Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Вайданич: «Колектив набиратиме форми за допомогою товариських ігор»
22:26
Вайданич: «Колектив набиратиме форми за допомогою товариських ігор»
Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Завершилось перше коло Чемпіонату та Першості області з футболу. Команди-аматори краю пішли на літні канікули. Тож нині є час підбити підсумки першої частини сезону й поспілкуватися з його учасниками.

Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату, порушити актуальні питання, пов’язані не тільки з його перебігом, результативністю команд, арбітражем, поведінкою уболівальників під час матчів, інфраструктурою стадіонів, секретами успіхів, причинами невдач тощо.

До розмови із футбольними журналістами плануємо залучати тренерів команд, арбітрів, делегатів ФФЗ, футбольних аналітиків, а також закарпатських уболівальників. Закликаємо вас, шановних читачів, надсилати питання, які, ми обов’язково будемо включати в інтерв’ю.

Перше коло у вищій лізі хоч і завершилося без одного матчу, але все ж завершилося. Тому є підстави поглянути на пройдений шлях. І найкраще це зробити, мабуть, із головним тренером ФК «Бийгань» Тарасом Вайданичем, команда якого поки перебуває на першому місці. Отже, яким є його погляд на «екваторний» стан справ у головному футбольному дивізіоні краю, читайте в інтерв’ю.

Пане Тарасе, який простежується взаємозв’язок між грою колективу, який Ви очолюєте, і його підготовкою в міжсезоння?

– Можна сказати, що для нас міжсезоння видалося «середнім», адже були хороші ігри й погані. Ми дійшли до півфіналу в Кубку області, прагнули виграти й Зимову першість, але не вдалося. Попри це, в цілому підготовка виявилася плідною, і на місце, яке нині посідаємо, команда цілком заслуговує.

Тобто перше місце «Бийгані» нині вважати несподіванкою не слід?

– До певної міри ми стрибнули вище голови, особливо з огляду на той факт, що хотіли б посилити окремі позиції. Та й не слід забувати, що два роки тому ще виступали на першості району. Але все ж своєю грою в першому колі довели, що невипадково перебуваємо на чолі турнірної таблиці.

Як би Ви охарактеризували формулу успіху «Бийгані» в першому колі?

– Головне – підбір людей. Сила нашої команди в її особистостях і колективізмі водночас. У нас не виникало сварок, діяли злагоджено. Це й приносило перемоги.

Наскільки задоволені підтримкою уболівальників?

– Тим, хто за нас щиро вболівав, хочу лише подякувати. Однак хотілося б і більшого. Ми вдома втратили 8 очок. Можливо, за палкішої підтримки цього не сталося б. Пасивність чи, навпаки, активність 12-го гравця в домашніх іграх надзвичайно впливають.

За якістю гри «Бийгань», на Вашу думку, домашня чи виїзна команда?

– Стан газону на виїзді в команд в основному хороший, особливо в тих, хто є безпосередньо нашими конкурентами. В ігрових діях ми значною мірою покладаємося на контроль м’яча, тому на якісних полях удавалося більше досягати успіху. Через це, мабуть, перевагу віддав би виїзним матчам. Хоч у нас усі з м’ячем на «ти», отож намагаємося показати себе і в рідних стінах, і в гостях.

За підсумками першого кола що загалом можете сказати про чемпіонат?

– Якщо дивитися на гру нашої команди, то вона справляє позитивне враження. У цілому футбол іде вперед, розвивається. Особливо мене вразила якість полів. Насамперед у вищій лізі. Ми теж над цим питанням працюємо, але потрібен час, щоб привести газон у належний стан.

А щодо супротивників: особисто Вас хтось здивував?

– Чемпіонат приблизно рівний: у вищій лізі 7 – 8 команд претендують на золоті медалі. Тому з цих міркувань особливо ніхто не вразив, хоч у когось були кращі ігри, а в когось гірші. Ось тільки берегівці заслуговують кращого та більше чекав від команди з Ужгорода. А так, принципові суперники в матчах між собою могли втратити очки, а могли й набути. Зрештою, все відображено в турнірній таблиці.

Якби визначали гравця першого кола, кого б виділили у своїй команді й у стані суперників під №1?

– Питання не з легких. У своєму колективі не називатиму. Весь склад футболістів, включаючи й 18-го, заявленого на матч, заслуговує бути названим. Так само важко виділити когось і в інших командах, бо хтось втрачав очки, а хтось набирав, відповідно по-різному проявляли себе на полі гравці-лідери. Визначати кращих – це, швидше за все, журналістська робота.

Хто, на Вашу думку, найбільше претендуватиме на «золото» чемпіонату?

– Однозначно всі перші 8 команд можуть розраховувати на комплект головних нагород. Багато чого залежатиме від підсилення в міжсезоння: легіонерів не можна заявляти, але переходи будуть. Якісь клуби втратять виконавців, а хтось підсилиться. Значною мірою вплине й те, як суперники втрачатимуть чи набиратимуть очки в матчах між собою.

Які плани в команди на міжсезоння?

– У вівторок ми мали товариський матч із першолігівським МФК «Миколаїв». Поступилися – 2:3. Зважаючи, що проти футболістів-професіоналів діяли аматори, то виступили добре. Тим паче, що не могли зробити стільки замін, як суперник. У нас дехто з гравців уже вирушив у відпустку. Рахунок по грі. Спочатку 0:3 поступалися, але потім забили два м’ячі. Команда відпочиватиме до 1 серпня. Три тижні нам повинно вистачити на підготовку. Я вже третій рік працюю з колективом, добре знаю його можливості. Набиратиме форми на друге коло за допомогою товариських ігор.

Чого чекаєте від другого кола чемпіонату?

– Коли закінчиться 22-й тур, щоб турнірна таблиця мала такий же вигляд, як тепер. Більше нічого.
Володимир Тарасюк, «Закарпатська правда»

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 939 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: