Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Важкі п'ятнадцять хвилин для ДЮФК Мукачево
21:42
Важкі п'ятнадцять хвилин для ДЮФК Мукачево
Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч, що відбувся на стадіоні «Юність» у Виноградові між місцевим «Севлюшем» та «ДЮФК Мукачево».

Пропонуємо вашій увазі репортаж про матч, що відбувся на стадіоні «Юність» у Виноградові між місцевим «Севлюшем» та «ДЮФК Мукачево».

Орієнтуючись на показники обох клубів у цьому сезоні я очікував, що в цьому двобої перевагу в два мячі здобудуть господарі, яким слід було реабілітовуватись перед своїми фанами подвійно. По перше вони в другому колі на цьому ж стадіоні отримали «нічиєю по вухах» від мукачівців, а в минулому турі аж дуже погіршили собі різницю голів у Поляні, де позитивні емоції отримали тільки від красеня-стадіона, та зовсім не від суддівства.

Перший тайм пройшов за невеличкої територіальної переваги господарів. Про те з яким настроєм вони підійшли до цього двобою свідчить той факт, що першого удару вони завдали вже на 2-й хвилині, та пострілу Чейпеша, як і наступним ударам його партнера Міци та суперників Великого та Шведюка, бракувало влучності. Мукачівці віддавали перевагу атакувальним діям через правий фланг, звідки йшли гострі передачі у штрафний майданчик. Саме після такого прострілу на 3-й хвилині від Рацина на удар з льоту наважився Нурієв, та мяч пролетів трохи вище поперечини.

Якщо на початку першого тайму винорадівці мали невеличку перевагу тільки за володінням мячем (за ударами була рівновага – 2:2), то в середині тайму господарі атакували гостріше і випередили суперника як за ударами, так і за влучаннями у площину. Гості у цьому відрізку запамятались тільки швидкими переходами від захисту в атаку, та ударом Гея, який прийняв на свою голову Віщак. Внаслідок цього зовсім не тендітний Ерік опинився в нокдауні. Та вже за мить виноградівці покарали опонентів за цей «прицільний вогонь» по гравцях. На завершенні атаки правим флангом партнери вивели на оперативний простір Мудру і той перекинув круглого над Дядюком – 1:0. При цьому як виноградівці, так їх опоненти згадали, що майже ідентичний м’яч тим же флангом вдався виноградівцям у попередній очній дуелі. Та тоді він приніс тільки мирову. Ще одного удару з гострого кута на 29-й хвилині завдав Мешко, який опинився на завершенні атаки правим краєм. Та цього разу на висоті був Дядюк, який відбив і з другої спроби забрав круглого до рук.

У кінці першого тайму мукачівці вирівняли гру. Рівновага була й за небезпечними моментами. І хоча за ударами господарі трохи випередили опонентів – 2:0, та перший із них від Мудри не ніс особливої загрози. А от біля воріт «Севлюша» було дуже гаряче на 37-й хвилині, коли Рацина виводили на побачення з воротарем, та Козар на якусь мить випередив його, кинувся в ноги та забрав шкіряну кулю. Через хвилину, після удару Еріка Віщака, мяч вдруге опинився у воротах мукачівців, та Юрій Шимон зафіксував порушення від цього атакувального тарана команди за мить до взяття воріт. Незадовго до свистка на перерву місцевим вдалась атака віялом із поступовим переведенням мяча з правого на лівий фланг, у якій найактивнішу участь взяли Ерік Віщак, Мудра та Чонка. Останній розстрілював воротаря впритул, та той зреагував.

Початок 2-го тайму також пройшов за невеликої переваги «Севлюша» як за володінням мячем, так і за ударами. Мукачівці компенсували це трохи кращою реалізацією моментів, та їм першим довелось виймати мяча. Спрацювала чергова атака виноградівців по центру, коли Жуков вчасно підбіг на добивання після удару одного з партнерів – 2:0. Суперник відповів фланговими передачами у штрафний майданчик. Після першого навісу на 52-й хвилині від Томи на виході надійно зіграв Козар. Та вже за мить і він був безсилим врятувати своїх, коли на простріл зправа від Рацина відгукнувся Нурієв, якого залишили без нагляду Юрій Віщак та Шопота – 2:1. Через дві хвилини мукачівці видали аналогічний простріл з лівого флангу від Нурієва на Рацина, та цього разу Юрій Віщак вдало зіграв на випередження. Ще після одного навісу в район одинадцятиметрової позначки від Трачука вдалим виходом з воріт його нейтралізував Козар.

У середині тайму гра стала трохи жорсткішою та нервовішою. Шимону все частіше довелось запалювати жовте світло в обидва боки. Команди були в передчутті розв’язки, тому намагались використати всі фактори, щоб схилити шальки терезів на свій бік. Спочатку виноградівці на невеликий термін часу віддали ініціативу, в розрахунку на контратаки, та ледь не поплатились за це на 64-й хвилині. На завершенні мукачівської атаки по центру Нурієв, скористався хорошим пасом від Шведюка та цілив у нижній кут, однак круглий полетів у сантиметрах поруч зі стійкою. Цей момент подіяв на підопічних Івана Білака як холодний душ і вони почали накочувати свої атаки.

Найактивнішу участь у їх побудові взяли Міца, Чонка та Ерік Віщак. Найгостріше було на 62-й хвилині, коли Міца прострілив на лінію воротарського майданчика , а Ерік Віщак гарматно пробив головою. Та «Сокер-Зевс» змилостивився над мукачівцями і відправив круглого до хлопчаків за воротами.

Кінець тайму був повністю за господарями. На останню пятнадцятихвилинку Іван Білак освіжив атаку Єжовим. Як наслідок, кожна гостра атака завершувалась «валідольним станом» (в хорошому сенсі цього вислову) для Золтана Сільваші. Спочатку Чонка ювелірним середнім пасом вивів Мудру віч-на-віч з воротарем і той переправив мяч у лівий нижній кут – 3:1. Далі багатоходівка правим флангом зі зміщенням до центру, за участю півкоманди, завершилась точним ударом Єжова в правий кут – 4:1. У наступній атаці Чонка самотужки пройшов півполя, залишивши при цьому «з носом» кількох супротивників, і переправив мяч у ворота – 5:1.

У гостей запамятався тільки удар зі штрафного з 25-ти метрів від Михайла Ряшка, коли мяч полетів поруч зі стійкою, та гострий простріл Трачука на Варваринця, який нейтраізували захисники. На 89-й хвилині виноградівці могли поставити жирну крапку, коли розігнали якісну атаку правим флангом зі зміщенням до центру. На її завершенні Мудра асистував Чонці, а той намагався м’яко переправити мяч у лівий кут, та воротар у стрибку забрав мяч в руки.

Виноградівці поки залишають «в грі», тобто у них ще є можливості зачепитись хоча б за бронзовий комплект нагород. Для мукачівців ця поразка нічого не перекреслила. Вони впевнено тримаються на позиції умовного чемпіона нижньої половини таблиці і паралельно захищають честь Закарпаття на всеукраїнському рівні.


Арбітр – Юрій Шимон
Асистенти – Сергій Боднар, Мирослав Горгош
Делегат ФФЗ – Михайло Митровський.
Глядачів 700.

«Севлюш» – «ДЮФК Мукачево» – 5:1

Голи: Мудра, 19, 76, Жуков, 49, Єжов, 78, Чонка, 82 – Нурієв, 53.

«Севлюш»: Василь Козар, Себастьян Шопота, Віталій Чейпеш, Юрій Мешко (Юрій Єжов,73), Мирослав Мудра, Олександр Міца, Юрій Віщак, Ерік Віщак (Василь Симканич, 83), Олександр Логойда, Юрій Чонка, Дмитро Жуков.
Тренер – Іван Білак.

«ДЮФК Мукачево»: Володимир Дядюк (Борис Ковня, 46), Михайло Ряшко, Віктор Гей, Юрій Костак, Віталій Трачук, Юрій Тома, Олексій-Павло Шведюк, Валентин Великий (Руслан Гогерчак, 61), Анатолій Нурієв, Володимир Варваринець, Дмитро Рацин (Іван Варваринець, 65).
Тренер – Золтан Сільваші.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 948 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: