Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Відбулось чергове засідання Рада президентів футбольних клубів Закарпаття
21:24
Відбулось чергове засідання Рада президентів футбольних клубів Закарпаття
За традицією воно пройшло емоційно, суперечливо та напружено.

Відбулось чергове засідання Рада президентів футбольних клубів Закарпаття На Закарпатті першу в Україні Раду президентів футбольних клубів було засновано ще у 2008 році. Ця структура мала на меті розглядати суперечливі питання між ФК: основи відносин між командами, проблеми необ’єктивного суддівства, хуліганська поведінка гравців і глядачів на стадіонах тощо. У часи її створення поведінка тренерів та президентів ФК під час матчів і після – навіть не розглядалася. Але, на жаль, свої корективи внесли загальноукраїнські події, які, скоріш за все, й стали причиною неадекватної поведінки учасників спортивного життя. Тож у цьому році маємо першу дискваліфікацію головного очільника клубу – президент ФК «Бобовище» відсторонений від керівництва.

Нагадаємо, що Рада президентів ФК Закарпаття цілком незалежна структура, яка має свого очільника та його заступників у зонах. На початку сезону 2016 року футбольні президенти аматорських клубів одноголосно обрали головного представника у Чемпіонаті та його заступників у Західній та Східній зоні.

На жаль, цього року жодного зібрання без участі ФФЗ так і не відбулось. А питань, які керівники футбольних клубів області намагалися вирішувати у телефонному режимі та електронними листами, виникало дедалі більше. Тому керівництво Федерації футболу Закарпаття 20 серпня ініціювало зібрання представників клубів за участю голови комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань.

Головним питанням порядку денного, яке федерація мала на меті узгодити із президентами, – це зміни до Регламенту змагань 2017 року.

Виконавчий директор, заступник голови ФФЗ Віктор Качур виніс на розгляд такі питання:
  1. Заявка всіх гравців через Єдину базу даних ФФУ.
  2. Заявка гравців-«легіонерів» з інших областей України або іноземців за умовою сплати додаткового внеску.
Ці питання були ухвалені майже одноголосно та без суперечок. Можливо, через те, що не був представлений головний трансферний клуб вищої ліги – ФК «Дийдо», а також проігнорували зібрання більшість керівників Східної зони.

Питання реєстрації усіх гравців обласних змагань у Єдину базу даних – не примха обласної ФФ. Федерація футболу України його вирішення ще рік тому гостро поставила на розгляд керівників регіональних федерацій. У разі недотримання умов – виключення із асоційованих членів ФФУ. А на спільній конференції представників регіональних федерацій, яка відбулась на початку 2016 року, ФФЗ, зважаючи на географічне розташування та нестабільну ситуацію в Україні, що спровокувала футболістів-аматорів шукати підзаробіток за кордоном, нам дозволили до початку наступного року вирішити це питання безболісно для розвитку футболу області.

Тож, спільно ФФЗ та Рада президентів домовились: один гравець – одна команда. Тому вже з наступного року усі закарпатські гравці будуть внесені у Єдину базу даних ФФУ та матимуть свій єдиний електронний паспорт, у якому будуть вказані всі клуби за які витупав футболіст. Це унеможливить реєстрацію гравців, що мають трансфери у клуби сусідніх країн.

Саме через це на Закарпатті зменшиться кількість футбольних команд, але, можливо, клубам та районним ДЮСШ дасть поштовх для розвитку дитячого футболу. Адже найважливішим фактором футбольного життя краю – є дитячий футбол.

Більшість обласних гравців уже занесена у Базу, в яку також вносяться дані із матчевих рапортів арбітрів, тому кожен клуб зможе вільно дізнатися всю інформацію про футболіста (переходи, жовті та червоні картки). У базі є й інформація про арбітрів та делегатів ФФЗ.

Інше питання щодо гравців чемпіонату та першості, яке було ухвалене рішенням Ради, стосувалось реєстрації футболістів із інших областей. Сплата за реєстрацію такого гравця становитиме 3 тис грн. і буде направлена на розвиток дитячого футболу Закарпаття.

По другому питанню порядку денного голова комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Георгій Жбора доповів про стан інфраструктури, особливо звернувши увагу на її стан у першій лізі.

На жаль, багато клубів Західної та Східної зони на своїх стадіонах не можуть забезпечити належні умови, деякі навіть не мають води. Тому президенти майже одноголосно, за винятком клубів «Ракошино», «Баранинці», «Карпати» (В. Коропець), що утримались, проголосували за рішення у наступному сезоні не дозволяти заявку командам, стадіони яких не готові задовольнити умови Регламенту ФФЗ.

Голова комітету наголосив також на покращення стану охорони громадського порядку та безпеки учасників змагань. Адже останніми роками уболівальники та керівний склад окремих клубів поводиться під час матчів та після них не коректно. Це стосується як вищої, так і перших ліг. Представники клубів пообіцяли провести виховну роботу зі своїми фанами.

Під час засідання президенти чемпіонату та першості серед аматорських команд вносили свої пропозиції, які будуть враховуватися у змінах до Регламенту ФФЗ із наступного сезону. Але Федерація футболу Закарпаття звернула увагу на те, що наступні спільні засідання слід проводити тільки після окремих зустрічей представників клубів у зонах. Адже деякі питання турбують тільки вищу лігу, а інші – цікаві представникам першості.

Можливо, так сталося через те, що декілька років тому аматорські клуби області було поділено на три умовні зони: за розвитком інфраструктури, матеріальним та територіальним принципом.

Узагалі засідання Ради президентів вчергове пройшло сумбурно та емоційно, що, звісно, не вплинуло на розгляд рішень.
ФОТОРЕПОРТАЖ з засідання дивіться тут.
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 991 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Вболівальник ФК "Мункач"  
0
Да яке ви маєте право називати Сільваші "уродом" та "хамлом" ? Хай краще ффз вирішить проблему з таким судійством! Але це не головне, ви кажете 19-ти річний гравець провокував трибуни ? Ха ха це смішно, я такого ще не чув, провокували гравця на сам перед, це прекрасно чути на відео записі, який знімала команда Мункач! З трибун плювати на голову людям це нормально? Приїдете до нас в Мукачево, ми теж зможемо вести себе як нахабні люди, будуть і судьї судити як нам потрібно, будемо кричати з трибун та покривати вас матюками як це ви робили у Сваляві!

1 Artur84  
0
Хай краще Рада Президентів розгляне питання неадекватної поведінки головного тренера "Фк Мункач" Золтана Сільваші, який після гри в Поляні посилав вболівальників на  х...., показував відому комбінацію із середнім пальцем,
провокуючи таким чином конфлікт на стадіоні, цікавою буде реакція на даний ганебний вчинок керівництва ФФЗ та всяких комітетів. Також цікаво чи записав даний факт в протоколі пан Шитєв, який був інспектором гри. До речі саме таким чином провокував вболівальників під час гри і футболіст Мункача Апостолюк № 99 - хочеться хоча б  через Лобду почути коментарі по даній ситуації від тих, що борються за порядок на футболі........

الاسم *:
Email *:
كود *: