Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Василь Коштура: "Можливий варіант, що "Ракошино" об’єднається з іншою командою"
20:51
Василь Коштура: "Можливий варіант, що "Ракошино" об’єднається з іншою командою"
Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу минулорічного чемпіонату.

Василь Коштура: ФК «Ракошино» закінчила минулий сезон у центрі турнірної таблиці першої ліги західної зони. Оцінку виступів команди з Мукачівщини та про майбутні перспективи розповів віце-президент клубу, сільський голова однойменного села Василь Коштура.

– Василю Омеляновичу, як оцінюєте сезон, який завершився, яким він був для «Ракошина»?

– За підсумками виступів чемпіонату в першій лізі західної зони ми посіли п’яту сходинку. Хоча, перша частина сезону в нас вийшла значно кращою, ніж друга, «Ракошино» пішло на літній відпочинок, будучи одним із лідерів. Але друге коло в нас вийшло «змазаним». Причина таких контрастів у тому, що через складну економічну ситуацію в державі та безробіття, багато гравців поїхали на заробітки за межі області. Тож, усю другу половину ми грали практично одним і тим же складом. У нас в обоймі було 12-14 футболістів, а інколи й всю гру проводили без замін. Звісно, за таких обставин не приходилося вибирати, хто має виходити на поле, а хто ні. А філософія нашої команди така, що її ядро мають становити саме ракошинські футболісти, тому й не шукали гравців на стороні. Тож, траплялися в нас прикрі поразки від тих суперників, від яких не сподівалися.

– Маєте на увазі розгромні поразки від перечинських «Карпат» та «Невицького Замку»?

– Не хочу жодну з команд принижувати, але невдалі матчі для нас у другому колі сталися через власні кадрові проблеми. Саме через це поступилися в ключову матчі на виїзді проти чопського «Локомотива». Певен, якби в складі «Ракошино» грали ті виконавці з якими розпочинали сезон, результат цієї гри цілком міг би бути інакшим. Тим не менш, хочу зауважити, що велика заслуга в досягнутому результаті лежить на Олександру Когутичу, який в критичні моменти виходив на поле й вів за собою команду як справжній лідер.

– Якраз перший матч вашої команди у Ракошині з «Локомотивом» призвів до гучного скандалу, через який ви втратили на рік одного гравця й змушені були проводити домашні матчі на чужому полі. Ваш коментар щодо причин такої кінцівки цього протистояння?

– Цей неприємний інцидент вже неодноразово розбирали. Сторони розповіли свої версії за цим фактом перед відповідним комітетом Федерації футболу Закарпаття. На мою думку, таке завершення матчу сталося через два фактори: напружене протистояння призвело до емоційного загострення всіх учасників двобою, а по-друге керівництво «Локомотива» відмінно спровокувало нашого гравця до таких дій і це призвело до бійки. А от футболісти на полі поводилися коректно й у конфлікт не втручалися. Гадаю, що мета такої поведінки була одна – зірвати матч, але добре, що все відбулося за межами поля й ніхто зі сторонніх осіб не виходив в межі ігрової зони. Звісно, не виправдовую такі дії гравця – ми понесли покарання: Петро Зінич отримав річну дискваліфікацію, а ми змушені були проводити домашні матчі на нейтральних полях. Але в кожному такому інциденті є й певні позитиви – це для нас стало уроком. Більше на такі провокації, ані наші гравці, ні вболівальники, ні керівництво не поведуться.

– Уже 6 лютого розпочинається зимова першість області, а ваша команда виступає в зимовій першості Мукачівського району. Тож плануєте паралельно грати одразу в двох турнірах – обласному та районному?

– Саме через гру у районних змаганнях Мукачівщини ми відмовилися від участі в зимовій першості області. Взагалі, не розумію для чого командам «розриватися» на два фронти. Виходить в розпал сезону ми будемо змушені підлаштовуватися під такі команди, і переносити їм матчі на інші дні через те, що вони будуть зайняті в зимовій першості Закарпаття. Вважаю дії таких колективів трохи неправильними і зневажливими по відношенню до інших учасників районної зимової першості. Керівники команд мають чітко ставити завдання перед собою – граєш або в одному, або в іншому турнірі.

– Чому все ж вирішили не брати участь у «білому чемпіонаті» Закарпаття?

– Змушені були піти на своєрідне пониження в класі через те, що не знали точного місця проведення зональних змагань. По-друге, маємо певні проблеми з транспортом – перевізники, які займалися транспортними послугами для нашої команди, нині припинили свою діяльність через збитковість. Тож нині їздимо на матчі власним автотранспортом. Усе ж є варіант, якщо вдасться сформувати два різні склади на кожний турнір окремо, то тоді зможемо грати в зимовій першості Закарпаття.

– Та все ж у чемпіонаті Закарпаття «Ракошино» гратиме?

– Станом на сьогодні не готовий відповісти на ваше запитання. Я всього лише віце-президент клубу й сільський голова Ракошина, тож можу запевнити лише одне, що команда у нашому селі однозначно буде, а от на якому рівні гратимемо ще будемо вирішувати спільно з президентом команди, депутатом Верховної Ради першого скликання Дмитром Кельманом, депутатами сільської ради, радою клубу, підприємцями села та, в першу чергу, самими гравцями. Якщо бачення всіх цих людей зійдуться, то так і буде.

–Знаю, що тренерський місток «Ракошина» залишив досвідчений граючий тренер Олександр Когутич. Вдалося знайти йому заміну?


– Питання тренера для нас залишається відкритим. Станом на сьогодні  Когутич не підтвердив ані залишення тренерського містка, ані намір продовжити працювати далі. Він досі в роздумах, тож чекаємо на його рішення. Зимову першість проводимо під керівництвом своєрідного тренерського тріумвірату – досвідченого Андрія Меденція, тренера молодіжного складу Артура Морщука й мене.

– Які побажання є у Василя Коштури щодо розвитку ракошинського футболу?

– Раджу футболістам «Ракошина» переглянути ставлення до гри. Насамперед ціную в людях чесність, тож якщо гравець не хоче захищати честь «Ракошина», нехай про це відкрито скаже. У нас одна умова в команді, так як це футбол аматорський, то зможемо забезпечити гравців лише амуніцією, а фінансову винагороду не платимо.
Нині вперше озвучу цікавий план – розробляємо варіант, що «Ракошино» зможе об’єднатися з іншою командою і таким чином створимо боєздатний колектив.

Насамкінець хочу подякувати всім без винятку, хто доклав своїх зусиль, щоб команда грала в сезоні-2015. Це насамперед – підприємцям села, керівникам установ, депутатам та членам виконкому Ракошинської сільради, нашим спонсорам та меценатам, гравцям. Без перебільшення велика подяка  Олександру Когутичу, нашим вболівальникам та вболівальницям. Хочу попросити вибачення від дружин, подруг наших гравців, що замість недільних «пікніків» ваші чоловіки вибирали футбол… Приношу всім свої вибачення й сам особисто, бо інколи й у мене емоції «зашкалюють».
Розмовляв Роман КУХАР
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1306 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: