Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Великий ляпас від «Великої Бийгані»
18:23
Великий ляпас від «Великої Бийгані»
Не менш великому виноградівському «Севлюшу».

Не менш великому виноградівському «Севлюшу».

Сьогоднішнє протистояння мене зацікавило через призму трьох аспектів: перше – я не отримав призначення як делегат ФФЗ, тож дорога відкрита на всі стадіони. Друге – цей поєдинок, без сумніву, вартує звання центрального. Третє – доволі тут «сильна» свалявська бригада арбітрів на чолі з паном Зубільчаком. Ні, не подумайте, жодної упередженості. Але, боюсь, мав рацію. Уже в матчі молодіжних складів рефері Гусєв не зовсім тримав гру під контролем. Дивом обійшлося без бійки між футболістами. Арбітри не налагодили зоровий контакт, тому частенько їх рішення суперечили одне одному та й здоровому глузду вцілому. Рахунок зустрічі 1:1.

Комфортний стадіон райцентру «Юність» зібрав близько тисячі вболівальників, а вболівальники, як Ви знаєте, тут досить затяті. Відтак, уже добрячий шмат хліба у тандемі з видовищем забезпечені. Третя хвилина зустрічі і на табло 0:1. Ніби невинна ситуація. Стандарт метрів із 32. Дьордь Пийтер пробив наче з гармати. Голкіпер супроводжував політ м’яча лишень поглядом. Красень-гол. Щонайменше, гол туру. Через кілька хвилин «Севлюш» міг відновити статус «кво».На удар з такої ж позиції, та вже в інші ворота, наважився Іван Чізмар. Іван Ковач, як у старі добрі часи, рятує команду. У Виноградові тільки все розпочиналось. «В. Бийгань», напевно випадково, поступившись у першому турі «Середньому», програвати права не мала. Принаймні, якщо на медалі претендує. А претендує точно. «Севлюш» теж зіграв не кращим чином, розписавши мирову з іршавчанами. Отже судіть самі. А ще вболівальники та й арбітри. Ех, не розчаровуватиму себе і Вас теж. Але все ж скажу, пан Сташко вже завоював «симпатію» глядачів хвилині так на 15, вигадавши собі положення «поза грою» на половині великобийганців. Дим пішов. Через 5 господарі марнують стовідсотковий момент – Ярослав Мудра із 5 метрів б’є повз ворота. Аргумент у відповідь – побачення голкіпера з Жаренком. Іван пробив повз ворота. Арбітр цього разу вгледів кутовий, я не бачив, та й вболівальники теж. Але це таке… Згодом не фіксує порушення правил з боку обох команд. Не можна, наголошую, не можна на такі ігри призначати таких арбітрів. Не приведи Господи, я не говорю про якусь симпатію. Я говорю про кваліфікацію рефері. Точніше, її відсутність. «Севлюш» активізувався, але м’яч уперто не йшов у ворота, а коли йшов, Ковач його приборкував. Михайло Гусєв на 30 хвилині гальмує перспективну атаку «Великої Бийгані», фіксуючи «лівий» офсайд. Згодом контрвипад Зубанича ціною жовтої картки нівелює захисник. Хоч тут арбітр розібрався. А через кілька хвилина поруч з карним гостей головами збиваються нападник і захисник. Зубільчак призначає штрафний на користь підопічних Тараса Вайданича. А чому не «спірний»..? Ось така була 45 хвилинка. Без додаткового часу і багатьма зупинками в грі…

Інший тайм. Інша погода, інші настрої у виноградівців. Такі ж похмурі як небо. Промінь виблиснув на 48 хвилині, коли Ярослав Мудра замикав головою подачу. Досвідчений Ковач м’яч витягує з кута. Склалось враження, що тут стіни допомагають гостям. Пригадується, певно, найпопулярніше інтерв’ю Кополовця. Те, що про церкву. Не так час ходити, але сходити хоч разу туди підопічним Білака треба. На 52 хвилині «Велика Бийгань» могла подвоїти перевагу. Блискучий прохід правим флангом від Гібалюка, простріл і Жаренко не зумів обіграти голкіпера. Опісля ініціатива справедливо перейшла до господарів. Несправедливо продовжували обслуговувати поєдинок арбітри. На 62 хвилині асистент Сташко фіксує положення «поза грою», а рефері Зубільчак залишає м’яч у грі. Усе, набридо, не звертатиму більше увагу на такі дрібні помилки від рефері. Через шість хвилин Зубільчак призначає пенальті у ворота «Севлюша». Жаренко, якому гра сьогодні не пішла, б’є в стійку. Після добивання м’яч летить. Ще через дві бий гань забиває з доволі сумнівного офсайду. Арбітр гол не зараховує. А на 72 Юрій Мешко вдало пробиває. М’яч з лінії воріт виносить захисник. Натомість Дьордь Пийтер на свій рахунок записав дубль. Він точно із шістнадцятки б’є в кут. Ось такий насичений відрізок часу видовищним футболу. Справу, погодьтеся, зроблено. «Бийгань» підтвердила свої наміри на високі в чемпіонаті показники. Ой, щось я зарано «Севлюш» поховав. На 86 хвилині віч-на-віч з Ковачем виходить Панюта. Владислав – переможець єдиноборства. 1:2. Основний час закінчився. Арбітр виправив помилку першого і щось там додав, але на результат це не вплинуло.

Насамзавершення. Шкода мені команди, тренерів, уболівальників, зрештою, інспектора і всіх небайдужих до футболу людей за те, що сліпий жереб несправедливо покарав їх такими арбітрами.


«Севлюш» - «Велика Бийгань» 1:2

Голи: Дьордь Пийтер (3, 78) – Владислав Панюта (86).

Стадіон «Юність» (оцінка поля - 5)
900 вболівальників

Арбітри:
Олександр Зубільчак – рефері
Олександ Сташко – 1-ий асистент
Михайло Гусєв – 2-ий асистент
Василь Попович – делегат ФФЗ

Віталій Біровчак

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1300 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: