Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Ветерани українського футболу зіграли з закарпатськими прикордонниками (ФОТО)
22:17
Ветерани українського футболу зіграли з закарпатськими прикордонниками (ФОТО)
Сьогодні, 19 листопада, в Ужгороді, на стадіоні «Авангард», відбувся унікальний товариський поєдинок.

Ветерани українського футболу зіграли з закарпатськими прикордонниками (ФОТО) На полі зустрілись відомі українські футболісти та команда прикордонників Закарпаття. Позмагатися з охоронцями кордону приїхали легендарні багаторазові чемпіони України, найкращі бомбардири світу, володарі кубків Європи, гравці олімпійських збірних. В складі команди зірок федерації футболу на поле виходили Олег Саленко, Василь Рац, Іван Яремчук, Сергій Коновалов, Юрій Дмитрулін, Едуард Цихмейструк, Віктор Мороз та інші. Таким чином спортсмени вирішили підтримати прикордонників та подякувати за роботу, яку військовослужбовці роблять на блокпостах в зоні АТО та вздовж лінії розмежування.

Перед футбольним поєдинком слова вдячності учасникам бойових дій за їх мужність і патріотизм висловили Голова Державної прикордонної служби генерал-полковник Віктор Назаренко та заступник голови Закарпатської області Олександр Петік. 

На трибунах за поєдинком спостерігали декілька тисяч вболівальників. Зокрема, прикордонники Чопського та Мукачівського загонів, їх рідні та близькі, а також мешканці Ужгорода та інших прикордонних міст Закарпаття.

Також, сьогодні зірки футболу та голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко подарували футбольні м’ячі учням Великоберезнянської школи-інтернату. Учнями школи є сироти та діти, батьки яких позбавлені батьківських прав, а учнівська команда цього року стала переможцем змагання юних друзів прикордонників.

Нагадаю, у вересні, схожий на сьогоднішній товариський матч відбувся у Маріуполі. Тоді зірки-ветерани українського футболу помірялися силами з прикордонниками Львівського та Мостиського прикордонних загонів, які перебувають у зоні АТО. Тоді в основний час матчу команди завершили з рахунком 3:3, а от в післяматчевих пенальті сильнішими виявилися прикордонники.

Ведучим всього футбольного дійства був відомий коментатор Олександр Гливинський.
 
Сама гра розпочалася у низькому темпі, та з часом обидві команди почали демонструвати бойовий характер, збільшуючи швидкості. Першими відмінну нагоду відзначитись мали господарі. Сергій Бублик пробивав з 12 метрів та Оксимець встиг заблокувати.

Біля інших воріт Цихмейструк з правого краю виконував простріл і м’яч знайшов руку захисника прикордонників, але арбітр не зупинив гру. Після навісу Смагіна Поповченко пробивав головою з 8 метрів, але Шуховцев на місці.
Гості частіше пробивали по воротам. Як от Цихмейструк з 14 метрів біля стійки та Дмитрулін, після скидки від Собуцького, удар Юрія кіпер перевів на кутовий.

Під завершення першої тридцятихвилинки господарі виходили три в два та не змогли переграти оборону супротивника і Кролевецький вистрілив з 17 метрів вище воріт.

В другому таймі продовжилась в’язка боротьба в центрі поля. У ветеранів трішки оживили гру Полтавець та Мороз, які і створили найбільш гострі моменти. Спочатку Валентин віддав на Мороза і останній гостро пробивав з 16 метрів. Пахомов з труднощами переводить м’яч на кутовий. Далі Полтавець розігнав атаку два в два із завершальним ударом з 15 метрів, та воротар знову на висоті.

Підопічні Дьордя теж мали лише дві хороші нагоди. Кролевецький небезпечно бив головою після подачі з кутового. А на останніх хвилинах зустрічі Кролевецький асистував Піняшку та удар Віталія з 13 метрів Шуховцев парирував.

По завершенні основного часу слідували пробиття пенальті. Вирішальним став перший удар у прикордонників, який пройшов вище воріт. Всі інші пенальтисти пробивали влучно. Останній, переможний, удар на рахунку Олега Саленка.

Обидві команди були нагороджені кубками з рук генерал-полковника Віктора Назаренка. Ну, і звісно, фото на згадку від памятного матчу для усіх гравців.  
     
 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Шкура, Томаш Бабич
 
Прикордонники Закарпаття – Зірки ФФУ 0:0 (по пен. 4:5)
 
Прикордонники: Станіслав Пахомов, Володимир Лютенко, Сергій Бублик, Денис Пацюк, Юрій Сема, Антон Павленко, Юрій Кашаба, Роман Кролевецький, Олександр Поповченко, Андрій Яценко, Андрій Смагін.
На заміну виходили: Володимир Авраменко, Віталій Піняшко, Михайло Мізун, Габар Мізун, Іван Кільч, Андрій Матуш, Вадим Литвин, Володимир Гридовий.
Тренер – Вадим Дьордь.
 
Зірки ФФУ: Ігор Шуховцев, Дмитро Пінчук, Андрій Донець, Андрій Оксимець, Юрій Дмитрулін, Василь Рац, Олександр Венглинський, Іван Яремчук, Едуард Цихмейструк, Олег Саленко, Олег Собуцький.  
На заміну виходили: Валентин Полтавець, Віктор Мороз, Сергій Коновалов, Віталій Самойлов, Олег Фомічов.
Тренер – Анатолій Дем'яненко. 
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1357 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Вася  
0
Тут все просто.Наши уважаемые ветераны играли в Словении с тамошними ветеранами.Отпразновали выход нашей сборной на ЧЕ.Конечно не кока колой.Потом отдохнули побухали по дороге на Балатоне.И игра с нашими...Вот и результат.Но главное не результат.Респект им за прошое нашего футбола.Особенно Васе Рацу и Ивану Яремчуку.

الاسم *:
Email *:
كود *: