Головна » Усі публікації » Чемпіонат міста » Відбулось засідання учасників ужгородської футзальної ліги
16:17
Відбулось засідання учасників ужгородської футзальної ліги
В ужгородській футзальній лізі зголосилось взяти участь 16 команд.

Відбулось засідання учасників ужгородської футзальної ліги На зібранні крім самих організаторів змагань Олександри Терембець, Дениса Чокнадія та Віктора Качура були присутні представники таких команд: «Минай-1», «Минай-2», «Зінедін», «Тімвір», «Вікінг», «АТО», «Проспект», «Радванка», «Тиса», збірна студентів Туреччини та збірна студентів африканських країн.   
 
25 грудня заплановано розіграти Кубок ужгородської футзальної ліги. На ньому команди зможуть побачити сильні та слабкі сторони своїх майбутніх суперників по чемпіонату.
 
Реєстраційний внесок з команди – 1700 гривень (сюди входить оплата за поле, суддів та лікаря). Нагороджувальна атрибутика буде надана ФФЗ. Основним полем змагань буде зал спорткомплексу Зінедін (у резерві буде зали с/к Юність).

Було розглянуто декілька варіантів формату проведення турніру: перший - з двома підгрупами по 8 команд, де футзальні клуби грають у два кола, а потім кращі четверті місця продовжать боротьбу за чемпіонство у чвертьфіналі, інші команди гратимуть у втішному чвертьфіналі за підсумкові місця. Другий – 16 команд грають у два кола. Учасники ліги зупинились на першому варіанті. Жеребкування футзальної ліги та й самого Кубку буде проведено власне перед початком Кубку (25 грудня). Остаточний варіант положення турніру буде розроблено у найближчі дні і буде розісланий всім учасникам.

Старт чемпіонату заплановано на 15 січня, грати будуть по неділям (хоча можливі і варіації з суботою чи буднями). Обмежень по реєстрації гравців з обласного чемпіонату не буде. Один поєдинок триватиме 2 тайми по 20 хвилин, на полі 4+1. Заявочні листи, до яких можна внести 15 гравців, потрібно подати до перших кубкових матчів. Дозаявляти по ходу чемпіонату можна гравців, які до цього не брали участі в матчах футзальної ліги.   

Викликало жваву дискусію питання за якими правилами грати – футзальними, міні-футбольними чи міксувати. Зупинились на варіанті, щоб кубкові матчі в якості експерименту провести за міксованими правилами (тобто з фолами (5 фолів – штрафний удар); після вилучення гравець покидає поле на 2 хвилини і пропускає наступну гру; після 4 жовтих карток – пропуск гри). Заступник голови ФФЗ Віктор Качур зауважив, що 5 лютого стартує Зимова першість Закарпаття, тож можливо з цієї дати потрібно буде коригувати календар футзальної ліги. 
Тарас Галушка
 
Категорія: Чемпіонат міста | Переглядів: 1220 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: