Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Відбулось засідання виконкому ФФЗ
10:23
Відбулось засідання виконкому ФФЗ
32 команди стартують у чемпіонаті та першості Закарпаття

32 команди стартують у чемпіонаті та першості Закарпаття.

У середу на ужгородському стадіоні «Спартак» 20 членів виконкому крайової федерації одноголосно прийняли ряд важливих рішень. Зокрема були внесені зміни до регламенту. Насамперед стосувались вони Ліги чемпіонів Закарпаття. Відрадно, збільшиться кількість команд у цьому, колись престижному, турнірі. Відтепер змагатимуться не тільки переможці районних та міських чемпіонатів, а й призери. Плюс володарі кубків. Багато дискутували стосовно переходу гравців у сезоні. Нагадаємо, члени виконкому затвердили рішення, що футболіст може змінити клуб всього лишень 1 раз і то за згодою трьох сторін: 2 президенти і гравець. Якщо хтось проти – статус вільного агента можна буде отримати виключно через 60 днів, опісля написання заяви до ФФЗ. У чемпіонаті та першості краю командам дозволяється дозаявка гравців за 5 турів до закінчення змагань.

Традиційно фінал кубка Закарпаття з футболу проводили 9 травня. Позаяк цього дня ужгородська «Говерла» поміряється силами з донецьким «Шахтарем», точніше «Шахтар» з «Говерлою», матч вирішили перенести на 10 травня. Багацько ж бо глядачів піде споглядати за грандом українського футболу, а не підопічними Грозного. На жаль, але факт. Щодо фіналу, три стадіони претендують на розіграш престижного трофею, а саме: мукачівський «Авангард», брегівська «Дружба» та головна арена краю – центральне поле ужгородського «Авангарду».

Члени виконкому вирішили, що суперкубок області відбудеться наступної неділі після закінчення чемпіонату.

Важливо, у юнацьких командах дозволено виступати гравцям 1997-2001 р.н.. Наймолодшим – за окремою довідкою лікаря.

На засіданні було затверджено рішення Бюро ФФЗ, результати зимової першості, штат і посадові оклади працівників федерації, кошторис ФФЗ та регламенти усіх змагань.

Насамкінець провели жеребкування команд-учасниць першості та чемпіонату області. Затверджено календар змагань. До слова, у вищій лізі – 12 команд, у першій – 20 (по 10 у Східній та Західній зонах).

Також до складу федерації футболу Закарпаття включили тимчасових колективних членів: ДЮФЛ краю та Чопську міську федерацію.

Члени виконкому затвердили і рекомендованих арбітрів та делегатів, які обслуговуватимуть поєдинки під егідою ФФЗ.

Віталій Біровчак


Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1082 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: