Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Василь Рущак: "Потрібно грати для своїх односельців"
17:10
Василь Рущак: "Потрібно грати для своїх односельців"
Про підготовку до Зимового кубка району – в інтерв’ю з президентом ФК «Свобода» Василем Рущаком.

Василь Рущак: – Василю Юрійовичу, будемо відвертими, після того, як у минулому сезоні за кілька турів до завершення чемпіонату ви зійшли з дистанції, мало хто очікував побачити команду в цьому сезоні. Але ви заявили команду. Що вас спонукало до цього?

– Одразу хочу вибачитися перед уболівальниками та футбольною громадськістю району за минулорічний сезон. Скажу як є, сезон завершувався, а команда займала останню позицію в чемпіонаті. Ми готові були грати і не результат стояв на першому місці, але склалися форс-мажорні обставини. Під час чемпіонату низка гравців виїхала за кордон. Думали дотягнемо до фінішу своїми силами, але багато наших футболістів працюють на термальних водах у Косино. Сталося так, що спочатку одна гра припала на їх робочий день, згодом – інша. За браком футболістів, ми не змогли виїхати на календарні ігри. Період дозаявки було завершено. У результаті ми зійшли з дистанції, але на сьогодні стан змінився – виросли наші талановиті юнаки, які мають бажання грати. Більше того, я, як сільський голова, турбуюсь про дозвілля односельців. Вихідними у селах одна розвага – футбол. Нині наш район переживає не найкращі часи в плані масовості футболу, багато футболістів грає за кордоном. Ми всі бачимо, як зменшується кількість команд. Для мене це небайдуже, тож участю Свободи в змаганнях намагаюсь внести свою лепту в чемпіонат району. І, повірте, це не пишномовні слова, а моя щира позиція.

– Тож Ви вже заявляєте, що ФК «Свобода» стартує і в чемпіонаті?

– Безперечно, я зроблю все, що від мене залежить, аби наша команда грала в чемпіонаті. Я розумію, що буде нелегко, але ми не ганяємося за трофеями і усвідомлюємо, що важко буде боротися з лідерами чемпіонату. Такими наприклад, як «Зірка» (Берегово), «Артос» (Гать). Але, в першу чергу, грати потрібно для своїх односельців. Головне, щоб була підтримка спонсорів. Минулого сезону нам надали допомогу сільський фермер Фреган та ТОВ «АГРО Свобода». Вони покрили левову частку витрат. Ми не маємо футболістів, яких необхідно матеріально заохочувати. Грають свої, сільські, то і витрати мінімальні.

– Як розумію конкретного завдання перед командою нема?

– Головне – взяти участь у змаганнях, відстоювати честь села на футбольному полі. Важко сказати якої майстерності будуть футболісти інших команд, тому будемо визначатися по ходу, реально оцінюючи свої можливості. Але не збираємося бути статистами, будемо виходити на поле і боротися. Упевнений, футболісти «зуби покажуть» і не будуть хлопчиками для побиття.

– В останні роки ваша доросла команда завжди перебуває серед аутсайдерів. А юнаки були і призерами, і, пам’ятаю, вигравали юнацькі бліцтурніри. Куди зникають ці таланти?

– Найперше, дуже багато випускників нашої школи поступають у вищі навчальні заклади обласного центру або навчаються за межами Закарпаття. Приїжджати на ігри по неділям не можуть. Частину хлопців забирають інші колективи, які мають змогу зацікавити їх матеріально. Але найбільшою проблемою є заробітчанство. Буває так, що заявляється хлопець на сезон, відіграє 2–3 ігри, а коли випадає нагода заробити і виїжджає за кордон. На превеликий жаль, така правда нашого сьогодення.

– Доводиться чути від команд, що у вас погана інфраструктура. Поле в незадовільному стані. Що скажете?

– Повністю погоджуюся. Правду кажуть. І це питання на порядку денному. Побудову нового футбольного поля з кращими умовами нами включено в генеральний план. Відведена інша ділянка для його встановлення. Поки що не все для готове, але ми над цим працюємо. У сезоні 2017 року ще будемо грати на цьому полі. Але обіцяю, що зробимо все, аби виправити ситуацію. І наше поле відповідало вимогам регламенту. Тож із наступного сезону, сподіваюсь, будемо приймати гостей на новому сільському стадіоні.

– І традиційне запитання, яке задаємо всім. Хто фаворити Зимового кубка?

– Відповідь не проста. Але, як на мене, ми маємо на сьогодні чотири колективи, що здатні до боротьби за найвищі місця. Це «Зірка» (Берегово), «Артос» (Гать), «Яноші» та «Талісман» (Великі Береги). До цієї когорти, при певних обставинах, можуть потрапити «Велика Бийгань» та «Кідьош». 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1115 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: