Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вдруге реабілітуються розгромом
22:50
Вдруге реабілітуються розгромом
Про чергове сусідське дербі між уже більш дорослими вихованцями Виноградівської та Іршавської дитячо-юнацьких футбольних шкіл далі.

Вдруге реабілітуються розгромом
Рівно рік минув із того часу, коли «Бужора» у вогких умовах вигризла майже з виноградівських грудей золоті нагороди вищої юнацької ліги, а уболівальники ще й досі з захопленням згадують той двобій. Сьогодні молодший «Севлюш» суттєво оновив свій склад. Не можна сказати, що роблять це слабшими, від попередніх, виконавцями.
 
Можливо юнацькому колективу «Закарпатської Південної Пальміри» не вистачає зіграності та стабільності складу, аби боротись за передові позиції з однолітками з «Мункача», «Витязя», «Ужгорода» та «Середнього».
 
У «Бужори» так взагалі мабуть повна зміна складу із суттєвим омолодженням настільки, що на запасних гравцях форма виглядає ніби вона знята для них із баскетболістів «Чікаго Булс». Нові й нові обличчя …, тому фани тільки звикають до їх сором’язливих дій на полі.
 
Протягом завершального поєдинку чемпіонату виноградівці чередували силове притискання суперника до його штрафного майданчика з невеличкими рідкісними перепочинками.
 
Деколи іршавці навіть вибігали в контратаки, й тоді було помітно, що певний потенціал у окремих із них наявний, та роботи з цим «футбольним Піноккіо» у «папи Віктора» (мається на увазі тренера «Бужори») ще непочатий край.
 
У першому таймі господарі досить багато володіли м’ячем, та користі їм це не принесло. Натомість їх суперники забили вже ближче до середини тайму. Ударом із середньої дистанції з пів-оберта приклався Шуба й досить швидко відкрив рахунок – 0:1. Далі Петречко з далекої відстані невідпорно пробив. Луцанич стрибав, та не зміг дістати – 0:2.
 
На початку другого тайму іршавці змогли вийти в досить непогану контратаку по центру за участю Галаса, Березная та Дубровки. На її завершенні господарі кілька разів намагались пробити. Один із пострілів влучив у рамку. Вашкеба відбив. Ще один удар заблокували захисники.
 
Та в середині тайму Олашин, який протягом поєдинку виконував велику кількість роботи попереду на приймання м’яча й без нього, відгукнувся на дальній стійці на простріл із лівого флангу від Шуби й довів рахунок до розгромного – 0:3.
 
Далі Феєр досить швидко пострілом із середньої відстані вколотив ще один гол – 0:4. Жирну крапку ударом із ходу метрів із десяти з центру карної зони поставив потенційний лідер виноградівців Петречко, м’яч після удару якого Луцанич супроводжував тільки поглядом – 0:5.
 
Цією звитягою виноградівці потужно вкарбували свою назву в провідній пенті кращих юнацьких команд Закарпаття 2018 року, бо відрив від шостого місця склав понад дві перемоги. Іршавці, незважаючи на локальну поразку, залишились на сьомій позиції, що на одне місце вище від знаходження основного складу своєї команди в табелі дорослих складів. Надалі обом колективам слід добре відпочити, а далі проаналізувати над чим працювати, щоб у наступних сезонах підніматись вище цьогорічних показників.
 
А щодо гри мільйонів загалом, то на Іршавщині триватиме й надалі футбольний бум із поєднанням дорослих матчів (Ліга чемпіонів Закарпаття, регулярні матчі двох турів Західної зони першості Закарпаття за участю «Заріччя» й «Сільця», має відбутись також суперкубок району між «Бужорою» та «Дружбою») та дитячо-юнацьких матчів (четвертого листопада фактично бронзова, й дуже оптимістична для місцевих фанів, битва юнаків «Сільця» проти «Бобовища» й одинадцятого листопада двобій у Заріччі місцевих проти колективу з Невицького, по два матчі у двох вікових категоріях ще зіграє й ДЮФК «Сільце» у вищій лізі в ДЮФЛ Закарпаття, одне з цих протистоянь домашнє першого листопада (згідно з графіком при турнірній таблиці на сайті ФФЗ) проти потужного «Мункача»).
 
Виноградівщина також в зимову сплячку не збирається. Уже цієї неділі дорослий «Севлюш» на красені стадіоні «Минай» може доповнити золоті нагороди регулярного чемпіонату суперкубком Закарпаття, яким виноградівці володіли в 2016-му році. Щодо юнацького футболу, то ДЮСШ «Виноградів» зіграє ще двічі по два матчі в категоріях U 13 та U 15 вищої ліги ДЮФЛ Закарпаття. Одне з цих протистоянь домашнє тринадцятого листопада проти потужного «СДЮШОРа» (особливо сильним має стати матч у старшій категорії). Тривають баталії ДЮФК «Севлюш» та ДЮСШ «Колос» у Західній зоні першої ліги ДЮФЛ Закарпаття, де також чимало цікавих матчів. Так десятого листопада «колоскові» приймають міцний ДЮСШ «Воловець», а сімнадцятого «падолиста» «Севлюш» зустрінеться вдома з потужним аж до кореня закарпатських нарцисів ДЮСШ «Хустський район».
 
 
Арбітр – Олександр Абель
Асистенти – Сергій Наскалов та Мирослав Гала
Делегат ФФЗ – Василь Козик
 
28 жовтня, стадіон «Авангард» – головна арена Іршавської обєднаної територіальної громади, ясно, + 15 градусів, 87 глядачів
 
«Бужора» U 18 Іршава – «Севлюш» U 18 Виноградів – 0:5 (0:2)
 
Голи: Шуба, 22, Петречко, 33, 65, Олашин, 49, Феєр, 56.
 
«Бужора» U 18: Іван Луцанич, Петро Горзов, Ростислав Котубей, Віктор Дубровка (Василь Ківеждій, 61), Іван Бізіля (Віталій Черничко, 45), Андрій Химич, Віктор Дуркот, Ярослав Сенинець (Максим Тесличко, 37), Василь Галас (Артур Поляк, 48), Артур Кирлик, Василь Березнай.
Запасні: Євген Ширило.
тренер – Віктор Цогла.
 
«Севлюш» U 18: Владислав Вашкеба, Себастьян Феєр, Сергій Кутняк, Богдан Боднарюк (Владислав Петровка, 61), Едуард Мар’ян (Євген Васильняк, 51), Іван Корпош (Іван Федьо, 36), Роман Петречко, Руслан Шуба, Едуард Шітив (Олександр Чорба, 47), Ерік Нодь, Едгар Олашин.
Запасні: Віктор Зейкан.
старший тренер – Іван Русінка, тренер – Петро Котубей.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 623 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: