Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » В.Бийгань - кращі у Першій лізі
20:49
В.Бийгань - кращі у Першій лізі
Вирішальний матч сезону у Першій лізі проводився вперше в такому форматі, тому ніс неабиякий інтерес.

Вирішальний матч сезону у Першій лізі проводився вперше в такому форматі, тому ніс неабиякий інтерес.

Фінальний акорд у розіграші чемпіонатів Закарпаття було вирішено покласти на стадіоні Вишкова, де зустрічалися кращі команди східної та західної зони першої ліги.

Окрім самого поєдинку, була запланована і урочиста церемонія вручення грамот, медалей та інших цінних подарунків призерам обох перших ліг, як юнацьким, так і дорослим складам команд. Це по-справжньому футбольне свято зібрало велику кількість глядачів практично з усіх куточків Закарпаття. Звісно більшість з них очікували побачити поєдинок двох сильних і рівних суперників, які вибороли право грати у цьому матчі за кубок першої ліги. За статистикою команди були беззаперечними лідерами своїх регіонів.

Зі стартовим свистком Митровського одразу стало зрозуміло, що клас Бийгані вищий від рахівчан. Та знаючи відому приказку, що «порядок б’є клас», гравці «Карпат» намагались грати дисципліновано і просто, при цьому жорстко зустрічаючи технічних гравців берегівчан.

На початку зустрічі червоні досить впевнено вели гру, всі гострота йшла з флангів, передачі з яких рідко знаходили адресата. Лише один з небагатьох прострілів ніс в собі небезпеку, коли Гейці намагався замкнути простріл та воротар відбив перед собою і лише з другої спроби забрав круглого.

Незважаючи на візуальне перевагу, Бийгані ледь вдавалося створити щось дійсно небезпечне біля володінь номінальних гостей. Та такий в’язкий і повний боротьби матч і не міг подарувати вболівальникам багато гольових моментів. Рахівчани стримували суперника і не давали простору для атак на своїй половині поля. Досить небезпечними були удари захисників Бабича та Септи, які часто підключалися до стандартів, та повз рамку воріт. Вже під самий занавіс першого тайму, після чергового кутового у виконанні Гибалюка, Іштван Гейці грає першим на підбиранні і в один дотик з 18 метрів забиває перший гол в цьому поєдинку.

Друга половина почалася з небезпечного моменту у виконанні «Карпат». Нападника біло-зелених скористався чудовою передачею і через центральну зону вибігав на самотнього воротаря та його удар з 18 метрів пройшов біля стійки воріт. Ще через десять хвилин абсолютно ідентичний момент, та знову форвард Рахова б’є мимо.

Велика Бийгань, в складі якої дуже впевнено діяли центральні хави - той же Гейці і Гибалюк, і надалі контролювала хід зустрічі. Карпати не виглядали командою, яка в змозі переломити хід зустрічі навіть проти такої важко граючої Бийгані. Ефектно ударом через себе намагався завершити атаку Шандор Горшані, та голкіпер у стрибку відбиває круглого. А вже на 75 хвилині сталася розв’язка цього фіналу, коли протягом декількох хвилин господарі провели два голи, довівши рахунок до розгромного. Спочатку Василь Луца, після передачі з флангу, прийняв м’яч в штрафній і пробив з розвороту без шансів для воротаря. За дві хвилин Адріан Бабич робить високу навісну подачу з лівого краю і голкіпер виносить шкіряного кулаками, але прямо на ногу Іштвану Гейці, який потужним ударом оформлює дубль.

Підопічні Вайданича не збавляли оборотів і мали ще декілька можливостей для збільшення рахунку. Центральний захисник Григорович після подачі з кута поля пробивав з 10 метрів, але вище воріт. Луца і Горшані не зрозуміло як не переправили з пару метрів круглого у ворота після прострільної передачі.

Рахівчани ж могли забити після помилки досвідченого воротаря Ковача, який під час пресингу не точно виніс м’яч і лише захисник Септа ціною ушкодження врятував від удару за комірець голкіперу.

Як результат, цілком заслужена перемога команди з Берегівщини, яка показала значно вищий клас і підтвердила свій статус фаворита у цьому фіналі. Значно цікавішим буде поглянути на цю команду вже у Вищій лізі області. А молода і самобутня команда «Карпат» показала свою амбіційність і надалі боротися тільки за найвищі місця.


Арбітр - Митровський М.
Асистенти - Котубей П, Гарлач І.
Стадіон с. Вишково
Глядачів 600.

ФК "В.Бийгань" - ФК "Карпати" Рахів" 3:0

Голи: Гейці, 45, 77, Луца, 75.

Тарас Галушка

ФОТОРЕПОРТАЖ з стадіону села Вишково Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1549 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: