіст повинен перебувати на полі і куди рухатися. Такого в "Шахтарі" не було, коли команду тренував Мірча Луческу. 

-- Як вам інфраструктура нового вашого клубу? 

-- Я був здивований, коли вперше побачив базу. Тут нема басейнів, джакузі, ресторанів і навіть спальних кімнат. Усе скромно і без розмаху. Зате є належні умови для праці. База -- це одне трав"яне поле і три газони зі штучним покриттям, а також декілька роздягалень. Поруч є готель, в якому ми ночуємо за день до гри. Італійці не розуміють навіщо мешкати на базі. Кожен футболіст проживає у своїк апартаментах. Потренувався дві години -- і  додому. В Італії навіть немає кімнат для зважування та перевірки тиску. Коли я виступав в маріупольському "Іллічівці", то нас щодня важили і щодня вимірювали тиск. Мабуть, таким чином тренер хотів довідатися чи не  порушували ми спортивного режиму. Натомість в Італії наставника не цікавить що ти робив учора, що ти їв і що ти пив. Якщо футболіст набрав навіть п"ять зайвих кілограмів, то це проблеми його, а не клубу чи тренера. Кожен сам контролює свій фізичний стан. Справжній професійний підхід до справи. Ніхто нікого не контролює і ніхто ні за ким не стежить. 

Словом, я відкрив для себе новий футбольний світ. Мені дуже поталанило, що потрапив до Італії. Пощастило і з тим, що в моїй команді грає земляк Василь Прийма. Його тут називають Вася-легенда. Це прізвисмько пішло від  Андрія Шевченка, якого тут дуже шанують. Італійці називали Андрія Шевою-легендою. І коли Прийма працевлаштувався на Аппенінах, фанати вирішили назвати його Васею-легендою. До речі, "прима" в перекладі на італійську означає "перший". Це ще одна підстава називати нашого футболіста легендою.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 818 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: