Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Вільхівці" та "Марамуреш" дебютують в аматорах
09:09
"Вільхівці" та "Марамуреш" дебютують в аматорах
У неділю, 13 серпня, тячівські клуби розпочнуть свої виступи в аматорському чемпіонаті України.


У новому розіграші чемпіонату України серед аматорів бере участь 20 команд, які розділені за географічним принципом на дві групи по 11 і 9. Вільхівці та Марамуреш гратимуть у першій групі, де 11 команд, серед яких ФК Куликів (Львівська обл.), який зайняв 5 місце минулого сезону у цій групі з 7 команд, Фенікс (Підмонастир, Львівська обл.) за який на початку року трохи пограв Андрій Попович, старожил цих змагань Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область), краща команда західної групи минулого року Колос (Полонне, Хмельницька область), молодіжні команди ФА Прикарпаття (Івано-Франківськ) та ДЮСШ ФА Тернопіль, Пробій (Городенка, Івано-Франківська область) куди у міжсезонні перейшло багато досвідчених гравців із першолігового Прикарпаття, VIVAD (Романів, Житомирська область) та Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область).

У першому турі Вільхівці зіграють вдома з дублерами Прикарпаття, а Марамуреш також на своєму стадіоні прийматиме одного з грандів львівського чемпіонату Фенікс. Старт поєдинків о 15:00. 

Проводити паралелі із шляхом інших закарпатських колективів не варто, адже Минай та Ужгород на початках намагались робити ставку саме на місцевих гравців в аматорах, тоді як тячівські клуби вже більше року як змінили вектор розвитку і роблять ставку на гравців із всеукраїнським досвідом. 

Команду з Вільхівців нещодавно очолив відомий гравець (Дніпро, Кривбас, Металург М, 9 матчів за збірну України) та тренер (Сталь Д, Ворскла, Іллічівець, ВПК-Агро, Гірник-Спорт) 52-річний Сергій Дірявка. Склад команди не зазнав відчутних змін, із закарпатців у клубі присутні Іван Куцин, Арман Апіян, Павло Тищук та Максим Минайленко. Більшість гравців вихованці дніпровського футболу Мілєсін, Кірєєв, Гриньов, Плотко, Хрієнко, Гаврилюк, Вапняр, Клочан, Цуркан, ще двоє кременчуцького Кучеренко та Радченко, двоє вихованці (екс-гравця Говерли Валентина Платонова) криворізького футболу  Тимошенко та Маркевич, воротар запорізької школи Кіктенко, маріупольського футболу Лєсунов, полтавського Гумметов, одесит Головін,  Лісовенко з Білої Церкви, який встиг пограти за ужгородський СДЮСШОР та Минай.

У Марамуреші із закарпатців лише Іван Ільчук, який по ходу сезону перейшов із рахівських Карпат. Найбільше вихованців запорізького футболу Слищенко, Овсянніков, Проскура, Брусенцев, екс-гравець Мункача часів виступів у Другій лізі львівянин Степанчук, із Кременчуга Ульянко та Третяк, вихованці коледжу ім. С. Бубки Бахмут Нечосов та Бабкін, із Нікополя Похил, із ДЮСШ Тернопіль Ваврик, харківянин Гончаров, полтавчанин Кольчугін, із краматорського футболу Зінаков, киянин Михтуненко та Логовський із Петрового. Очолює команду доволі відомий тренер 49-річний Сергій Зайцев, який раніше працював із Металург З, Карпати Львів, молдовська Заря Бєльци, казахський Акжайик та польська Легіоновія. У якості гравця більшість своєї кар’єри провів за кордоном - у Словаччині (Татран, Гуменне, Дукла, Кошіце), Польщі (Погонь Щ), Казахстан (Атирау, Кайсар, Енергетик). 

Щодо суперника Марамуреша, то у заявці Фенікса є декілька знайомих імен – це вихованець мукачівського футболу Станіслав Чепа (Мункач, ФК Ужгород, Бужора Іршава), екс-гравець Минаю Михайло Шишка та ветерани, які у своїй тривалій професійній кар’єрі пограли і за Говерлу Максим Фещук (2013-2015) та Костянтин Деревльов (2003/2004). Є і доволі негативний слід у цій команді: вихованець івано-франківського футболу 38-річний воротар Ярослав Годзюр, який останні 15 років (2008-2023) грав у чемпіонаті країни окупанта за терек грозний та урал єкатеринбург. 
  

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 553 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: