Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » В'ячеслав Грозний: "Футбол на Закарпатті, швидше за все, відродиться з Другої ліги влітку"
12:47
В'ячеслав Грозний: "Футбол на Закарпатті, швидше за все, відродиться з Другої ліги влітку"
Колишній тренер Говерли В'ячеслав Грозний розповів про перспективу повернення закарпатського футболу на професійний рівень.

В'ячеслав Грозний: В'ячеслав Грозний попрощався з української Прем'єр-лігою, допрацювавши до кінця минулого чемпіонат з Говерлою. Після зникнення цього клубу взяв творчу паузу, яку завершив прибуттям до Грузії, де працює в тбіліському Динамо.
 
У першій частині грунтовного інтерв'ю Sport Arena В'ячеслав Грозний розповів про варіанти продовження тренерської кар'єри, враження від нинішнього українського чемпіонату і розставання з ужгородської Говерлою.
 
- В Україні у вас було в останнім часом кілька місяців творчої відпустки. Вам він був необхідний?
 
- А у мене не було відпустки. Ви знаєте, що у мене 1 липня закінчився контракт з Говерлою. І ця команда три роки поспіль нікуди не вилітала. І ми збиралися грати в цьому році знову в Прем'єр-лізі, але штучним шляхом вона була скорочена. Спочатку до 14, потім до 12 команд. Я був категорично проти, я і зараз проти.
 
Вважаю, що в Україні має бути 16 команд. Хто виконав, хто не виконав умови атестації. Але якщо не виконали, то всіх не допускайте, але нехай буде 16 команд, які виконують всі вимоги по атестації. Будь-то Черкаський Дніпро, Оболонь-Бровар, Іллічівець, чи хтось інший. Всі, хто виконує - нехай грають. Але 16! 12 не може бути. Це самообман. У нас футболістів досить на 16 команд.
 
Все одно рівень чемпіонату, хай хто б як не кричав, він все одно впав. Чому впав? Ви подивіться, скільки виїхало футболістів з Шахтаря, Динамо, Дніпра і Металіста елітних футболістів. Тих, які визначали рівень - Тейшейра, Вілліан, Коста, Фернандіньо, Фернандо ... І в Динамо - Драгович, Теодорчик, Ленс, Велозу, Бельханда та багато інших. Якщо хтось скаже, що нічого не змінилося, це неправда.
 
Так, звичайно, є цікава молодь. Той же Коваленко грає в основному складі, Зінченко теж належав Шахтарю, зараз належить Ман Сіті і грає в Лізі чемпіонів за ПСВ Ейндховен. У київському Динамо Циганков грає практично в основі, і багато інших хлопці поступово підтягуються в основі. Динамівці в юнацькій Лізі чемпіонів дуже добре виступають.
 
Є ціла група гравців в Дніпрі на чолі з Вакулко і Баланюком. Карпати давно йдуть шляхом підготовки своїх власних резервів. Це шлях, по якому доведеться йти в сьогоднішніх економічних реаліях багатьом клубам, тому що немає ніякого сенсу викидати гроші на іноземців середнього рівня.
 
Але рівень чемпіонату впав, звичайно, уболівальників стало менше ходити на футбол. Їм не так цікаво. Образно кажучи, вони ходили на Тейшейру, на Велозу, на топ-легіонерів Дніпра і Металіста.
 
Вибачте, але у мене в Говерлі були гравці збірної Румунії - Нікулае і Кочіш, гравець збірної Македонії Савич, також Шацьких - хороші футболісти, класні футболісти були навіть в командах, які боролися в самому низу таблиці. Були шикарні команди і шикарні футболісти. І вболівальники ходили, тому що було цікаво.
 
Зараз я вважаю, що є складнощі, але вони тимчасового характеру, до тих пір, поки економічна і політична ситуація стабілізуються. Зараз власники клубів теж дуже багато втратили. Я вважаю, що все одно в Прем'єр-лізі України буде 16 команд. Будуть класні, цікаві і добротні команди, на стадіони повернеться уболівальник. Я особисто в це вірю.
 
- З приводу Говерли. У вас є надія, що борги повернуть, клуб відродиться? Чи давно ви спілкувалися з керівництвом Говерли?
 
- З керівництвом Говерли я спілкуюся постійно. У нас хороші, нормальні людські відносини. І я також реально розумію, що відбувається в економіці і в житті. Команда не вилетіла. І власник клубу пропонував піти на реструктуризацію, наш штаб прийняв ці умови. І 90% футболістів теж пішли і підписали документи на реструктуризацію боргів. Це нормальна ситуація.
 
Але відсотків десять не погодилися на це. Деякі почали судитися, хтось почав писати в УЄФА, це робили агенти Маріуса Нікулае і ще хтось. Я не клубний працівник, я тренер. Просто не всі нюанси до кінця знаю. Хоч мені теж доводилося зустрічатися з агентами і вмовляти їх, щоб їх клієнти йшли на реструктуризацію, інакше ніхто нічого не отримає.
 
Ось ці 10%, за якими там певні люди хотіли погодуватись, зробили так, що сьогодні Говерла не грає в Прем'єр-лізі. Це вони судилися і не давали нам можливості заявляти гравців, з нас знімалися очки. Це вони блокували можливість розвитку футболу на Закарпатті, саме вони, ті люди.
 
Можу сказати, що Нестор Шуфрич і його сім'я, вони футболом займалися, і будуть займатися, тому що це їхня батьківщина. Крім Шуфрича ніхто гроші в професійний футбол на Закарпатті не вкладав. Треба бути чесним і нормальним. Футбол буде на Закарпатті. Швидше за все, він почнеться з другої ліги влітку, я так думаю. Все одно футбол відродиться і 100% там буде. Я постійно спілкуюся і є надія, що там і інфраструктурна складова буде відповідати тому рівню, щоб через певну кількість часу команда увійшла в Прем'єр-лігу. Вона увійде, там буде 16 команд, і вона гідно представить закарпатський футбол.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1447 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Віола  
1
Фраєр, котрий гробив закарпатських футболістів,ще сміє щось розказувати про закарпатський футбол. Лопотало...

الاسم *:
Email *:
كود *: