Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Відступили на друге
15:53
Відступили на друге
Команда Васютика скоріше йде у відпустку і уникне зустрічі з потужним "Металом", який ймовірно вже за рік гратиме в УПЛ.

Відступили на друге У заключному, 26-му, турі групи А Другої ліги “Ужгород” у виїзному матчі проти “Волині-2” зіткнувся з труднощами. Команди зіграли у бойову нічию 1:1.

У першій половині зустрічі моментів вистачило б на кілька матчів вперед. Обидві команди грали на зустрічних курсах, регулярно створюючи гостроту біля чужих воріт.

На 17 хвилині “Волинь-2” була близька до голу: після вкидання з аута головою пробивав Денис Теслюк: м’яч опустився на сітку зовнішнього боку. Ще через дві хвилини після передачі з правого флангу Назарій Кузьмич не влучив у ворота з кількох метрів.

Підопічні Альберта Шахова продовжили створювати небезпеку біля воріт “ужгородців” після далеких вкидань з аута від Дмитра Максимчука: на 21 хвилині Микола Миронюк бив з-за меж штрафної після підбирання — Валерій Восконян впорався.

Закарпатська команда відповіла відразу ж голом. На 22 хвилині після подачі з правого краю Адріана Пуканича м’яч головою у ворота переправив Юрій Чонка — 0:1.

Ще через дві хвилини автор забитого м’яча пробивав вже зі своєї улюбленої лівої з-за меж штрафної, однак підвела точність.

“Ужгородці” мали шанс подвоїти перевагу на 27 хвилині, коли Сергій Майборода пробивав головою після подачі з кутового — вище. Ще через три хвилини вже стійка рятує “волинян”: головою бив той таки Сергій Майборода, а м’яч зрикошетив від оборонця.

Відповідь “Волині-2” була ще гострішою: на 31 хвилині Денис Теслюк обіграв оборонця “Ужгорода” і пробив у ближній кут — стійка.

На 34 хвилині Юрій Чонка вивів Сергія Майбороду на оптимальну позицію для удару: нападник бив з близької відстані, але не влучив у ворота.

Господарі загострили ударом з вигідної позиції на 40 хвилині, але Валерій Восконян контролював ситуацію. Ще через кілька миттєвостей вже Дениса Теслюка вивели віч-на-віч з кіпером, той переграв стража воріт, однак на лінії підстрахував Роман Цень.

Друга половина зустрічі розпочалася з небезпеки біля воріт “Ужгорода”. Після дальнього удару м’яч просвистів над поперечкою.

Повинен був збільшувати гандикап закарпатської команди Сергій Майборода: нападник на 63 хвилині пробивав з кількох метрів після прострілу з флангу від Віктора Ряшка. Але забракло точності.

На 69 хвилині вже “Волинь-2” турбувала кіпера: Назарій Кузьмич пробивав з-за меж штрафної — Валерій Восконян на місці. Ще хвилин 7 — знову дальній удар футболіста господарів: воротар “ужгородців” з другої спроби м’яч до своїх володінь забрав.

А на 80 хвилині гравці луцької команди заробили право на пенальті. У штрафній сфолив Максим Минайленко. Денис Теслюк реалізував одинадцятиметровий — 1:1.

Після цього “ужгородці” побігли рятувати ситуацію. Зокрема, на 87 хвилині Сергій Машталір бив майже з лінії штрафної — кіпер “Волині-2” відбив ногою. А вже у компенсований час Адріан Пуканич завдавав удар після підбирання: м’яч опустився на сітку зовнішнього боку.

У підсумку, “Ужгород” втрачає очки у заключному матчі чемпіонату і виходить у Першу лігу з другого місця (“Поділля” на виїзді з рахунком 0:3 переграло “Епіцентр”).


“Волинь-2” — “Ужгород” 1:1

Голи: Теслюк 81 (з пенальті) - Чонка 22.

“Волинь-2”: Арсеній Коркодим, Максим Сасовський, Станіслав Кристін, Тарас Завадович (Дмитро Уманець 90+3), Вадим Лучка, Назарій Кузьмич (Ігор Грицюк 90+4), Дмитро Максимчук, Микола Миронюк, Денис Теслюк, Вадим Ольхович
На заміні: Владислав Савченко
Тренер: Альберт Шахов

“Ужгород”: Валерій Восконян, Стефан Федак, Олег Допілка (Володимир Дуран 55 хв), Максим Минайленко, Роман Цень, Владислав Шкіндер, Віктор Ряшко, Адріан Пуканич, Юрій Чонка (Вадим Ференцик 46 хв), Сергій Машталір, Сергій Майборода
На заміні: Михайло Готра, Максим Лютнянський
Тренер: Володимир Васютик


Головний тренер “Ужгорода” Володимир Васютик прокоментував заключний матч Другої ліги, у якому закарпатська команда зіграла внічию проти “Волині-2” (1:1) і вийшла у Першу лігу з другого місця.

— Напружена і драматична кінцівка сезону. Як охарактеризуєте поєдинок?

— Ми очікували від суперника таку гру. Ми знаємо, що там є молодь, яка хоче себе проявити, стукає у двері першої команди. Ми своїх хлопців налаштовували на таку гру. Можливо, хтось нас не почув, будемо розбиратися. Вважаю, що рахунок по грі. Молодь “Волині-2” заслужила нічию у цьому матчі.

— Чи повпливав на сьогоднішній результат достроковий вихід команди у Першу лігу?

— Не думаю. Хоча, можливо, десь і закрадалась така думка. У цей період у нас дуже велика група перебуває у лазареті: не змогли поїхати на матч Олег Вишневський, Дмитро Сартіна, Павло Тищук. У сьогоднішній грі ще Олег Допілка травму отримав. У нас не було можливості для ротації, щоб обрати якісь кращі варіанти для гри. Можливо, десь це зіграло свою роль.

— Підсумовуючи, сезоном залишились задоволені?

— Загалом, так. Команда вийшла у Першу лігу. Це радістьдля закарпатських вболівальників. Однак, звичайно, ми йшли на першому місці, так хотілось і завершити сезон. Уже як вийшло, так вийшло. Значить, можливо, ми на перше й не зовсім заслуговували.

— Наскільки простягаються амбіції “Ужгорода” в Першій лізі? Там гратиме й інша закарпатська команда — “Минай”.

— Можливий варіант, що “Минай” залишиться у Прем’єр-лізі, але там шанси мінімальні. Якщо гратимуть у Першій лізі, то це буде закарпатське дербі. Це дві різні структури, дві різні команди. Футболісти один одного знають. Побачимо, буде цікаво.

— Адріан Пуканич став найкращим бомбардиром Другої ліги. Який його вплив на успіхи “Ужгорода” у цьому сезоні?

— Звичайно, Адріан — справжній лідер на футбольному полі, а також у побуті. Враховуючи його вік, він виконує дуже великий обсяг роботи, дуже великий вклад у результативність команди. Вважаю, що він заслужив своїм професійним відношенням. Його велика заслуга, що команда пробилася у Першу лігу.
Прес-служба ФК "Ужгород"

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 452 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: