Головна » Усі публікації » в Україні » Відбувся Конгрес ФФУ за участі закарпатського футбольного керівництва
10:59
Відбувся Конгрес ФФУ за участі закарпатського футбольного керівництва
Столиця України зібрала футбольних функціонерів з усієї країни, які відповідають за розвиток спорту №1 у державі.

Відбувся Конгрес ФФУ за участі закарпатського футбольного керівництва Сьогодні у київському Будинку футболу відбулося засідання вищого органу управління національної асоціації - XVIII чергового Конгресу ФФУ, на якому обговорили досягнення українського футболу в 2015 році і поділилися планами щодо розвитку найпопулярнішої гри з м'ячем у році поточному. 

Закарпаття на черговому Конгресі представили голова ФФЗ Іван Дуран, перші заступники голови ФФЗ Мирослав Щербей та Станіслав Сухан.

ФФУ будує футбол майбутнього 

На початку засідання до делегатів, гостей заходу та журналістів звернувся президент ФФУ Андрій Павелко: «Презентована мною рік тому формула розвитку футболу «12 цінностей» знайшла своїх прихильників в особі нашої нової управлінської команди, яка послідовно і відповідально вибудовує фундамент українського футболу. Беручись до роботи, ми знали, що в будівництві - основа міцності будь-якої будівлі - міцний фундамент. Сьогодні ми з вами будуємо футбол майбутнього». 

Приєднавшись до реформ 

У засіданні Конгресу ФФУ взяли участь понад 40 запрошених гостей, зокрема, старший менеджер програм ФІФА із розвитку в Європі Єва Паск’є, почесний президент ФФУ та віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, член Виконкому УЄФА Давор Шукер, віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко, голова Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний та інші. 

Єва Паск’є у своїй промові висловила задоволення тим, що у Будинку футболу дотримуються цінностей ФІФА і дають можливість жінкам проявити себе у футбольному менеджменті. Одна з реформ Міжнародної федерації футболу, анонсована на Конгресі ФІФА у лютому цього року, знайшла своє відображення в українському футболі – відомий арбітр Катерина Монзуль стала членом Виконкому ФФУ. 

Висновки за 2015 рік 

Комітети, регіональні федерації та колективні члени відзвітували про результати річної роботи: з березня 2015 року, коли відбувся XVII позачерговий Конгрес ФФУ та було обрано нову управлінську команду ФФУ, по сьогоднішній день, виокремивши основні напрями роботи національної асоціації на 2016 рік. 

Делегати Конгресу заслухали аудиторський висновок щодо достовірності фінансової звітності ФФУ за 2015 рік та цільове використання коштів за програмами фінансової допомоги ФІФА та УЄФА, а також затвердили нову редакцію Статуту ФФУ. 

Було також розглянуто низку кадрових питань, серед яких – формування нового складу Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ та затвердження змін у виконавчому органі асоціації, повноваження в якому, зокрема, отримав капітан національної збірної команди України Анатолій Тимощук. 

«План Маршалла» для українського футболу 

Андрій Павелко анонсував своєрідний «План Маршалла» для українського футболу, головна ціль якого – протягом п’яти наступних років збільшити кількість людей, залучених до футболу, на 40%. Для досягнення цієї мети планується будівництво 50 стадіонів і 2 тисяч майданчиків по всій Україні, а також придбання 100 тисяч футбольних м’ячів. Крім того, планується зведення заводу з виробництва синтетичних футбольних полів. ФФУ будуватиме та покращуватиме інфраструктуру, спираючись на думку усієї футбольної спільноти. 

Наостанок було презентовано проекти нового логотипу та офіційного сайту федерації, які будуть впроваджені в життя вже цього року. 
Категорія: в Україні | Переглядів: 930 | Додав: lobda | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: