Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Важкі три бали для «Оболоні-1» (ФОТО)
21:21
Важкі три бали для «Оболоні-1» (ФОТО)
Після майже товариського поєдинку проти своїх дублерів на підопічних Олександра Браєра чекало значно важче протистояння проти «Копані».

Після майже товариського поєдинку проти своїх дублерів на підопічних Олександра Браєра чекало значно важче протистояння проти «Копані».

Цей матч проходив на трохи гіршому полі. Однак, бойовий запал обох колективів був таким, що під час зіткнень гравців здавалось газон спалахне від пристрастної жаги вигризти результат.

Перший тайм трохи краще провели пивовари, які завдали удару по воротах «жовто-чорно-білих» (такою була форма копанців на старті гри)вже на 2-й хвилині. На щастя для Неймета загроза його воротам тоді була мінімальна. Та вже після наступної атаки по центру йому довелось виймати мяч із сітки. Миколі Росоха вдався легенький, але на диво більярдний удар у лівий кут. Цей швидкий гол вніс розгубленість у дії захисту команди з села близнюків. Цим сповна скористались «зелено-біло-чорні». Під час їх атаки правим флангом суперник виніс мяч по центру, та так що той ліг на ногу граючому тренеру Браєру і він з ходу вгатив круглого в праву шістку, змусивши місцеву уболівальницьку торсиду заревти від задоволення. Копанці отямились тільки після закінчення першої десятихвилинки, коли на 11-12 хвилинах згадали про атаки правим флангом та по центру. В цей час було кілька спроб завдати удару, які наштовхнулись на захисний мур пивоварів.

Середина тайму була набагато спокійнішою щодо небезпеки воротам. Оболонці могли довести рахунок до розгромного на 20-й хвилині, коли їх 20-й номер Калинич замикав простріл з правого флангу на дальній стійці та на мить розминувся з мячем, чого не скажеш про стійку, в яку він влетів на повному льоту. У цьому протистоянні живої та неживої матерії Юрко зазнав ушкодження, та на щастя все ж зміг повернутись у гру. Копанці відповіли через кілька хвилин атакою правим краєм. Після їхнього вкидання, в британському стилі, з-за бокової у штрафну зону мяч влучив у руку Похилюку. Грубінка вказав на одинадцятиметрову позначку, що не могло сподобатись місцевим ультрас. Свищо з точки відправив круглого точно в лівий нижній кут. Драгула вгадав, та не дістав його – 2:1.

Цей гол трохи оживив гру «Оболоні», яка в кінці тайму взяла під свій контроль мяч, не даючи супернику навіть думати про входження у штрафний майданчик. Було видно, що вони краще орієнтуються в грі на такій жижі (я про місцеве поле). Вони грали просто і надійно, коли під час атак віддавали середні паси вперед в надії, що швидкі та чіпкі партнери підхоплять його. На 27-й хвилині в центрі захисту «Копані» стався провал, яким скористався Міллер. Він віддав на Калинича, а той скинув під удар Ігорю Пилипу. Після пострілу з ходу від останнього мяч полетів у сантиметрах над поперечиною. Воротар був неготовий до такої дії суперника і тільки поглядом супроводжував політ круглого. У копанців запамятались хіба навіси зі стандартів та з гри, на які втім першими щоразу підключались суперники.

Другий тайм був набагато нуднішим за першу половину що стосується небезпечних моментів, та гравці розважали публіку ефектними падіннями та поштовхами суперників у болото. Також було кілька сутичок гравців, які змусили Грубінку нароздавати чимало жовтих карток. Початок 2-го тайму був кращим відрізком копанців, які заробили цілий ряд стандартів із різних позицій. Гострота йшла з правого флангу, та суперник зміг ціною надзусиль відбитись.

У середині тайму гравці «Оболоні» згадали про атаку і це принесло певний позитивний результат. Під час просування вперед правим флангом вони заробили фол і що найголовніше другу жовту картку для Фурика-молодшого. Саме це дозволило місцевим повернути контроль над мячем до своїх ніг. Утім копанці таки змогли провести кілька контратак. Одна з них лівим флангом, яка сталась на 51-й хвилині, завершилась ударом головою Фозекоша з передачі Дорогі, та круглий полетів над поперечиною. Воротар контролював його політ.

У кінці тайму «Оболонь» не давала жодного важеля супернику для здобуття залікових балів. До всього у команд почало непогано виходити ловити суперників у офсайдну пастку. Спочатку в неї на 63-й хвилині попав Дорогі, який міг забивати за «Копаню». Через дві хвилини в ролі одинадцятого зайвого опинився Форкавець, коли Браєр прострільною передачею знайшов його на лівій стійці воріт суперника. Тарас з льоту переправив мяч в сітку, та вже за мить його погляд, як і увага запальних фанів була спрямована в бік Маточки та його прапорця.

Ще через три хвилини Фляшко міг виходити віч-на-віч із воротарем, та в останній момент Гулянич таки зміг вибити від нього мяч. На першій доданій хвилині Грубінка вирівняв склади команд. Коли після найбільшої штовханини він показав кілька жовтих карток, то стало зрозуміло, що для Хайнаса жовтий колір запалав вже вдруге. Гра завершилась мінімальною перемогою фаворита.


Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Микола Маточка та Роман Фаринич
Делегат – Георгій Жига

Стадіон «Оболонь-арена», 300 глядачів

«Оболонь-1» Хуст – «Копаня» Велика Копаня – 2:1 (2:1)

Голи: Росоха, 4, Браєр, 6 – Свищо, 24.

Вилучення: Хайнас, 71 – Фурик-молодший, 49.

«Оболонь-1»: Віктор Драгула, Олександр Браєр, Юрій Калинич, Ярослав Мадяр, Віталій Міллер, Сергій Панця, Василь Пилип, Ігор Пилип, Анатолій Похилюк, Микола Росоха, Владислав Хайнас.
Запасні: Ярослав Бучок, Антон Вайнраух, Володимир Гарастей, Роберт Пилип, Михайло Томишин, Тарас Форкавець, Юрій Фотан, Олександр Фляшко, Олександр Макарусь.

«Копаня»: Ігор Неймет, Антон Близнюк, Іван Фурик-старший, Володимир Попадинець, Михайло Барник, Іван Фурик-молодший, Михайло Свищо, Іван Гулянич, Василь Фозекош, Степан Січ, Михайло Дорогі.
Запасні: Василь Бігун, Ігор Ловска, Михайло Пилип, Михайло Антолик, Михайло Чізмар, Юрій Мотрин.

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 682 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: