Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » Василь Куделко: "Можна грати з усіма командами, і навіть з найсильнішими"
08:43
Василь Куделко: "Можна грати з усіма командами, і навіть з найсильнішими"
Про виступи команди "Мункач" у ДЮФЛ України з тренерами старших вікових категорій.

Василь Куделко: Наскільки малорадісними були виступи команди з Мукачева в юнацькому чемпіонаті восени, настільки ж хорошими став свіжоспечений Мункачі, який знайшов угорських інвесторів, у другій частині першості. Навесні команда U-17 ще не програвала, оформивши перемогу і дві нічиї з лідерами своєї 4-ї групи.
 
Чим обумовлено чудове перевтілення, чому перед стартом сезону було змінено історичну назву ДЮФК, які перспективи у новоствореного і названого на іноземний манер ФК ми спробували з'ясувати у головного тренера команди U-17.
 
Вийшла, правда, невелика заминка. Як виявилося, наставник який починав чемпіонат - Іван Фізер - тепер працює з хлопцями на рік молодшими, а Василь Куделко, який очолював Мункачі U-16, навпаки, рулить тепер найстаршими. Внаслідок такої рокіровки команди отримали нових коучів, а ми - два коментарі, замість одного.
 
Іван Фізер: "У нас відбулася невелика перебудова. Ні, нічого глобального, просто тренери помінялися місцями роботи. Я чотири сезони працював з 1999 роком народження, зараз з ним працюють, і досить непогано, інші тренера - Василь Куделко і Сергій Кундрик. А я працюю з хлопцями, якими займалися вони - 2000 року. Просто нас поміняли, адже кожен тренер дасть щось нове.
 
У нас 1999-й вважається найкращим віком, і зараз, дивіться, плоди пожинаємо. При гарній грі обіграли BRW-ВІК, в минулому турі зі Львовом внічию 1:1 зіграли. Просто таке суддівство нестерпне, в матчі з BRW за хвилину до кінця в ворота моєї команди дають пенальті, воротар тягне, зараз у Львові на п'ятій доданій хвилині дають пеналь вже 1999-му році, воротар тягне.
 
А в цілому, я давно не бачив такий 1999-й і 2001-й роки, можу сказати по двох ігор, що показали пристойний футбол. Мій рік теж хороший футбол показав у Володимирі-Волинському, ми там зіграли 0:0, були ближче до перемоги, звичайно, коли суддя дав пенальті, якого і поруч не було, то ...
 
А з приводу перейменування, то не до мене питання, є керівництво, вони можуть більше розповісти".

Більш докладно ми поговорили з Василем Куделко, адже саме під його керівництвом команда навесні ще не програла жодного поєдинку.
 
- Василь Сергійович для початку невелике уточнення - ще восени команда виступала в ДЮФЛУ під назвою Говерла, чому зараз - Мункачі? І що, вибачте за темряву, це означає?
 
- Все просто: це місто Мукачево на угорському.
 
- Так, просочувалася інформація, що у вас тепер новий спонсор, та ще й закордонний.
 
- З'явилися інвестори з Будапешта, вкладають гроші, хочуть виховувати молодих футболістів. У перспективах на майбутнє - створити в Мукачево команду U-19, заявитися до другої ліги. Сказали: «перейменувати, є майбутнє, намагайтеся». Почали ставитися до всього серйозно. Ось ми і намагаємося, і молодші за віком теж почали показувати хороші результати. Розуміємо, що можна грати з усіма командами, і навіть з найсильнішими.
 
- Поки що зміни йдуть тільки на користь. Що трапилося з командою в останніх турах, що стало причиною такого чудесного перетворення - три матчі, п'ять очок?
 
- Зараз більше стабільності з'явилося і є результати.
 
- Як і за рахунок чого обіграли в 12-му турі міцний BRW-ВІК - 3:0?
 
- Хлопці молодці, почали демонструвати стабільні результати.
 
- Може, ви посилилися хлопцями з інших шкіл? Травмовані одужали, або вам з хлопцями преміальні пообіцяли підвищені за набрані очки?
 
- Ми підсилилися двома футболістами: з Кривого Рогу хлопець прийшов - Владислав Фурман (грав в команді Пенуїл. - Прим. Ред.), нападник, а із Запоріжжя взяли опорного півзахисника Станіслава Захарченко. Дали зрозуміти, що у них є майбутнє на U-19, вони серйозно почали ставитися до цього.
 
- Ви в курсі, що після тієї вашої перемоги над BRW-ВІК, їх багаторічного тренера Юрія Мазура відправили у відставку?
 
- Ні. Знаю, їх команда поступилася в першому весняному турі команді Ніка, приїхали до нас і тут програли. Були на другому місці, а вже й на п'ятому, і все це після невдалого початку другого кола.
 
- Ваша нічия в попередньому турі зі Львовом в гостях - 1:1 - вона схожа на перемогу?
 
- Ми відчули впевненість і не поступилися навіть на виїзді. Зазначу, що у нас центральний захисник грав з травмою, Марк Когутка, капітан. Але, молодець, проявив характер, якби його не було, у нас виникли б проблеми. А так команда йшла за ним, всі викладалися і здобули результат. Могли і виграти, і програти, симпатія судді, мені здається, була на боці Львова. Але хлопці витримали, молодці,
 
- У своєму останньому поєдинку ваша команда відібрала очки у лідера.
 
- Так, задоволені цим. Все-таки УФК-Карпати на першому місці йде. Але ми налаштувалися, віддалися грі, ні чому не поступилися. Грали строго від оборони, і вийшло те, що ми хотіли. Були навіть моменти, щоб перемогти, але в цілому, нічийна гра, 0:0 - закономірний рахунок.
 
- А чому ж восени сталося аж сім поразок?
 
- У першому колі, в останніх п'яти турах, що ми стали тренувати 1999-й рік, непогані ігри показували, але не було фарту. У Моршині грали 1:1, і програли, тому що пропустили тільки на останніх хвилинах - 1:2. І в матчах з Тернополем, і з Івано-Франківськом ми перегравали суперників, але не щастило.
 
- Зараз у багатьох наставників команд U-17 з'явилася величезна головний біль під назвою «випускні іспити і ЗНО». У вас є така проблема?
 
- Так, є таке, але ми намагаємося вирішувати, щоб навчання не заважала тренувальному процесу, підлаштовуємось під ЗНО. Думаю, можемо з цієї ситуації вийти. Там 30-го числа перша здача, і потім 13-го будуть здавати. Подивимося, що з того буде.
 
- А які нагальні проблеми вам доводиться вирішувати - травми, брак фінансів, умов, або все добре і благополучно?
 
- Хотілося б, звичайно, кращого. Так як я тренер, хотілося б тренуватися на ідеальних полях, мати інвентар. Поки ми були Говерлою, доводилося виходити з положення за допомогою того, що було під рукою, викручуватися. А тепер, думаю, все буде добре, поки до цього все йде. Хотілося б кращого.
 
Так, є травмовані, але поки перекриваємо позиції. Ось, Захарченко травму отримав в матчі зі Львовом, довелося замінити вже на 18-й хвилині. Йшов в боротьбу і отримав удар в коліно. Вибув на два-три тижні, це в кращому випадку. Був у лікаря, сказали - потягнути зв'язка, поставили на два тижні гіпс. Коли знімуть, треба буде зробити МРТ. Такі справи.
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 1212 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: