Головна » Усі публікації » на Закарпатті » «Великі Лази» підкорили намулисту річку
21:39
«Великі Лази» підкорили намулисту річку
На стадіоні села Заріччя відбувся матч другого туру між "Великими Лазами" та "Боржава" Боржавське.

На стадіоні села Заріччя відбувся матч другого туру між "Великими Лазами" та "Боржава" Боржавське.

До вашої уваги репортаж про поєдинок 2-го туру Ліги Чемпіонів Закарпаття між чемпіоном вищої ліги Ужгородського району 2014 року «Великими Лазами» та чемпіоном першої ліги Виноградівського району «Боржавою» з Боржавського. Команда з Ужгородщини приїхала на свій дебютний іспит за годину до матчу, провела якісне тренування і отримала настанови від Івана Ковача та Йосипа Микуланинця. Їх опоненти з Боржавського приїзжали невеликими групами, як це в нас часто відбувається з командами, яким ближче до місця призначення. Все би нічого, та на 14.00 повний склад у річкових ну ніяк не набирався. Воротар Дорчинець взагалі приєднався до своїх тільки в другому таймі. Це врешті решт і стало однією з причин, чому гра не пішла за сценарієм «Боржави», у яких була суттєва перевага у вигляді підтримки «дванадцятого гравця» на трибунах. Та згодом підїхало підкріплення, яке за словами боржавських уболівальників затрималось на богослужінні в церкві.

Сам поєдинок був дуже динамічним та видовищним. Команди відповідали атакою на атаку. Глядачі, які в цей день залишились вдома втратили багато.

Початок першого тайму пройшов за невеликої територіальної переваги боржавців, які в чотири рази перевершили опонентів за ударами та були трохи влучнішими – 25 % проти 0 % у команди з Ужгородщини. За звичним футбольним жаргоном річкові мали «вирішувати» долю поєдинку в цьому відрізку на свою користь. Головні нагоди були створені на 7-й та 8-й хвилинах після провалу центру захисту «Великих Лазів». За його наслідками один і той же нападник команди з Боржавського. Орієнтуючись на заявковий лист та викрики з трибун, я зробив висновок, що це скоріше за все це був Михайло Мізун, так як називали його Мішею. Так чи інакше, та він примудрився змарнувати дві 99.9 %-ві нагоди, які для нього створили його партнери, серед яких кращим у цьому відрізку та загалом у поєдинку був гравець під 11-м, до якого час від часу звертались Юрку (скоріше за все це був Брич, хоча в заявці під цим номером значився Іван Марущак). До слова сам Юрко і завдав перші два удари своєї команди на 4-й та 6-й хвилин з набагато гірших ніж у його партнера Міші, позицій. Першому з них бракувало влучності, а на другий зреагував воротар. У суперника запам’яталась швидка контратака на 5-й хвилині, коли Олег Мателешко вивів на удар Анатолія Гаврилешка, та той із дуже вигідної позиції запустив м’яч вище поперечини. Ще був один гострий навіс із кутового, після якого вдало зіграв тимчасово виконуючий обов’язки воротаря, а в звичному амплуа захисник із довгим волоссям (такий собі Едгар Давідс боржавського розливу).

У середині тайму перевагу у володінні м’ячем вже мали гравці з Ужгородщини, які завдали на один удар більше та були влучнішими – 100 % проти 0 % у «Боржави». Найпомітнішими в атаці були Віктор Сов’як, Анатолій Гаврилешко та Андрій Бокотей, які таранили захист зліва та по центру. На 18-й хвилині стався провал і в центрі захисту команди з Чингави (стара назва Боржавського). За його наслідками партнери вивели Сов’яка на побачення з воротарем і той переправив м’яч під ліву стійку – 1:0. Через шість хвилин суперник мав дуже хороший шанс відігратись, коли вивів на ударну позицію свого 5-го номера, та той не одразу пробив і цим скористався воротар, який вийшов і забрав круглого до рук. На 25-й хвилині стався ще один епізод, який суттєво вплинув на подальший перебіг подій – другу жовту за грубу гру отримав від Петра Котубея один із гравців «Боржави». Олег Мателешко зі штрафного влучив точно в правий кут, та в. о. воротаря вчасно змістився і забрав м’яч. У боржавців символічним був удар дуже повз ліву стійку від згаданого вище нападника Міші Мізуна.

Кінець першого тайму був найдинамічнішим відрізком у поєдинку і пройшов за невеликої територіальної переваги «Великих Лазів». І хоча за ударами була рівновага, та підопічні Івана Ковача були влучнішими – 75 % проти 25 % у зірок із Боржавського. Та м’яч жодного разу не влетів у сітку. «Боржава» могла зрівняти рахунок на 35-й хвилині, коли нападник Міша скинув під удар 10-му номеру «Боржави» (за заявкою це його тезка Чейпеш) і той цілив у ліву дев’ятку. Круглий пролетів у лічених сантиметрах від хрестовини. Через дві хвилини той же гравець пробивав не так небезпечно, та точніше. Воротар зреагував. У «Великих Лазів» атакувальні каруселі впроваджували в життя Гаврилешко, Сов’як та Мателешко, які втратили кілька нагод довести рахунок до розгромного. Найреальніша була на 43-й хвилині, коли на удар Сов’яка хоча й зреагував в. о. воротаря, та не зафіксував м’яч. Поряд був Гаврилешко, та його погляд був спрямований зовсім не в бік м’яча. Доки Анатолій згадав, для чого він опинився у воротарському майданчику, воротар забрав м’яч, підсумувавши рахунок першого тайму.

Початок другого тайму був досить рівним у володінні м’яча. Великолазівці мали мінімальну перевагу за ударам та були влучнішими – 75 % проти 50 % у «Боржави». На самому початку другого тайму воротар «Боржави» Михайло Дорчинець, який вийшов на другий тайм, ну дуже вже слабенько виніс м’яч від воріт на суперників. Чемпіони з Ужгородщини провели швидку атаку по центру, яку влучним ударом під праву стійку завершив Гаврилешко – 2:0. Через дві хвилини з передачі Гаврилешка влучно пробивав Вячеслав Куцик. Дорчинець кінчиками пальців зачепив круглого і той облизнувши поперечину зрикошетив на кутовий. Ще через три хвилини стався провал у центрі захисту «Великих Лазів», за наслідками якого «десяточка» чингавців, за заявкою Михайло Чейпеш, спрямував м’яч у над воротарем у лівий кут – 1:2.

Середина тайму ініціатива була на боці чемпіона Ужгородщини, який завдав в п’ять разів більше ударів та був трохи влучнішим – 60 % проти 0 % у «Боржави». На 63-й хвилині атака по центру від «Великих Лазів» завершилась влучним обвідним ударом від Мателешка під праву стійку. Дорчинець у стрибку перевів м’яч на кутовий. Ще краще проявив себе цей страж воріт за кілька хвилин, коли той же Мателешко клав м’яч під ліву стійку. Воротар стрибав. При цьому м’яч летів у нього над рукою. Та воротар якимсь дивом зреагував на цей постріл. Та активність далася взнаки ще за кілька хвилин, коли Бокотея у власній штрафній зніс другий номер «Боржави» і отримав у нагороду пенальті. Назаренко з точки пробив досить ризиковано, та все ж поцілив у самісіньку десяточку – 3:1.

У кінці першого тайму команди створили майже рівну кількість нагод. Рівновага була й за ударами. Та з влучністю справи були знову кращими у Великих Лазів – 50 % проти 0 % у боржавців. Річкові були близькими, щоб скоротити розрив у рахунку на 77-й та 82-й хвилинах, коли двічі пробивав 11-й номер. Та обидва рази футбольний бог був на боці суперника, бо м’яч пролетів зовсім поруч із незахищеними кутами брами. Остання реальна нагода забити була у «Великих Лазів» на 86-й хвилині, коли Гаврилешко сильним обвідним ударом зі штрафного повз стінку поклав м’яч у лівий кут, та Дорчинець у стрибку відбив круглого, підсумувавши не розгромну поразку своєї команди.


Стадіон «Колос»
Ясно. 100 глядачів

«Великі Лази» – «Боржава» Боржавське – 3:1 (1:0)

Голи: Віктор Сов’як, 18, Анатолій Гаврилешко, 48, Олександр Назаренко, 72 (з пенальті) – Михайло Чейпеш, 53.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 837 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: