Головна » Усі публікації » на Закарпатті » В Мукачеві відбувся семінар арбітрів ФФЗ
23:45
В Мукачеві відбувся семінар арбітрів ФФЗ
Сьогодні в Будинку футболу в Мукачеві відбувся семінар арбітрів, більшість з яких вже цими вихідними проведуть поєдинки чемпіонату краю.

Сьогодні в Будинку футболу в Мукачеві відбувся семінар арбітрів, більшість з яких вже цими вихідними проведуть поєдинки чемпіонату краю у вищій та першій лігах.

Під час заходу з арбітрами відверто поспілкувалися голова ФФЗ Іван Дуран, голова комітету арбітрів ФФЗ Ярослав Козик, заступник голови ФФЗ Віктор Качур та куратор «Школи молодого арбітра» Степан Селменський.

Керманич ФФЗ визнав задовільною роботу суддівських бригад упродовж першої половини чемпіонату. «Рівень суддівства напряму залежить від рівня нашого футболу», - зауважив Іван Петрович. В той же час закликав арбітрів під час матчів насамперед бути на сторожі здоров’я футболістів та учасників матчу та захищати сам футбол як гру. Навів приклад роботи англійських рефері. І.Дуран також оголосив приємну новину, що між німецькою землею Бранденбург та нашою регіональною федерацією була підписана угода про співпрацю. І вже незабаром закарпатські дитячі команди відправляться на футбольний турнір до Німеччина. На ці змагання поїдуть і троє найкращих закарпатських арбітрів. Правда до них є певна вимога – базове володіння англійською мовою.

Заступник голови ФФЗ Віктор Качур зазначив: «Я гордий з того, що в нас такий колектив і рівень футболу». В той же час закликав молодих арбітрів розвиватися та скласти конкуренцію Михайлу Митровському та Ярославу Козику.

Більш критичним був експерт програми «Час футболу», відомий в минулому арбітр, а нині головний редактор «Спорт-тайму» Степан Селменський. За його словами 70% матчів наші рефері провели добре, 25% - невиразно, а 5% - стали провальними. Закликав арбітрів бути максимально стриманими та психологічно стійкими до різних провокативних ситуацій на полі. Роботу «Школи молодого арбітра» упродовж цього року визнав провальною і запевнив, що в найближчий час відбудеться суттєва реорганізація в її роботі.

Голова суддівського комітету, арбітр УПЛ Ярослав Козик був ще більш лаконічним і порадив нашим рефері судити все за правилами гри в футбол і постійно вдосконалюватися та працювати над собою.
Роман СЕНИШИН

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 812 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: