Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Василь Рац знову на "Олімпі" (ФОТО)
17:16
Василь Рац знову на "Олімпі" (ФОТО)
Про перебіг дитячого турніру присвяченого нашому відомому земляку дізнавайтесь далі.

Василь Рац знову на
Ще з групової стадії всі задавались питанням, чи вдасться комусь зійти на турнірний Олімп крім самого «Олімпа» з Ужгорода. Чого тільки варта його звитяга над хустянами – 6:0, коли вони в кожному з таймів планомірно вколотили по три голи. Хет-триком відзначився Мирослав Бабяк. Ще по разу забивали Денис Гандзел, Микита Немецков та Олександр Поляк.
 
Ще один принциповий двобій цієї стадії відбувся між «Великими Ком’ятами» та «Чорнотисовом». Уже на першій хвилині Іван Шаркадій відкрив рахунок за ком’ятців – 1:0. Через п’ять хвилин за гру рукою арбітр призначив пенальті, після виконання якого Михайло Олагом воротар «Великих Ком’ят» відбив, та далі м’яч зрикошетив у сторону воріт й легенько попрямував під ним до лінії й голкіпер не зміг приборкати його – 1:1. Ще через три хвилини Ростислав Добоні вивів чорнотисівців вперед – 2:1. До завершення матчу опоненти все ж змогли відновити паритет, коли атаку правим флангом ударом у правий кут завершив Шаркадій і оформив дубль – 2:2. У серії післяматчевих пенальті обидві команди із трьох обов’язкових реалізували по одному – 1:1, що сталось із причини того, що воротар «Великих Ком’ят» Іван Ісак один із них відбив і один чорнотисівці влучили в стійку. Самі ж земляки Мирослава Мудри одним струсонули в поперечину, а другий направили повз праву стійку. Далі по два додаткових реалізували, а після цього Ісак відбив і сам реалізував у ворота свого візаві – 4:3.
 
У півфінальній стадії найбільш конкурентним був двобій ДЮФК «Сільце» та ДЮСШ «Виноградів». Протистояння виноградівської та іршавської дитячо-юнацьких шкіл уже набуло класичних мотивів. Що й казати, в цей же день чемпіонські юнаки «Севлюша» у Виноградові в товарняку здолали бронзову юнацьку «Бужору» – 2:0. А от підопічні Сергія Білана у першому таймі нав’язали більшу боротьбу опонентам. У першому таймі команди створили по дві–три нагоди та голів не забили. А от на старті другого тайму на 13-й хвилині «Сільце», відбивши кілька позиційних атак, провело стрімку контратаку правим флангом зі зміщенням до центру, яку пострілом із близької відстані завершив лідер іршавців Станіслав Сабов – 1:0. У виноградівців було як мінімум три нагоди забити, та двічі опонентів врятував воротар й ще одного разу за підопічних Білана зіграла поперечина.
 
Ще в одному півфіналі «Олімп» практично не помітив «Великих Ком’ят», вчергове вразивши командною грою. Максим Головчак уже на 2-ій хвилині завершив атаку по центру ударом під праву стійку – 1:0. Через три хвилини прорив по центру реалізував Мирослав Бабяк – 2:0. На старті другого тайму на 12-й хвилині Головчак оформив дубль, а ще за мить Бабяк пострілом зблизька зробив те ж саме – 4:0. На 16-й хвилині Олександр Поляк на лівій стійці замкнув простріл із протилежного краю штрафного майданчика – 5:0. Через дві хвилини Головчак оформив хет-трик і встановив остаточний рахунок – 6:0.
 
Двобій за бронзові нагороди пройшов, на диво, в рівній боротьбі. На 4-й хвилині лідер «Великих Ком’ят» Шаркадій ударом головою замкнув навіс із правого флангу, та через хвилину Арсен Гал ударом зблизька відновив рівновагу – 1:1. Ще через дві хвилини Шаркадій оформив дубль, та Гал за мить зробив те ж саме – 2:2. У 2-му таймі продовжились гойдалки в рахунку. На 13-й хвилині Шаркадій результативно завершив контратаку по центру ударом у правий кут і оформив хет-трик – 3:2. Та через дві хвилини Арсен завершив атаку лівим флангом і досяг того ж самого – 3:3.
 
Після цього у виноградівців було як мінімум три нагоди вирвати перемогу. Найкраща – коли гравець із двох метрів пробив повз порожні ворота. У серії післяматчевих пенальті виноградівці перший влучилили в поперечину, другий – відбив воротар, третій Ерік Мезел реалізував ударом у дев’ятку, а від ком’ятців перші два відбив воротар Мілан Баник, третій Шаркадій пробив повз ворота, що дало рахунок не на їхню користь – 0:1. Мілан Баник, якого пізніше визнали кращим воротарем змагань не приховував задоволення: «Наша команда задоволена результатом, особливо важко далась ця гра в серії пенальті».
 
У фіналі «Олімпу» опонувало «Сільце». Долю гри вирішив досить швидкий гол на 3-й хвилині, коли Микита Немецков реалізував вихід на воротаря – 1:0. Через п’ять хвилин у їх опонентів була краща нагода зрівняти. Коли триходівка завершилась ударом із середньої відстані в поперечину. На старті другого тайму на 11-й хвилині прихований простріл зліва від кращого бомбардира змагань Мирослава Бабяка ударом зблизька замкнув Попов – 2:0. Через п’ять хвилин іршавець Станіслав Сабов, якого визнали кращим гравцем змагань, вибіг віч-на-віч із воротарем, та останній зреагував. На 19-й хвилині Немецков замкнув черговий хитрий простріл Бабяка й оформив дубль – 3:0. Мирослав Бабяк не приховував свого задоволення від результату своїх партнерів та свого визнання: «Такі передачі, коли дивлюсь в одну сторону, а далі віддаю в інший бік, відпрацьовую на тренуваннях. Так як усі суперники фінальної частини були сильні, то довелось їх застосовувати. Що стосується моїх голів, то в них частка всієї команди – хтось добре стояв у воротах і захищався, що дозволяло вільно атакувати, а інші віддавали багато точних передач».
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua
ФОТОРЕПОРТАЖ із турніру дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.

 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1398 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: