Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » ​"Велика Копаня" здобуває перемогу над фаворитом (ФОТО)
14:49
​"Велика Копаня" здобуває перемогу над фаворитом (ФОТО)
Про найцікавіші епізоди найбільш конкурентного двобою Східної зони дізнавайтесь далі.

​ Хоча «Карпати» й приїхали в ранзі фаворита змагань, який налягає на п’яти лідеру, та фактор домашнього поля вирівнював шанси до 50 на 50 %. Тим паче, що господарі були подвійно вмотивовані. По-перше, у них ще збереглась у пам’яті поразка в першому колі в Рахові, яка стала одним із епізодів, які вплинули на відсутність підопічних Михайла Фурика серед реальних претендентів на нагороди. По-друге, тиждень тому копанці віддали очки головному аутсайдеру змагань Вишкову. Тож не дивно, що матч був хоча й не надто видовищним, та все ж дуже бойовим, коли постійно відбувалась боротьба на кожному клаптику поля.

Перший тайм трохи активніше розпочали гості, у яких в прямому сенсі заводив партнерів традиційно активний Іван Микуличинський. Утім, їм довго не вдавалось довести до логічного завершення свої атаки. На 8-й хвилині рахівці таки змогли прорватись лівим флангом зі зміщенням до центру й Лазарчук пробив із 18-ти метрів. Рикошетом від захисника м’яч полетів повз праву стійку.

Надалі господарі не дозволяли такого опонентам, а через дев’ять хвилин розгорнули свою широку атаку за участю Логойди, Агапітова, Гулянича та Штефанка, яку розпочали з правого флангу й продовжили поступовим зміщенням до лівого краю штрафного майданчика. На завершенні Іван скинув під удар Юрію й Штефанко пробив з ходу. Та круглий, рикошетом від опонента, полетів повз ближню ліву стійку.

Ще з більшою широтою думки на 25-й хвилині пішли вперед «Карпати». Іван Микуличинський з лівого флангу вирізав діагональ на правий край штрафного майданчика на Рошка. Роман прострілив на лівий край воротарського майданчика, куди неймовірним чином встиг Іван. Микуличинський знову зробив простріл у центр на Грегорчака. Михайло опинився на вбивчій ударній позиції з лінії воротарського майданчика, та на якусь мить розминувся з м’ячем і дозволив суперникам винести його. Через хвилину нова атаку лівим флангом завершилась порушенням правил проти Івана Микуличинського в 30-ти метрах від воріт. Сам постраждалий пробив поруч з дальньою стійкою.

Ще небезпечніше було на 39-й хвилині, коли на завершенні наступу по центру Іван коротко віддав на ще одного Микуличинського, а Юрій підступно, з відскоком від газону, пробив із лінії штрафного майданчика. На щастя для Пилипа, якому було важко зреагувати, м’яч оминув ліву стійку із зовнішнього боку воріт. Та останню нагоду в першому таймі мали копанці, які через три хвилини провели атаку по центру зі зміщенням до лівого флангу за участю Свища, Фозекоша, Штефанка та Агапітова. На її завершенні Юрій навісив у штрафний майданчик, а Ігор влучив у дальній від себе лівий нижній кут. Семенюк у падінні, не без труднощів, зреагував на цей удар.

Друга половина матчу мало чим відрізнялась від першої. Хіба трохи додалось нервовості в діях гравців обох команд, що влаштовували словесні перепалки між собою та з арбітрами. У деяких моментах Сергій Гецко сприймав це як комплімент на свою адресу й в подарунок нагороджував їх жовтим світлом.

На 51-й хвилині Гулянич повернувся допомагати партнерам у захист і порушив правила проти тезки Микуличинського. Тимочук із стандарту навісив на лівий край штрафного майданчика, де Верко мав замикати, та з 6-ти метрів як слід не влучив по м’ячу і той полетів повз ближню стійку. Ще краща нагода відкрити рахунок була через дванадцять хвилин. Іван Микуличинський отримав круглого по центру й середнім пасом знайшов на правому краї штрафного майданчика Рошка. Роман був сам перед воротарем і цілив у дальній кут, без шансім для воротаря. На щастя для Пилипа м’яч полетів у сантиметрах повз стійку.

На 76-й хвилині копанці нарешті змогли вибігти в контратаку правим флангом. На простріл звідти у карному майданчику відгукнувся Агапітов, який намагався влучити в лівий кут. На щастя для Семенюка, що лежав на газоні й не міг зреагувати, м’яч зрикошетив від захисника на кутовий. Після надання медичної допомоги воротарю Свищо навісив із цього стандарту, а Гулянич ударом головою з семи метрів вколотив круглого під поперечину – 1:0.

Після цього гра стала ще більш нервовою, що не сприяло конструктивній роботі на атаку. Це звичайно було більше на руку господарям, які вели в рахунку, вміло відбивались і час від часу загострювали ситуацію попереду. Вони навіть могли подвоїти рахунок на 85-й хвилині, коли розігнали контратаку з використанням обох флангів за участю Штефанка, Логойди, Фозекоша та Гулянича. На постріл Івана в лівий кут зреагував Ковач, який зберіг більш прийнятну різницю в рахунку.                    
 
 
Арбітр – Сергій Гецко
Асистенти – Андрій Сімку та Соболч Алмаші
Делегат ФФЗ – Іван Кампов
 
с. Велика Копаня, стадіон «Колос», + 23 градусів, хмарно,  часом дощ, 300 глядачів
 
«Велика Копаня» – «Карпати» Рахів– 1:0
 
Голи: Гулянич, 78.

«Велика Копаня»: Михайло Пилип, Владислав Кікало, Ерік Івашко, Юрій Штефанко, Олександр Логойда, Михайло Свищо, Михайло Будз (Іван Фурик-молодший, 68), Василь Фозекош, Іван Фурик-старший, Ігор Агапітов, Іван Гулянич.
Запасні: Іван Фурик-наймолодший, Михайло Барник.
Тренер – Михайло Фурик.

«Карпати»: Олексій Семенюк (Юрій Ковач, 80), Юрій Микуличинський, Іван Микуличинський, Павло Брана (Петро Боднар, 46), Богдан Тимочук, Роман Лазарчук, Юрій Верко, Михайло Грегорчак (Юрій Яремчук, 68), Роман Рошко (Іван Кокіш, 86), Микола Романюк, Микола Вішован.
Тренер – Андрій Панасюк.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 940 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: